następnie miksując wlewać stopniowo olej. Dodać odciśniętą cukinię, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon oraz przyprawę do piernika. Wszystko zmiksować do połączenia się składników. Wsypać słonecznik oraz obrane i pokrojone w kostkę gruszki. Delikatnie wymieszać Blaszkę prostokątną (keksówkę) o długości 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około
O kuchni z uczuciemKiedyś robiłam kulki mocy. Teraz postanowiłam zrobić kostkę która w smaku przypomina kulki mocy, ale jest z nią mniej pracy:). Składniki na tę kostkę to wiórki kokosowe, olej kokosowy, słonecznik, orzechy pistacjowe, kakao, ksylitol. Można użyc innego słodzidła np. miodu lub zmiksowanych daktyli. Do miski wsypałam 1 szklankę wiórek kokosowych, garść słonecznika, garść posiekanych orzechów czubatą łyżkę kakao
harrisamalutkie to więcej) 1 cebula 1 szklanka słoneczniku łuskanego 3 łyżki majpnezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Warzywa, szynkę i jajka pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Dodać kukurydzę i ugotowany makaron. Słonecznik podprażyć na suchej patelni, dodać do reszty składników. Na koniec dodać majonez i jogurt. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wstawić na co najmniej godzinę
Agusiowe smakołykikilka pomidorków koktajlowych 1 pęczek posiekanej natki pietruszki 1 czerwona cebula 1 łyżka oliwy 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz 2 łyżki prażonego słonecznika Przygotowanie: Ciecierzycę odcedzamy z wody. Obrane awokado kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Czerwoną cebulę kroimy w piórka, fetę w kostkę. Mieszamy cieciorkę z cebulą, dodajemy pietruszkę, awokado, fetę, oliwę, sól, pieprz. Sałatkę
Moja Mama Gotujeząbki czosnku 1 puszka mleczka kokosowego 2,5 szklanki wody 100 g kaszy jęczmiennej olej rzepakowy 3 łyżki curry sól orzechy nerkowca pestki dyni pestki słonecznika Sposób wykonania: Cebulę kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i podsmażamy. W tym czasie marchew obieramy i kroimy w talarki. Do cebuli dodajemy zmiażdżony czosnek i marchew. Zalewamy mleczkiem kokosowym
Qchnia po prostucukru brzozowego) Kłos-Pol - 1 szklanki mąki pszennej typ 500 Kłos-Pol - szczypta soli Krem 1 - 1/2 puszka masy krówkowej - 1/2 kostki masła -300 g łuskanych pestek słonecznika ( prażymy na suchej patelni) Krem 2 śmietana 30% 400 ml 3 śmietan fixy 2 łyżki cukru Krok 1 Białka ubiłam z solą
Różowa kuchniasałatka: 1 opakowanie mix sałat z rukolą 1 opakowanie / 100 g wędzonego łososia 8 pomidorków cherry 1/2 kostki sera fety 2 łyżki pestek słonecznika 1 szklanka makaronu z mąki durum sos jogurtowo-chrzanowy : 1 łyżka chrzanu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny pieprz Zaczniemy od sosu. W miseczce mieszamy chrzan, jogurt, sok z cytryny sól
KuchcikoweLovemoreli.Delikatnie słodzone miodem.Idealne jako szybka przekąska.Polecam! Składniki:1 szklanka mąki pszennej;1 szklanka płatków owsianych, górskich;1/2 szklanki otrębów pszennych;1/2 szklanki ziaren słonecznika;1/4 szklanki pokrojonych w drobną kostkę suszonych moreli;1/4 szklanki pokrojonych w drobną kostkę suszonych śliwek;1/4 szklanki oliwy;1 szklanka mleka;1 łyżka miodu.Sposób przygotowania:Wszystkie składniki ciastek wrzucić do dużej miski
