Składniki: placki tortilli 5 sztuk 1 opakowanie, olej rzepakowy 5 łyżek, ząbki czosnku 4 sztuki, włoszczyzna rozdrobniona 4 łyżki, kostka rosołowa 1 sztuka, twaróg w kostce 150 gram, szpinak mrożony 1 opakowanie, jaka 1 sztuka, mąka 1 łyżka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki Na oleju podsmażyć na złoto pokrojone ząbki czosnku razem z włoszczyzną, kostką rosołową. Włożyć mrożone kawałki szpinaku i podsmażać wszystko z 10 minut co jakiś czas mieszając. tortille ze szpinakiem... Wbić jajko, wsypać mąkę, pieprz mielon... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...