odżywcze, jest ona bardzo łatwa w przygotowaniu. Wystarczy wymieszać ugotowane na twardo i posiekane jajka, z pokrojonym w kostkę awokado i rzodkiewką z sosem na bazie majonezu, jogurtu greckiego i musztardy i już mamy pyszne śniadanie. Dodatek prażonych ziaren dyni i słonecznika dodają jej chrupkości, a kolendry aromatu, bardzo lubię takie dodatki. Polecam także na kanapki do pracy, sprawdza się(...)pieprz 1 awokado, obrane i pokrojone w kostkę 4 dymki drobno posiekane wraz z zielonym częściami 4 rzodkiewki, pokrojone w cienkie plasterki lub kostkę 3 łyżki uprażonych na suchej patelni nasion dyni i słonecznika 3 łyżki drobno posiekanej kolendry liście sałaty, opcjonalnie Przygotowanie: W dużej misce wymieszaj jogurt, majonez, musztardę i dopraw solą i pieprzem. Dodaj w posiekane jaja, awokado
karmelowyWigilię. A do tego kawałki sera feta, ziarna słonecznika i sos musztardowy. Całkiem niezła kompozycja 😉 Składniki: 2 duże buraki 1 duże jabłko 4 filety śledziowe natka pietruszki garść ziaren słonecznika 120 g sera feta Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Marynata: 2 szklanki wody 1/2 szklanki octu 1 łyżka cukru(...)kroimy w grubą kostkę. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. W misce mieszamy ze sobą starte buraki ze startym jabłkiem oraz kawałkami śledzia, ziarnami słonecznika i natką pietruszki. Ser feta kroimy w kostkę. W kubku mieszamy oliwę z sokiem z cytryny. Dodajemy musztardę. Przyprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy. Sałatkę wykładamy na talerz posypujemy pokrojonym serem feta i polewamy gotowym
Kuchnia MagdaLenyłyżki oliwy z suszonych pomidorów sól, pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki skrobiemy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Pomidory kroimy w paski a ogórki i cebulę w kostkę. Ostudzone ziemniaki kroimy w talarki. Pestki słonecznika prażymy na patelni. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Doprawiamy sałatkę solą i pieprzem
Qchnia po prostusmażymy (w całości) na złoto z każdej strony. Po usmażeniu mięsa odstawiamy je do ostygnięcia. W tym czasie kroimy paprykę i ogórki w kostkę i rzodkiewki w talarki. Przygotowujemy sos - łączymy olej ze słonecznika ze wszystkimi przyprawami i dokładnie mieszamy. Następnie do szpinaku dodajemy pozostałe pokrojone warzywa oraz pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Całość polewamy sosem
Emcia PichciEasy Active pomidor kawałek sera feta lub innego kanapkowego pestki słonecznika 2 łyżki oleju rzepakowego sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Pestki słonecznika podprażyć na suchej patelni.Pomidor i ser w kostkę, dodać sałatę.Olej wymieszać z sokiem z cytryny, musztardą,solą i pieprzem.Dodać do sałaty.Wymieszać, posypać prażonym słonecznikiem
Moje domowe kucharzeniewinnego 1 łyżka płynnego miodu wykonanie: Na półmisku układam rukolę, a na niej, niezbyt grube, kawałki buraka i, obrane z białej skórki, cząstki pomarańczy oraz kostki sera pleśniowego. Całość posypuję uprażonymi nasionami słonecznika. Wszystkie składniki sosu łączę energicznie mieszając. Polewam sosem sałatkę tuż przed podaniem
babka w formiemiski. Dodajemy odsączoną kukurydzę i pokrojonego w półplasterki ogórka zielonego. Następnie posypujemy pokrojoną w małą kostkę mozzarelle, starty na dużych oczkach żółty ser i pokrojoną w kostkę favitę. Na suchej patelni podprażamy pestki słonecznika. W miseczce łączymy olej, wodę, miód, musztardę i sok z cytryny. Doprawiamy drobno posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Na końcu dodajemy posiekaną bazylię i podprażone pestki
PatiGotujekurczaka, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, czerwona słodka papryka, kapusta pekińska, 270g sera feta, puszka ananasów ( po odsączeniu ok.270g), 3 łyżki ziaren słonecznika, puszka kukurydzy, majonez. Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć, oprószyć czerwoną papryką, dodać olej i podsmażyć. Pozostawić do ostygnięcia. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, pozostawić do ostygnięcia. Kapustę piekińską, ananasa
W kuchni u Monikisłoiczka suszonych pomidorów w oleju - ok 12 szt2 garście słonecznika50 g sera grana padanoolej z pomidorków do skropienia sałatkiOgórki obrać ze skórki i pokroić w średnią kostkę. Kabanoski pokroić na 1 cm kawałki. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Pomidorki suszone z oleju pokroić w paseczki. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać, skropić olejem z pomidorków
Monia miesza i gotujemłodego szpinaku, umytego i oczyszczonego 2 cm kawałek pora, pokrojony w piórka łyżka pokrojonego na mniejsze kawałki szczypiorku 1 duża kalarepka, obrana i pokrojona w kostkę sól, pieprz, zielona czubryca łyżka ziaren słonecznika Przygotowanie: Do gorącego bulionu wrzucamy pora oraz kalarepkę i gotujemy al dente. Gdy będzie już miękka wyjmujemy na talerzyk a do bulionu wrzucamy szpinak. Gotujemy około
Życie ze smakiemPomidory, oliwki, oraz śliwki pokroić na połówki. Orzeszki arachidowe oprać z łupinek i podzielić na połówki. Prażyć na patelni około 5 minut. Ser feta pokroić w kostkę. Wszystko połączyć razem, na koniec posypać słonecznikiem, Przed podaniem polać sosem winegret
The Slow Life Wifemarynowanego czosnku (przepis znajdziesz tutaj ) 3 łyżeczki zielonego pesto oliwa z oliwek chilli 2 łyżki soku z cytryny świeżo mielona sól 2 łyżki pestek słonecznika Sposób wykonania: Mozzarellę kroimy w średniej wielkości kostkę. Liście jarmużu obrywamy z twardych łodyg, rukolę rwiemy na małe kawałki. Pomidory kroimy w ósemki, oliwki na połówki a cebulę w drobną kostkę. Czosnek szatkujemy
Qchnia po prostuoliwek. Składniki: 1 upieczony burak (1 godzina w temperaturze 200 stopni) 30 gram koziego sera 1-2 plastry szynki parmeńskiej garść rucoli łyżka nasion słonecznika Rucolę układamy na talerzu. Buraka i kozi ser kroimy w kostkę, kładziemy na rucoli. Całość posypujemy porwaną w palcach szynką parmeńską oraz nasionami słonecznika
Mango Papajamyjemy, kroimy wzdłuż na ćwiartki (lub jeszcze drobniej, jeśli ogórek jest duży). Usuwamy część z ziarenkami, po czym kroimy w drobną kostkę. Ser feta kroimy w kostkę (najlepiej podobnej wielkości co ogórek). Ziarna słonecznika podprażamy na rozgrzanej, suchej patelni ( do czasu aż lekko się przyrumienią). Wszystkie składniki łączymy w misce. Dodajemy wymieszany z kwaśną śmietaną majonez. Doprawiamy pieprzem i niewielką
Smaki Na Talerzu