kotlet - 10609 przepisów (strona:67/708)

Schabowy wg Magdy Gessler 306

Gessler..Takie schabowe są bardzo pyszne..polecam..Ja robiłam jak zawsze na "oko", ale przepis  podaję taki jaki znalazłam w necie .. 1 kg dobrej jakości wieprzowiny (na 4 kotlety) 1 l mleka 2 cebule 2 jaja bułka tarta sól i pieprz przyprawa Kuchta smalec do smażenia Wieprzowinę pokroić na 4 grbe kotlety. Każdy z nich rozbić dokładnie na dość(...)duże kotlety; żyłki i włókna tłuszczu w środku kotletów ponacinać nożem, co zapobiegnie zwijaniu się kotletów podczas smażenia. Do mleka włożyć pokrojoną w pióra cebulę. Dosypać sól i pieprz. Włożyć mięso. Moczyć wieprzowinę w mleku 2-3 godziny. Następnie odsączyć. Smalec rozgrzać na patelni. Kotlety panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto

Moje domowe kucharzenie
Siekane kotlety z indyka z piekarnika 93

głos) Siekane kotlety z indyka, pieczone w piekarniku są mięciutkie, delikatne i soczyste. Razem z pieczeniem, przygotowanie ich zajmie Wam około godziny. Z poniższych proporcji wyjdzie 12 średnich kotlecików. Masę na kotleciki możecie przygotować sobie już trochę wcześniej, aby składniki dobrze się przegryzły i aby mięso było bardziej aromatyczne. Do tych siekanych kotletów możecie zrobić domowy sos czosnkowy(...)grzybowy – jestem pewna, że w obu wersjach będą znakomicie smakować 🙂 Ja natomiast swoje kotlety siekane z indyka podałam z ziemniakami i mizerią. Te kotleciki są również fajnym pomysłem na imprezę, bo na zimno smakują równie dobrze 😁 Te kotleciki możecie zrobić także z piersi kurczaka. Sprawdźcie także podobne przepisy: Siekane kotleciki z cukinią i curry Siekane kotlety drobiowe z papryką

Kuchnia Bazylii
pyszne kotlety z piersi kurczaka w jogurtowej marynacie... 72

łyżeczka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, natka pietruszki 1/2 pęczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, mąka pszenna 1 szklanka, bułka tarta 1 szklanka Duże piersi z kurczaka pokroić na cieńsze kotlety, w misce wymieszać jogurt, kucharka, paprykę słodką, czosnek granulowany, pieprz mielony, natkę pietruszki, kotlety w marynacie dobrze wymieszać i do lodówki na kilka godzin. Kotlety z marynatą obtoczyć w bułce tartej(...)wymieszanej z mąką. Od razu opanierowane kotlety kłaść porcjami na gorący olej rzepakowy. Smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, po usmażeniu wszystkie kotlety dać do patelni i nakryć pokrywką, duisić z 5 minut na średnim ogniu - doskonałe kotlety z piersi kurczaka, marynowane w jogurcie z przyprawami są doskonałe i na ciepło na obiad i na zimno

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety jajeczne 93

Kotlety jajeczne są jednym z moich pysznych wspomnień z dzieciństwa. Moja mama nawet najprostszą potrawę potrafiła zamienić w wielki smakołyk. Kotlety z jajek uwielbiam do dziś i często przygotowuję dla mojej rodziny. Świetnie komponują się z ziemniakami lub pieczonym frytkami oraz sałatką ze świeżych warzyw. Do środka kotletów możecie również dodać szczypiorek, koperek bądź posiekaną natkę pietruszki. Pycha!   Kotlety(...)ugotowanych na twardo 1 jajko świeże 1 cebula mała 1 bułka + mleko do namoczenia 1-2 łyżki bułki tartej sól, pieprz Dodatkowo: bułka tarta olej do smażenia     Kotlety jajeczne - przygotowanie:    Cebulę pokroić w kostkę i zarumienić na niewielkiej ilości oleju.  Jajka ugotowane na twardo drobno posiekać lub zmielić za pomocą maszynki/blendera. (Wolę tą pierwszą wersję

