połączenie dwóch pomarańczowych składników jest bardzo korzystne :) Składniki: - 1/2 kg marchewki - 1/2 szklanki surowej czerwonej soczewicy - 1 cebula - 1 ziemniak - szczypta ziół prowansalskich - sól, pieprz - prażony słonecznik do posypania Cebulę pokrój w kostkę, lekko podsmaż w garnku na maśle klarowanym lub oleju. Dodaj pokrojone w kostkę marchewki i ziemniaka. Zalej 1 litrem wody (może być mniej lub więcej - zależy
Smakuje zdrowosłonecznik oraz kasza jaglana, polskie owoce aronii, czarne jeżyny, żurawina, kiełkowane siemię lniane, szałwia hiszpańska oraz kiełkowany aramantus - skład gryczanek o smaku owoców leśnych). Sami przyznacie, że brzmi bardzo dobrze? :) Jest to produkt całkowicie naturalny, bez sztucznych barwników, bez konserwantów, pełen cennych minerałów, enzymów i witamin, są łatwo przyswajalne i pełne witalności. Każda gryczanka jest wielkości małej kostki czekolady(...)wspaniałe danie i przyrządzić z nimi. Ja przygotowałam pyszne, zdrowe i syte śniadanie . Składniki: 1 jogurt naturalny 4-5 łyżeczek musu malinowego domowej roboty łyżka słonecznika łyżka płatków ulubionych 1 mała brzoskwinia pokrojona w kostkę 1/2 opakowania Gryczanek (u mnie miodowe) Wykonanie: Do wysokiej szklanki wsypać łyżkę płatków, na to ułożyć część brzoskwiń, jogurt naturalny, mus malinowy, część gryczanek, słonecznik
TrufelkowoWykonanie Umyj liście szpinaku. Jeśli mają ogonki to je oderwij. Gruszkę umyj, obierz i oczyść z gniazda, a następnie pokrój w kostkę. Fetę też pokrój w kostkę. Na suchej patelni upraż ziarna słonecznika na lekko brązowy kolor. Pomidory odsącz z oleju i pokrój w paseczki. Wyłóż na talerz szpinak, rozsyp na nim gruszkę, fetę, pomidory, całość posyp prażonym słonecznikiem
Eat me! Fit me!sól, pieprz Przygotowanie Cukinię kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie przez 6-7 min. Następnie odcedzamy na durszlaku i odstawiamy, aż ostygnie. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Pomidory (suszone i zwykłe) kroimy w kostkę. Oliwki można pokroić w plasterki. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Składniki na sos wkładamy do miski i miksujemy (albo drobno siekamy bazylię i czosnek
e-PrzepisyKulinarnetalerze. Na każdym talerzu ułożyć po garści porwanej sałaty ( u mnie masłowa i strzępiasta). Truskawki pokroić w ćwiartki. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w niedużą kostkę. Pokrojone składniki ułożyć na sałacie. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Sałatkę posypać prażonym słonecznikiem i pokruszonym serem. Olej wymieszać z sokiem z limonki oraz miodem, do smaku dodać troszkę soli i ziół. Sałatkę
Monia miesza i gotujeProsta, smaczna i sycąca, choć nie wygląda. Składniki: 1 brokuł ugotowany na parze, podzielony na różyczki 1 duża garść żurawiny 1 opakowanie fety, pokrojonego w kostkę 1 duża garść prażonych ziaren słonecznika Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce i polać sosem, np. czosnkowym. Smacznego! Przedstawiać pewnie nie trzeba. Kto lubi jazdę rowerową i piękne widoki, to wie o co chodzi
Qlinarnie i Qlinarnieosoloną wodą. Gotować do chwili, aż kluseczki wypłyną do wierzchu. Odcedzić i ostrożnie przelać zimną wodą. Brokuł ugotować w lekko osolonej wodzie. W głębokiej patelni uprażyć słonecznik i odłożyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę razem z filetem z kurczaka. Obsmażyć i dodać kluseczki. Dobrze podsmażyć, aż wszystko będzie gorące. Połączyć z brokułem, a na talerzu posypać uprażonym słonecznikiem. Smacznego :) RADA
https:KKuchniaMniampomidory. Smażymy chwilę, aż szpinak zwiędnie. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Wrzucamy makaron i mieszamy całość. Rozkładamy na talerze, skrapiamy drugą łyżką oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę fetę i posypujemy dynią i słonecznikiem. Smacznego! 1 porcja - 556 kcal:- - białko - 24 g - tłuszcze - 27 g - węglowodany - 53 g - błonnik - 10 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz
Moje Kuchenne Rewelacjeszynki wieprzowej w kawałku 1 duży brokuł puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 1 czerwona papryka opakowanie sera typu feta (lub gotowa feta w kostkach, w wiaderku) 3-4 łyżki łuskanego słonecznika Sos: kubek jogurtu greckiego - ok. 400 g 3 łyżki majonezu sól pieprz 1-2 ząbki czosnku łyżeczka suszonych ziół (np. do pizzy lub do sałatek) sól pieprz Brokuła(...)odcedzić. Fetę, oczyszczoną paprykę i szynkę pokroić w kostkę. Sporządzić sos: majonez połączyć z jogurtem, dodać zmiażdżony czosnek i zioła, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. W salaterce wymieszać szynkę, fasolę, kukurydzę, paprykę i fetę. Polać połową sosu, następnie ułożyć różyczki brokuła, polać resztą sosu i posypać słonecznikiem (można go wcześniej uprażyć na suchej patelni). Schłodzić przed
