miseczce wymieszać mleko z nasionami chia. Odstawić do lodówki na min 2 h, a najlepiej na całą noc. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, dodać posiekane w kostkę jabłko, orzechy, pestki słonecznika i dyni. Posypać cynamonem, imbirem i solą. Dodać łyżkę miodu. Smażyć około 8 minut. Ostudzić. Na warstwę puddingu chia nałożyć jogurt naturalny jako trzecią warstwę ułożyć jabłka
Moja Galeria Smakubazylii, szczypta soli, szczypta pieprzu chili cayenne, szczypta czosnku niedźwiedziego. Przygotowanie: Sałatę myję i osuszam, drobno kroję. Mozzarellę osączam z zalewy, pomidory i cukinię kroję w drobną kostkę, czosnek siekam. Ziarna słonecznika prażę na suchej patelni. Cukinię podsmażam na łyżce oleju (z bazylią i czosnkiem) z dodatkiem przypraw. Wszystkie składniki dokładnie mieszam z olejem rzepakowym
JejKuchniaszczypiorku 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 duży pomidor 2 garści ziaren słonecznika sól morska pieprz czarny świeżo zmielony Wykonanie: Sałaty porwać na mniejsze kawałki, umyć i dokładnie osuszyć. W miedzy czasie na suchej patelni podprażyć ziarna słonecznika, wystudzić. Pomidora umyć i pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Wszystkie warzywa umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokrojoną fetę
Krakowskie smaki Ani200stopniach, ale wszystko zależy od tego jaka jest ich wielkość i rodzaj. Ziarna słonecznika podprażamy na suchej patelni. Studzimy. Wystudzone buraki, ser pleśniowy i jabłko kroimy w kostkę i mieszamy razem. Dodajemy słonecznik i roszponkę. Olej, ocet i miód mieszamy razem do połączenia składników, najlepiej wymieszać je w małym słoiku. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Tak przygotowanym sosem zalewamy
Czerwona Porzeczkaczarny świeżo mielony pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Do miski z jajkami dodajemy kukurydzę, pokrojonego w kostkę kiszonego ogórka, pestki słonecznika, pestki dyni, posiekany szczypior. Następnie dodajemy jogurt naturalny (nie za rzadki), całość doprawiamy solą himalajską i czarnym świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy składniki łyżką, próbujemy (opcjonalnie doprawiamy). Wkładamy
Słodkie okruszkimąki pszennej , graham typ 2000 2 opakowania suchych drożdży ( 2 x 7g ) 2 łyżki cukru 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1,5 szklanki mleka trochę mniej niż 1/2 kostki masła trochę łuskanego słonecznika do posypania dodatkowo : papier do pieczenia Mąkę , drożdże , cukier , sól wsypujemy do maszyny do wyrabiania chleba lub ciasta . Wlewamy roztopione masło , ma być ciepłe , nie gorące . Włączamy
Ogrodnik w podróżyłyżki siekanego koperku 2-3 łyżki siekanej natki pietruszki 250 g boczku wędzonego 1/2 cebuli 1 opakowanie sera typu feta (270 g) 0.5 pęczka szczypiorku 1/3 szklanki słonecznika łuskanego WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Ziemniaki (w skórce) wyszoruj porządnie, osusz papierowym ręcznikiem(...)całość do ładnego zrumienienia. Na patelnię po smażeniu boczku wrzuć słonecznik i upraż go na złoto. Ziemniaki wymieszaj z boczkiem. Dodaj pokrojoną w kostkę fetę i posiekany drobno szczypiorek. Całość posyp prażonym słonecznikiem. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonyjaglaną. Pieczone w piekarniku. Pychota! Zajadają się nimi nawet mięsożercy ;-) Składniki: 1 średnia cukinia 1 duża marchewka 1 cebula natka pietruszki 1 szklanka kaszy jaglanej 1/2 kostki rosołowej 1 jajko garść ziaren słonecznika 1/2 szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych górskich pieprz, sól, zioła prowansalskie Dodatkowo: bułki ser żółty pomidor sałata kiełki majonez, ketchup Wykonanie: Kaszę jaglaną gotujemy(...)cukinię obieramy, myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. W misce mieszamy: startą marchewkę i cukinię, ugotowaną kaszę jaglaną, posiekaną natkę pietruszki, drobno posiekaną cebulkę, ziarna słonecznika, sól, pieprz, zioła. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę, płatki owsiane i wyrabiamy jak mielone. Formujemy burgery i układamy