Di gotuje
Jaglane kotlety piri – piri 75

również całe dania, które oprócz wspomnianych papryczek doprawiane są zwykle wędzoną papryką, skórką i sokiem z cytryny, zieloną pietruszką oraz czosnkiem. Ta wyrazista mieszanka znakomicie sprawdzi się w wegańskich kotletach, nadając im ogrom smaku i żywy koloryt. Kasza jaglana posłuży tu za odżywczą bazę, bataty – naturalnie słodkie spoiwo. Całość jest niezwykle aromatyczna, delikatnie pikantna, pełna charakteru, a przy tym odżywcza(...)bogata w wartościowe składniki. Przepadniecie już z pierwszym kęsem Składniki na około 8 kotletów: 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej (+ 1 szklanka wody) około 150 g upieczonego miąższu batata (tj. mniej-więcej jeden nieduży batat) 1 łyżka mąki ryżowej, 1/2 niedużej czerwonej cebuli 1 nieduży ząbek czosnku skórka otarta z 1 dużej cytryny (niewoskowanej) 1 łyżka soku z cytryny garść natki

Even Better Food
Kotlety ruskie 869

macie pomysłu na bezmięsny obiad?? Dziś chcę wam zaproponować kotlety ruskie. Bardzo smaczne, można powiedzieć a la pierogi ruskie. Proste do zrobienia i naprawdę super smaczne. Te kotlety to nic innego jak kotlety z farszu do pierogów. Serdecznie zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kotlety ruskie – składniki: 0,5 kg twarogu półtłustego około 2 kg ziemniaków(...)jajka 2 średnie cebule tarta bułka sól i pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kotlety ruskie – sposób wykonania: Ziemniaki ugotować. Dokładnie odparować i odstawić do przestudzenia. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Przestudzone, ale jeszcze ciepłe ziemniaki zmielić maszynką do mięsa. Zmielone ziemniaki ostudzić. Ziemniaki muszą być zimne, aby nasze kotleciki nie rozpadały

Olcia gotuje!
Burgery z niebieskim serem i gruszką 126

plastry. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie krążki. Kroimy 8 plasterków sera niebieskiego.   Do mięsa mielonego dodajemy pieprz do smaku, mieszamy, dzielimy mięso na 4 i formujemy okrągłe kotlety grubości około centymetra.   Nagrzewamy mocno patelnię grillową lub zwykłą, układamy na niej kotlety i smażymy po 3 minuty z każdej strony. W międzyczasie wstawiamy bułki do piekarnika do zagrzania(...)odwrócimy kotlety na drugą stronę, na wierzch każdego układamy po 2 plasterki niebieskiego sera.   Wyciągamy bułki. Spodnią cześć smarujemy łyżką sosu czosnkowego, na niego układamy po 2 listki sałaty. Następnie kładziemy kotlet, plasterki gruszki – około 2 na burgera i kilka krążków cebuli. Wierzchnią część bułki smarujemy majonezem i składamy burgera – można go spiąć dużą wykałaczką.   Tak przygotowane burgery

Smaczna Strona
Zdrowy de vollaille z kaszy i indyka 64

lubisz kaszy gryczanej? Zrób te „dewolaje”, a będzie prosić o dokładkę. Kotlety są pyszne, lekkie i zdrowe. Czas : 15-20 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 5 kotletów Łączenie kaszy z mięsem to nasz wypróbowany sposób na włączanie kaszy do diety naszego 3-letniego syna. Jeśli masz dzieci, to wiesz, że kasza, a w szczególności gryczana, to nie jest produkt(...)przepadają za kaszą – za gryczaną w szczególności. Miks mięsa mielonego i kaszy to nasz wypróbowany sposób na oswojenie kaszy. Używamy różnych kasz, najczęściej gryczanej i orkiszowej, choć dodajemy do kotletów także pęczak. Kasza doskonale łączy się z mięsem, tworząc zwartą, kleistą masę, z której łatwo można formować kotlety i pulpety. Do masy nie trzeba dodawać ani jajka ani bułki tartej