Czerwień i błękitśrednich ogórków gruntowych; 5 średnich rzodkiewek; Pęczek szczypiorku; Sól; Pieprz. Dodatkowo: Jaja ugotowane na twardo - po jednym na każdy talerz; 2 czubate łyżki ziaren słonecznika. Sposób przygotowania: Ogórki umyć, osuszyć, obrać, pokroić w niewielką kostkę. Rzodkiewki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Słonecznik uprażyć na złoty kolor, na suchej (tj. bez dodatku tłuszczu), gorącej patelni teflonowej
Gospodyni Miejskaworeczki kaszy bulgur 2 duże ząbki czosnku łyżeczka masła 2 średnie cebule 1 średnia marchewka 4 gałązki selera naciowego pół szklanki wody kostka bulionu warzywnego 2 pomidory łyżka siemienia lnianego 2 łyżki nasion słonecznika łyżeczka czarnuszki 2 łyżki keczupu pół łyżeczki chilli w proszku 2 łyżeczki drobno posiekanej pietruszki sól, pieprz wg uznania Zaczynamy od roztarcia(...)kostkę cebulę, seler, a marchewkę tarkujemy, po czym wrzucamy na patelnie, i smażymy stale mieszając, uważając aby nie przypalić. W wodzie rozpuszczamy kostkę bulionu warzywnego i dodajemy wraz z dwoma woreczkami kaszy bulgur, następnie siemię lniane, słonecznik, czarnuszkę, keczup, chilli i przykrywamy pokrywką i dusimy ok 6 minut, od czasu do czasu mieszając. My najbardziej lubimy gdy warzywa są jeszcze
Pora na poraworeczki kaszy bulgur 2 duże ząbki czosnku łyżeczka masła 2 średnie cebule 1 średnia marchewka 4 gałązki selera naciowego pół szklanki wody kostka bulionu warzywnego 2 pomidory łyżka siemienia lnianego 2 łyżki nasion słonecznika łyżeczka czarnuszki 2 łyżki keczupu pół łyżeczki chilli w proszku 2 łyżeczki drobno posiekanej pietruszki sól, pieprz wg uznania Zaczynamy od roztarcia(...)kostkę cebulę, seler, a marchewkę tarkujemy, po czym wrzucamy na patelnie, i smażymy stale mieszając, uważając aby nie przypalić. W wodzie rozpuszczamy kostkę bulionu warzywnego i dodajemy wraz z dwoma woreczkami kaszy bulgur, następnie siemię lniane, słonecznik, czarnuszkę, keczup, chilli i przykrywamy pokrywką i dusimy ok 6 minut, od czasu do czasu mieszając. My najbardziej lubimy gdy warzywa są jeszcze
Pora na poraodżywcze, jest ona bardzo łatwa w przygotowaniu. Wystarczy wymieszać ugotowane na twardo i posiekane jajka, z pokrojonym w kostkę awokado i rzodkiewką z sosem na bazie majonezu, jogurtu greckiego i musztardy i już mamy pyszne śniadanie. Dodatek prażonych ziaren dyni i słonecznika dodają jej chrupkości, a kolendry aromatu, bardzo lubię takie dodatki. Polecam także na kanapki do pracy, sprawdza się(...)pieprz 1 awokado, obrane i pokrojone w kostkę 4 dymki drobno posiekane wraz z zielonym częściami 4 rzodkiewki, pokrojone w cienkie plasterki lub kostkę 3 łyżki uprażonych na suchej patelni nasion dyni i słonecznika 3 łyżki drobno posiekanej kolendry liście sałaty, opcjonalnie Przygotowanie: W dużej misce wymieszaj jogurt, majonez, musztardę i dopraw solą i pieprzem. Dodaj w posiekane jaja, awokado
karmelowyWigilię. A do tego kawałki sera feta, ziarna słonecznika i sos musztardowy. Całkiem niezła kompozycja 😉 Składniki: 2 duże buraki 1 duże jabłko 4 filety śledziowe natka pietruszki garść ziaren słonecznika 120 g sera feta Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Marynata: 2 szklanki wody 1/2 szklanki octu 1 łyżka cukru(...)kroimy w grubą kostkę. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. W misce mieszamy ze sobą starte buraki ze startym jabłkiem oraz kawałkami śledzia, ziarnami słonecznika i natką pietruszki. Ser feta kroimy w kostkę. W kubku mieszamy oliwę z sokiem z cytryny. Dodajemy musztardę. Przyprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy. Sałatkę wykładamy na talerz posypujemy pokrojonym serem feta i polewamy gotowym
Kuchnia MagdaLenyłyżki oliwy z suszonych pomidorów sól, pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki skrobiemy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Pomidory kroimy w paski a ogórki i cebulę w kostkę. Ostudzone ziemniaki kroimy w talarki. Pestki słonecznika prażymy na patelni. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Doprawiamy sałatkę solą i pieprzem
Qchnia po prostu