zostały z udziałem produktu, który trafił w moje ręce w ramach nowo nawiązanej współpracy ze Sklepem Ziarenkowo Testowanie zaczęłam od mieszanki Cynamonowy Raj : Prażone ziarna słonecznika i sezamu, orzech arachidowy kostka + cynamon, kardamon, goździki Składniki (około 8 placków): 30g otrębów żytnich z zarodkami Skworcu 20g płatków owsianych 2 łyżki mieszanki Cynamonowy Raj (jedna łyżkę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćowoców. Są po prostu bajeczne! Jeszcze ten mocno pomarańcz, który wygląda na nas z keksu - BAJKA.Kupić je można tutaj: KLIK.ZIARENKOWO - "CYNAMONOWY RAJ": "Prażone ziarna słonecznika i sezamu, orzech arachidowy kostka + cynamon, kardamon, goździki. Cynamonowy Raj to starannie dobrana kompozycja prażonych ziaren i korzennych przypraw, dzięki której Wasze desery, lody, jogurty i ciasta zyskają nowy, niepowtarzalny smak." (Opis
Wypisz Wymalujnajlepsze - sycą! Bomba zdrowia!Składniki na ok. 3 blaszki:60 g otrąb (pszenne, żytnie, orkiszowe)100 g płatków owsianych220 g mąki pełnoziarnistej/razowej200 g rodzynek100 g słonecznika łuskanego1/2 szkl. cukru brązowego1 kostka margaryny2 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia1 opakowanie cukru waniliowego lub 2 kopiaste łyżki domowegoPrzygotowanie:W misce ucieramy margarynę z cukrem i jajkami. Dodajemy bakalie, mąkę, otręby, proszek
Czarnawisienkapokroić w kostkę. Dodać do brokuła. Wymieszać.Jaja ugotować na twardo. Wystudzić. Obrać. Pokroić w kostkę. Dodać do sałatki. Wymieszać.Fetę odsączyć z zalewy. Pokroić w kostkę. Dodać do sałatki. Wymieszać.Ziarna słonecznika uprażyć na złoty kolor na suchej, rozgrzanej patelni. Wystudzić. Dodać do sałatki. Wymieszać.Czosnek obrać, przecisnać przez praskę, dodać do sałatki i wymieszać.Do sałatki dodać majonez
Gospodyni MiejskaSkładniki: 1 kg dyni 3 małe marchewki 1 średnia cebula 1/2 czerwonej papryki 500-750 ml bulionu 3-4 ząbki czosnku grzanki (czerstwy chleb pokrojony w kostkę podsmażany na maśle ) 1/2 szklanki słonecznika 2 szczypty nasion Chia pieprz, sól, curry, ostra papryka oliwa Wykonanie: Obieramy nasze warzywa: marchewkę, cebulę, czosnek, paprykę, dynie ze zbędnych łupin czy nasion. Kroimy
W Moim Magicznym DomuSkładniki (duża porcja na kilka osób i parę dni) : 6 większych cebul 3 jabłka ze skórką 3/4 szklanki rodzynek (umytych i namoczonych) 3/4 szklanki słonecznika 2 łyżki sezamu (opcjonalnie) 1/2 kostki masła 1/3 szklanki oliwy z oliwek do smażenia sól do smaku Przygotowanie (25 minut): - cebulę pokroić w grubą kostkę - jabłka pokroić w 1 cm kawałki - namoczone rodzynki odsączyć
Pora na pora i pomidorasoczewicy na 2 kubki wody. Gotujemy do rozgotowania i wyparowania wody - 15/20 minut, albo odrobinkę dłużej. 2. Na suchej patelni prażymy na brązowo sezam i słonecznik - przekładamy do miseczki. Następnie kroimy cebulę w kostkę i smażymy ją na tej samej patelni na złoty kolor. 3. Przysmażoną cebulę, słonecznik i sezam przekładamy do miski. 4. Kroimy paprykę na drobną
Bananowe Pole250g szpinaku mrożonego (może być prosto z zamrażarki) 5 suszonych pomidorków z zalewy (jak ktoś lubi może być więcej) 130g sera feta (pól opakowania kostki) przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, tymianek 3 łyżki pestek słonecznika PrzygotowanieNastawić wodę na makaron i od razu przystąpić do przygotowania sosu. Na patelni zeszklić cebulę, pokrojoną w talarki (można wykorzystać olej z zalewy(...)makaron. :)). Dodać szpinak i pokrojone pomidorki. Mieszać od czasu do czasu. W między czasie, na oddzielnej suchej patelni uprażyć pestki słonecznika, odstawić na bok do posypania całości. Pod koniec dodać przyprawy do smaku i pokrojoną w kostkę fetę. Lubię jak feta nieco się rozpuści, ale kiedy poszczególne jej kawałki są widoczne w potrawie. Kiedy sos mamy już gotowy
coolinarnastrefa.blogspot.comjogurtu naturalnego3 rzodkiewki3 łyżeczki szczypiorku1 łyżeczka słonecznika łuskanegoSól, pieprz do smakuDodatki:1 szt. maślanego croissant'aPrzepis:Twaróg rozdrabniamy widelcem, następnie dodajemy do niego jogurt, pokrojoną w kostkę rzodkiewkę oraz 2 łyżeczki szczypiorku. Dodajemy słonecznik i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku i nakładamy na croissant'a. Wierzch posypujemy pozostałym szczypiorkiem. Do tego duży kubek gorącego kakaa i jesteśmy w niebie