Niedzielny kucharz
Schab po kowalsku - krok po kroku 599

konserwowe 100 tartego sera gouda 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka ketchup 1 jajko bułka tarta smalec lub olej do smażenia 2 łyżki masła  sól, pieprz   SPOSÓB WYKONANIA: Kotlety delikatnie rozbijamy. Doprawiamy solą,  pieprzem. Zostawiamy doprawione kotlety na około 20 minut, po czym panierujemy je w rozmąconym jajku oraz bułce tartej i od razu smażymy z obu stron(...)międzyczasie ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odstawiamy. W rondelku rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy do miękkości. Odstawiamy. Kotlety rozkładamy na papierze do pieczenia. Łączymy majonez z ketchupem, mieszamy i wykładamy taką mieszankę na kotlety. Następnie na kotletach rozkładamy pieczarki, ogórki i wszystko posypujemy startym serem. Wkładamy kotlety

Smaki Natalii
kotlet schabowy w panierce z paluszków solonych... 105

Składniki: paluszki solone 100 gram opakowanie, mąka pszenna 3 łyżki, kotlety schabowe bez kości 5 sztuk, jajka 2 sztuki "L", tymianek 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1 łyżeczka, smalec 15 dag mizeria: ogórki zielone 3 sztuki, cukier 1 łyżka, sól 3/4 łyżeczki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, ocet jabłkowy 1 łyżka, jogurt naturalny 380 gram Opakowanie paluszków wsypać(...)rozdrabniacza i dobrze je zmiksować, wysypać na talerz i wymieszać z mąką. Kotlety schabowe bez kości rozbić tłuczkiem, każdy kotlet maczać w roztrzepanych jajkach z pieprzem mielonym tymiankiem, olejem-panierka lepiej się trzyma przy smażeniu, obtaczać w panierce. Na gorącym smalcu smażyć na rumiano z każdej strony kotlety, następnie pod przykryciem dusić z 5 minut, bez przykrycia 3 minuty

W Mojej Kuchni Lubię
Ulubiony kotlet schabowy szwagra. Z grubą i bardzo chrupiącą panierką. PRZEPIS 458

Szwagier mówi, że dobry schabowy to taki, który ma grubą i chrupiącą panierkę, a samo mięso też nie może być rozklepane zbyt cienko. Po prostu kawał porządnego kotleta. Ma wielkie szczęście, bo żona właśnie takie mu robi. Dała nam swój przepis. Jej sposób na panierkę to ciasto zamiast po prostu jajka. Przepis na kotlety schabowe z grubą panierką Składniki: około(...)kilograma schabu, 2 duże jajka, niecałe pół szklanki mleka, 3 łyżki mąki pszennej, mąka i bułka tarta do panierowania, sól, pieprz, olej do smażenia. Jak zrobić kotlety schabowe z grubą panierką? Mięso pokrój na około 2 cm plastry, następnie rozbij je tłuczkiem na grubość około 0,5 cm, oprósz solą i pieprzem. Jajka wbij do miseczki, dodaj mleko i mąkę

Kulinarna Polska
Schab. Co warto wiedzieć o mięsie schabowym? 108

Ogólnie należy powiedzieć, że kiedy zdarzyło się nam zakupić większą ilość mięsa, wtedy lepiej jest mrozić większe porcje wieprzowiny niż pojedyncze kawałki, na przykład kotlety. Dzięki temu mięso nie straci soczystości. Aby nasza wieprzowina była smaczna A oto pomocne porady, które sprawią, że nasza wieprzowina będzie smaczna: Należy pamiętać o tym, że upieczone lub usmażone kawałki wieprzowiny powinny odpocząć(...)kotlety 5 minut czasu, natomiast duże pieczenie 20-35 minut czasu. Dopiero po tym czasie rozejdą się wewnątrz mięsa nadające smak soki. Należy wiedzieć, że odrobina tłuszczu dodaje smaku i sprawia, że wieprzowina jest soczysta. Natomiast jeżeli kawałki mięsa są chude, owińmy je plastrami boczku. Pieczoną w całości szynkę albo schab umieśćmy w siatce wędliniarskiej z pokrojoną słoniną. Schab możemy

ProstePesto.pl