Witam serdecznie, tym razem propozycja na pyszną sałatkę z makaronem, awokado i serem feta. Tak przygotowaną sałatkę możemy podać na obiad, kolację lub wziąć do pracy na drugie śniadanie. Sałatka jest bardzo smaczna i sycąca. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: 400 g makaronu (muszelki, świderki, kokardki) 1 puszka 400 g cieciorki 250 g pomidorków koktajlowych 1 kostka
Uwaga Babcia Gotujewięcej nie potrzeba! Takie focaccie najlepiej smakują na gorąco prosto z pieca, ale również na zimno będą zachwycać! Są świetnym pomysłem na ciepłe śniadanie, przekąskę w pracy albo kolację na gorąco! Koniecznie spróbujcie! Dajcie znać jak smakowały! SKŁADNIKI : ( ok. 10-12 szt ) CIASTO: * mąka pszenna – 550 g * drożdże świeże – 40 g * masło min. 82% – 100 g * mleko – 260 ml * cukier
Ostra na SłodkoGraham drożdżowe z rabarbarem Ciasto drożdżowe idzie u nas ostatnio jak woda, bo rodzinka upodobała je sobie na śniadania, kolacje, do śniadaniówek. Mówię wam, upieczenie jednego ciasta to za mało, wstawiam od razu trzy blaszki a po upieczeniu studzę i połowę pakuję do zamrażarki (część z tego w plastrach). Raz, że oszczędność prądu bo piekarnik piecze na raz wszystko
Dorota Smakujekuchnia słowacka. O ile przygotowanie langoszy z ziemniakami jeszcze przede mną, tak te robię dosyć często. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do piwa, przekąska w gronie znajomych czy ciepła kolacja. Nie miejmy jednak złudzeń – są bardzo kaloryczne. Langosze najsmaczniejsze są na ciepło, zaraz po przygotowaniu, ale po ostygnięciu też dają radę – ostatecznie;) 500 g mąki (u mnie
Smaki Na TalerzuBananowe placuszki na bazie kaszy manny (bez mąki). Dziś zapraszam Was na pyszne i proste w przygotowaniu bananowe placuszki na bazie kaszy manny. Do przygotowania takich
Słodkie okruszkitrwałe relacje rodzinne, stworzyć codzienne rytuały oraz jak poradzić sobie w trudnych sytuacjach życiowych. Dodatkowo autorka dzieli się w niej sprawdzonymi patentami na odnowienie starych mebli i ugotowanie pysznej kolacji dla znajomych oraz wskazówkami jak stworzyć i zadbać o przydomowy ogród. Podsumowanie: Zaprezentowana książka nie jest zwykłym poradnikiem, który zawiera też bardzo ciekawe przepisy kulinarne. Oprócz
Di gotujePyszne bułeczki które smakują każdemu. Idealne na śniadanie i kolację, polecam mój przepis. Bułki przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik. SKŁADNIKI : 550 g mąki pszennej 100 ml wody 150 ml mleka 50 g drożdży 1 łyżeczka z czubkiem soli 1 łyżeczka cukru 1 jajko 40 g masła
Kulinarne Fantazje Marioliprzygotowane kotleciki będą doskonałą propozycją na obiad lub kolację. Intensywny smak sosu doskonale podkreśla koncentrat pomidorowy Pudliszki . Kotleciki można podać z ryżem lub ulubioną kaszą i sałatką ze świeżych warzyw. Kotleciki: 6 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz łyżka siekanej natki pietruszki bułka tarta do panierki olej do smażenia Sos: 2 cebule
Smakołyki Asiprzepisy zawsze się cieszą dużym zainteresowaniem. Na zaproszenie Dorotki wzięłam w tym tygodniu udział w Wypiekaniu na śniadanie , którego tematem były wytrawne ziemniaczane racuchy. Puszyste, mięciutkie – na śniadanie, obiad, kolację, czy przekąskę. Jeśli komuś nie pasuje wersja wytrawna może je podać w wersji słodkiej (z cukrem pudrem, marmoladą, sosem truskawkowym, itp.). Składniki na ok. 12 szt.: - 200 g ugotowanych ziemniaków
mojewypiekiinietylkodziecinnie proste w wykonaniu i ekspresowe. Tę kombinację warto wykorzystać na jakąś wyjątkową okazję – takie składniki jak kozi ser, dojrzewająca szynka i daktyle to zestaw idealny na romantyczną kolację czy spotkanie z przyjaciółmi. Składniki (na 1 dużą lub 2 mniejsze porcje): 2 główki mini sałaty rzymskiej 75g kremowego sera koziego 6 plasterków surowej, wędzonej dojrzewającej szynki 1 słodkie jabłko
Smaczna StronaWitam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszną i prostą w przygotowaniu sałatkę z rzodkiewką. Sałatka jest bardzo smaczna i idealnie nadaje się do podania na kolację lub możemy ją wziąć na drugie śniadanie do pracy lub uczelnię. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: pęczek szczypiorku pęczek rzodkiewki 4 jajka ugotowane na twardo około 200 g szynki (użyłam szynki
Uwaga Babcia Gotujeefekty raczej słabe. Ta książka będzie idealnym poradnikiem dla osób z nadwagą. Monika Honory wpadła na pomysł odchudzania zupami, jemy je co 4 godziny, od śniadania po kolację.Z książki dowiesz się wszystkiego o roli zup podczas odchudzania,na czym polega program przemian i jego etap. Jak prawidłowo gotować zupy odchudzające. Jakie produkty wybierać i jak je prawidłowo przechowywać
Sama słodycz i szczypta chilifrancuską. Natomiast dodatek chrupiącej gorczycy na pewno wzbogaca smak tej sałatki. Sos wylewamy równomiernie na sałatkę i podajemy. Pyszny dodatek do kurczaka, steków czy smakowita propozycja na lunch lub kolację! Smacznego
Cooking Monster