Kuchnia MagdaLenyjaglaną. Pieczone w piekarniku. Pychota! Zajadają się nimi nawet mięsożercy ;-) Składniki: 1 średnia cukinia 1 duża marchewka 1 cebula natka pietruszki 1 szklanka kaszy jaglanej 1/2 kostki rosołowej 1 jajko garść ziaren słonecznika 1/2 szklanki mąki 1 szklanka płatków owsianych górskich pieprz, sól, zioła prowansalskie Dodatkowo: bułki ser żółty pomidor sałata kiełki majonez, ketchup Wykonanie: Kaszę jaglaną gotujemy(...)cukinię obieramy, myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. W misce mieszamy: startą marchewkę i cukinię, ugotowaną kaszę jaglaną, posiekaną natkę pietruszki, drobno posiekaną cebulkę, ziarna słonecznika, sól, pieprz, zioła. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę, płatki owsiane i wyrabiamy jak mielone. Formujemy burgery i układamy
Kuchnia MagdaLenykwas foliowy, dużo potasu, żelazo, cynk, witaminy z grupy B, fosfor, miedź, a także poprawiający koncentrację magnez. MIESZANKA BEZGLUTENOWYCH ZIAREN - ZIARENKOWO "CYNAMONOWY RAJ" Prażone ziarna słonecznika i sezamu, orzech arachidowy kostka + cynamon, kardamon, goździki "Cynamonowy Raj to starannie dobrana kompozycja prażonych ziaren i korzennych przypraw. Słonecznik, dzięki zawartości wit. E i cynku, dba o zdrowie skóry, paznokci
Wypisz Wymalujsame w sobie są pyszne.Składniki:garść rukoli, umytej i osuszonej 30 gram sera fety, kroimy w kostkę 10 pomidorków koktajlowych, kroimy na pół1/2 awokado, kroimy w kostkę garść prażonych pestek słonecznika oliwa z oliwek Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy ze sobą. Gotowe
Mango Papajaszafek kuchennych. Składniki na 24 sztuki: 3 bardzo dojrzałe banany 100 g suszonych daktyli bez pestek 500 g płatków owsianych błyskawicznych 50 g pestek z dynii 50 g pestek słonecznika 50 g posiekanych orzechów 50 g suszonych moreli 4 łyżki musu jabłkowego bez dodatku cukru (1 jabłko) Wykonanie: jabłko obrać, pokroić na ćwiartki, następnie w plasterki. Włożyć do rondelka, podlać(...)rozgotować. Na koniec zblendować piekarnik nastawić na 180`C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia obrane banany rozgnieść widelcem na jednolitą masę daktyle i morle pokroić w kostkę płatki owsiane, pestki słonecznika i dynii oraz orzechy z daktylami i morelami wymieszać w misce. Dodać banany i dokładnie wymieszać na klejąca masę. Porcjami dodawać mus jabłkowy. Przed wyłożeniem na blachę masa powinna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!się składniki lub miejsce w naczyniach :). Granola kokosowo-orzechowa 3 szklanki płatków owsianych górskich szklanka orzechów laskowych pokrojonych na pół 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki ziaren słonecznika szczypta soli pół kostki masła 3/4 szklanki miodu 5 łyżek brązowego cukru Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Przy wybieraniu trybu warto zastanowić się na to, jaki powinien on być(...)przypadku mojego piekarnika odpadł termoobieg i grzałka dolna, która nagrzewa się jak wariat, piekłam więc tylko z grzałką górną. W dużej misce mieszamy płatki owsiane, orzechy laskowe, wiórki kokosowe, słonecznik i sól. W rondelku rozpuszczamy masło z miodem i cukrem. Zawartość rondelka wlewamy do miski z płatkami i dokładnie mieszamy. Blachę (standardową, która jest w wyposażeniu piekarnika) wykładamy papierem
wcinaj tokrówkowej (460g) 200 g masła min.82% tłuszczu Miękkie masło ucieramy na puch,nadal ucierając dodajemy po łyżce masy krówkowej.Miksujemy do połączenia składników. Słonecznik: 200 g słonecznika łuskanego Polskie Młyny 1/3 kostki masła 1/3 szklanki cukru 3-4 łyżki mleka Masło,mleko i cukier roztapiamy na patelni.Dodajemy słonecznik i prażymy na złoty kolor.Odstawiamy do wystygnięcia. Poncz: szklanka ciepłej wody
Anielskie wypieki