Emcia Pichcikostkę i ułożyć na roszponce razem z kawałkami grejpfruta. Wyjęłam sam miąższ, który nie jest taki gorzki. Połówkę awokado obrać i pokroić w plasterki bądź kostkę, jak kto woli :) Posypać ziarnami słonecznika i polać przygotowanym dressingiem. Słonecznik można wcześniej podprażyć na suchej patelni, wtedy będzie jeszcze smaczniejszy :) Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Dania wegetariańskie
https:KKuchniaMniamłyżki majonezu garść słonecznika WYKONANIE: 1. Filety pokroić w ukośne 1 cm paski. Przełożyc do dużej miski. 2. Buraki i jabłko pokroić w drobną kostkę. 3. Seler naciowy pokroić drobno. 4. Słonecznik uprażyć na suchej paterni do lekkiego zrumienienia. 5. Wszystkie składniki połaczyć, dodać sok z cytryny i majonez, dokładnie wymieszać. ZAPRASZAM NA FILM - Śledzie z burakami, słonecznikiem
Atlas Smakówróżyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 2-3 minuty. Jajka również gotujemy ok. 10 minut. Przelewamy zimną wodą. Jajka, pomidora i cebulę kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki, dajemy brokuła, słonecznik. Koperek myjemy i drobno siekamy, wsypujemy do warzyw. Majonez mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z sałatką. Smacznego
Pani na deserpołączenie dwóch pomarańczowych składników jest bardzo korzystne :) Składniki: - 1/2 kg marchewki - 1/2 szklanki surowej czerwonej soczewicy - 1 cebula - 1 ziemniak - szczypta ziół prowansalskich - sól, pieprz - prażony słonecznik do posypania Cebulę pokrój w kostkę, lekko podsmaż w garnku na maśle klarowanym lub oleju. Dodaj pokrojone w kostkę marchewki i ziemniaka. Zalej 1 litrem wody (może być mniej lub więcej - zależy
Smakuje zdrowosłonecznik oraz kasza jaglana, polskie owoce aronii, czarne jeżyny, żurawina, kiełkowane siemię lniane, szałwia hiszpańska oraz kiełkowany aramantus - skład gryczanek o smaku owoców leśnych). Sami przyznacie, że brzmi bardzo dobrze? :) Jest to produkt całkowicie naturalny, bez sztucznych barwników, bez konserwantów, pełen cennych minerałów, enzymów i witamin, są łatwo przyswajalne i pełne witalności. Każda gryczanka jest wielkości małej kostki czekolady(...)wspaniałe danie i przyrządzić z nimi. Ja przygotowałam pyszne, zdrowe i syte śniadanie . Składniki: 1 jogurt naturalny 4-5 łyżeczek musu malinowego domowej roboty łyżka słonecznika łyżka płatków ulubionych 1 mała brzoskwinia pokrojona w kostkę 1/2 opakowania Gryczanek (u mnie miodowe) Wykonanie: Do wysokiej szklanki wsypać łyżkę płatków, na to ułożyć część brzoskwiń, jogurt naturalny, mus malinowy, część gryczanek, słonecznik
TrufelkowoWykonanie Umyj liście szpinaku. Jeśli mają ogonki to je oderwij. Gruszkę umyj, obierz i oczyść z gniazda, a następnie pokrój w kostkę. Fetę też pokrój w kostkę. Na suchej patelni upraż ziarna słonecznika na lekko brązowy kolor. Pomidory odsącz z oleju i pokrój w paseczki. Wyłóż na talerz szpinak, rozsyp na nim gruszkę, fetę, pomidory, całość posyp prażonym słonecznikiem
Eat me! Fit me!sól, pieprz Przygotowanie Cukinię kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie przez 6-7 min. Następnie odcedzamy na durszlaku i odstawiamy, aż ostygnie. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Pomidory (suszone i zwykłe) kroimy w kostkę. Oliwki można pokroić w plasterki. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Składniki na sos wkładamy do miski i miksujemy (albo drobno siekamy bazylię i czosnek
e-PrzepisyKulinarnetalerze. Na każdym talerzu ułożyć po garści porwanej sałaty ( u mnie masłowa i strzępiasta). Truskawki pokroić w ćwiartki. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w niedużą kostkę. Pokrojone składniki ułożyć na sałacie. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Sałatkę posypać prażonym słonecznikiem i pokruszonym serem. Olej wymieszać z sokiem z limonki oraz miodem, do smaku dodać troszkę soli i ziół. Sałatkę
Monia miesza i gotuje