drożdżach i moje ukochane zielone szparagi też. Dziś zapraszam Was na kolejną pyszna propozycję, sałatka z kaszką kuskus i szparagami to idealna propozycja na majowy lunch czy lekką kolacje. Sałatkę możemy podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło, w zależności od Waszych upodobań i gustów. Sałatka z kaszką kuskus i szparagami Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 2 szklanki ugotowanej
Kulinarne przygody GatitySzynka a’la sztufada , pyszna pieczeń Sztufada to pieczeń wołowa szpikowana wędzoną słoniną . Ja z racji tego ,że moi chłopcy wołowinę tolerują tylko w rumsztykach
Ogrodnik w podróżyjest przyrządzenie dla kogoś... czegoś dobrego. A cóż może być lepszego niż potrawa z przepełnionym dobrem łososiem ? Sprawdź, jak dobrze mogą wyglądać (i smakować)... Twoje obiady, śniadania i kolacje. Dodaj do nich łososia MOWI , którego fantastyczny kolor i doskonały smak świadczą o wysokiej zawartości Omega-3 i witamin. Łosoś MOWI jest tak dobry, bo my jesteśmy dla niego dobrzy
Szalona Kuchnia EwelinyDlatego na poprawę humorów mam przepis w pięknych, romantycznych kolorach. Sałatka z burakiem i nektarynką jest łatwa do przygotowania i pięknie się prezentuje. Idealna propozycja na przykład na romantyczną kolacje Sałatka z burakiem i nektarynką Składniki: 2-3 średniej wielkości buraki 1 nektarynka 100 g sera sałatkowo-kanapkowego 2 garści rukoli sos lub krem balsamiczny oliwa z oliwek świeżo mielony
PatiGotujeSmarować twarogiem naleśniki, zawijać w rulony, przed jedzeniem polać musem dżemowym. - naleśniki są bardzo delikatne, miękkie, twaróg śmietankowy z wanilią doskonale pasuje do naleśników, z musem dżemowym jest pyszna kolacja i z kawą zbożową z mlekiem.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwcześniej ugotowany bulion lub rosół. Danie jednogarnkowe a jest nim risotto. Kremowe wzbogacone szparagami, cukinią i pomidorkami a na końcu z dodatkiem parmezanu. Idealna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Ale tu koniecznie musi być ryż do risotto, bo taki zwykły nie zda egzaminu. A ryż kupicie bez wychodzenia z domu w sklepie internetowym Kuchnie Świata Risotto ze szparagami, cukinią
Ewa w kuchniSezon szparagowy w pełni, a ja co roku czekam na ten czas z utęsknieniem. Mogłabym je jeść na śniadanie obiad i kolacją. Mam długą listę swoich ulubionych dań ze szparagami w roli głównej. Dziś mam dla Was propozycję wiosennej przystawki. Co powiecie na zielone szparagi otulone szynką parmeńską i ciastem francuskim? To efektowna i prosta przekąska na imprezę/urodziny/przyjęcie
Smakowity Blog Kulinarnyzaraz po aktywności fizycznej. #wyzwanie5porcji W moim dziennym jadłospisie znajduje się szklanka soku, smoothie, zupa na bazie warzyw, powieczorek to zwykle owoc np. jabłko, gruszka, pomarańcza, a wieczorem na kolację jemy warzywa szybko podsmażane w sosie sojowym. Gdyby znano zalecenia IŻŻ w czasach PRL ściany w naszych domach mogłyby zdobić popularne wtedy bawełniane makatki
AZgotuj!wędzonych ryb o białym, nieoleistym mięsie. Zupa ta jest regionalnym specjałem miasteczka Cullen w Moray, na północno - wschodnim wybrzeżu Szkocji. Prezentuje się ją zarówno jako przystawkę na oficjalnych szkockich kolacjach, jak i jako część zwykłych posiłków na północnym wschodzie kraju. Istnieje kilka regionalnych wariantów do przyrządzenia Cullen skink. Można użyć mleka zamiast wody albo dodać płynnej śmietany do zupy
Moje Małe CzarowanieSzaszłyki to kawałki mięsa nabite na drewniane patyczki, z przeróżnymi dodatkami. Dziś proponuję szaszłyki z piersi kurczaka z boczkiem i suszoną śliwką. Idealne na obiad lub kolację. Można je przyrządzić na patelni grillowej, na tradycyjnym grillu lub upiec w piekarniku. Mięso jest soczyste a połączenie suszonej śliwki nadaje lekko słodki posmak. Do tego ulubiona surówka i pieczone ziemniaczki= pyszny obiad
Zrób to smacznieprodukt niezwykle wszechstronny, który z łatwością dopasowuje się do każdych okoliczności – idealnie pasuje do porannych kanapek, świetnie radzi sobie podczas obiadu, np. pokrywając wierzch ulubionej zapiekanki, a i podczas kolacji nie ma mu równych – tutaj wpada do sałatki, czy też pokrywa wierzch chrupiących zapiekanek. Panie i Panowie, czy wyobrażacie sobie życie bez sera żółtego? Słyszę głosy, że zdecydowanie nie Czym
365 dni dookoła kuchniSałatka ze szpinakiem – to pyszna i prosta propozycja na sałatkę, która idealnie pasuje zarówno na śniadanie, czy kolację, a także jako posiłek w pudełeczko do pracy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić sałatkę ze szpinakiem? Wykonanie sałatki ze szpinakiem jest banalnie proste. Wystarczy kilka ogólnodostępnych składników, takich jak pomidorki, cebula i oliwki, by stworzyć pyszną sałatkę. Oczywiście do tego
Kulinarne Przebojejest dla was. Prosta i szybka (wszystko da się zrobić w czasie gdy gotuje się makaron). Ostra rzodkiewka połączona z sycącym makaronem oraz z roszponką dają świetną opcję na kolację, przekąskę lub dodatek - wybór należy
Milion SmakówDoskonała na kolację, świetna by zabrać ją do pracy. Szybka i być może wszystkie składniki macie w domu. Składniki: 1 torebka ryżu ugotowanego w osolonej wodzie 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – odcedzamy wodę 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę 1 puszka zielonego groszku- odlewamy zalewę sól pieprz 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Wszystkie składniki mieszamy
MojaQchnia.plOmlety uwielbiam, szparagi też - polecam Wam na sycące śniadanie białkowo-tłuszczowe lub lekki obiad :) Albo nawet na kolację ;) jest pysznie <3 SKŁADNIKI (1 porcja - 340 kcal) 2 jajka 5 szt zielonych szparagów 1/4 kulki mozzarelli (30 g) 5 pomidorków koktajlowych 2 plasterki szynki parmeńskiej sól, pieprz, zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE Szparagi myjemy i odrywamy zdrewniałe
Moje Kuchenne Rewelacje