Gospodyni Miejskałyżkimajonez - 1 łyżkaczosnek -1 ząbekPRZYGOTOWANIE:Brokuły podzielić na różyczki, sparzyć je w gotowanej i osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzić na sicie, przelać zimną wodą. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Ser feta pokroić w kostkę. SOS Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym i przeciśniętym czosnkiem. Delikatnie wymieszać składniki, polać przygotowanym sosem i posypać słonecznikiem
Kuchnia Danusikanapek i koreczków. Składniki:5 plastrów krakowskiej firmy Pekpol2 łyżki kukurydzy1/2 cebuli1 łyżka słonecznika2 jajka50ml mleka1 łyżka bułki tartejSól, pieprzPrzepis:Cebulę drobno siekamy w kostkę, plastry krakowskiej również. Razem ze słonecznikiem i kukurydzą wrzucamy te składniki na patelnię i smażymy do zarumienienia. W misce rozbijamy jajka, dodajemy mleka, bułkę tartą razem z przyprawami i dokładnie mieszamy na gładką masę
Emcia Pichciprzepis na pomidory do obiadu z wykorzystaniem tego oleju. Składniki : * 3 pomidory * cebule czerwona * sól , pieprz * łyżka oleju ze słonecznika Przygotowanie : Pomidory pokroić w mniejszą kostkę , cebulę w cienkie plasterki. Przyprawić. Polać olejem. Firma ustaliła dla Was kod promocyjny do wykorzystania na stronie internetowej sklepu BL100148 ( kupon upoważnia do zakupów, jeśli
Magiczne Życie Martyodstawić do wystygnięcia. W tym czasie można przygotować sos: jogurt naturalny, majonez, przyprawy i zmiażdżony czosnek dobrze ze sobą wymieszać i odstawić. Ser feta pokroić w kostkę, kukurydzę odcedzić z zalewy. Ostudzonego brokuła, słonecznik, kukurydzę, ser feta i przygotowany sos przemieszać ze sobą. Smacznego
talerz przyjemnościsztuk) woda (2 szklanki) 2 łyżki oleju sezamowego lub kokosowego lub z orzechów włoskich Czas przygotowania: 20 min Liczba porcji: 4 Przygotowanie: Kroimy owoce w kostkę. Garnek wstawiamy na średnim ogniu. Wsypujemy słonecznik i kaszę i prażymy na jasno zloty kolor, często mieszając, aby się nie przypaliło :) Wsypujemy owoce i wszystko mieszamy przez kilka minut, tak aby owoce puściły
Weganka gotujesylwestra, a także na każdą inną okazję lub tak po prostu dla rodziny :) Polecam bardzo, bo jest tego warta :) Składniki: * 1 większy brokuł * 1 kostka sera fety * 1 łyżka majonezu * 2 łyżki łuskanego słonecznika (użyłam Radix-bis ) * opcjonalnie sól do gotowania brokuła Wykonanie: Brokuł podzielić na mniejsze różyczki ugotować w osolonej wodzie na pół miękko, aby nie był(...)wystudzić. Od ugotowanego brokuła odkroić "nóżki" drobno pokroić. Ser feta pokroić w drobną kostkę. W misce umieścić pokrojone "nóżki" brokuła, ser feta i majonez, wymieszać. Na środku talerza wyłożyć górkę sałatki z sera fety. Wokoło ułożyć kwiaty brokuła. Na suchej patelni delikatnie uprażyć ziarna słonecznika, posypać na sałatkę. Przechowywać w lodówce
Zrób to smacznienastępnie ziemniaki (obrane i pokrojone w kostkę) i połowę sosu jogurtowego. Posypujemy pieprzem. Kolejną warstwą będzie papryka (oczyszczona i pokrojona w kostkę), feta (w kostkę), kukurydza i reszta sosu. Na wierzch sypiemy słonecznika
Ugotowane pozamiatanekolorowy Warzywa myjemy, osuszamy. Ogórek obieramy, z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę. Pomidorki kroimy na ćwiartki. Mozzarellę odsączamy i kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy, dodajemy rukolę, zarodki pszenne, słonecznik, lekko solimy i pieprzymy. Polewamy olejem z avocado i jeszcze raz mieszamy. Sałatka z rukoli z olejem z avocado Pyszny i zdrowy olej z avocado marki
peggiwkuchni