Zielone szparagi w szynce z sosem holenderskim błyskawiczna kolacja. Bardzo smaczna i bardzo lekka. Smak podkreśli delikatnie słona szynka szwarcwaldzka, a całość smaku podpije sos holenderski. Chyba największa trudność to właśnie sos, bo trzeba uważać aby się nie zważył. Składniki na sos holenderski 2 żółtka 50 g masła 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli szczypta pieprzu Składniki pęczek szparagów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!było) przenieść się w plener i szparagi zgrillować. Taka wersja szparagów jest często serwowana na przystawkę lub jako dodatek do dania głównego, ale ja polecam także na śniadanie lub kolację z kawałkiem pełnoziarnistego pieczywa. Szparagi mimoza Składniki na 2 porcje: 1 duży pęczek szparagów 1-2 jaja ugotowane na twardo 3 łyżki oliwy ½-1 łyżka soku z cytryny lub białego
Pełny talerzPyszne, nieco odmienne domowe burgery z kurczaka. Dodatek słonecznika sprawia, że podczas jedzenia delikatnie chrupią. Dodatek natki pietruszki i czosnku granulowanego sprawia, że są bardzo aromatyczne. Polecam na pyszną kolację lub obiad. W sezonie grillowym możemy je przygotować na grillu. 350 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 2 łyżki łuskanego słonecznika 1 ugotowana marchewka 1 biała cebula
VioletoweKucharzenieKotleciki mielone wieprzowe z ryżem i koprem Czasem trudno wymyślić coś fajnego i nowego na obiad . Tym razem się udało , tak bynajmniej uważają moi chłopcy Kotlety
Ogrodnik w podróżysosu, dodać pieprz czarny mielony, posiekaną natkę pietruszki, przyprawę w płynie maggi. Podać z ulubionym ugotowanym makaronem - makaron z sosem pieczarkowym to bardzo szybkie, smaczne, sycące danie na obiad, kolację, makaron dajemy jaki lubimy............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękotleciki to prawdziwy hit. Są świetną przekąską w ciągu dnia, lekką kolacją, przystawką i małym co nieco na imprezę lub spotkanie ze znajomymi. Są bardzo zdrowe, bo zrobione na bazie kaszy jaglanej, czyli prawdziwej skarbnicy składników odżywczych i witamin. Do tego cukinia, feta oraz ulubione zioła. Najczęściej dodaję do nich koperek, ale tak naprawdę wszystkie zioła będą świetnie pasowały. Sprawdzą
Analiza SmakuDeser na śniadanie lub kolację? Ależ bardzo proszę! 4 porcje: 150 g jogurtu skyr 150 g masy kajmakowej 200 g twarożku grani ok. 200-250 g truskawek 2 łodygi rabarbaru ok. 250 ml mleka kokosowego (stała część i woda) 1-2 łyżki ksylitolu 2 łyżki masła orzechowego szczypta soli łyżeczka agaru lub żelatyny Jogurt mieszamy z masłem orzechowym
KucharzycaSmażona młoda kapusta , słodko – kwaśna Pyszna smażona młoda kapusta , delikatna słodko -kwaśna . Idealna jako przystawka do każdego dania . Osobiście uwielbiam ją także samą . Cóż sezon
Ogrodnik w podróżySprawdzą się na kolację a także na spotkanie w gronie znajomych. Możecie je podać na ciepło oraz na zimno jako sałatka np. do grillowanego mięsa. Danie najlepiej przygotować z malutkich ziemniaków, bo zdecydowanie lepiej będzie się prezentować aniżeli moje na zdjęciach
Z Hrabiną w kuchnipogrupowane ze względu na porę roku, bo inne mamy zapotrzebowanie w okresie jesienno-zimowym, a inne w wiosenno letnim. Znajdziemy zbilansowane 2 tygodniowe menu z propozycjami śniadań, obiadów i kolacji, w sumie coś około 90 ciekawych przepisów, które warto wykorzystać w swoim menu nawet jeśli się nie odchudzamy, a np chcemy spróbować czegoś nowego, bo przepisy są naprawdę ciekawe
Cynamonowe szczęścieWitam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na pyszną sałatkę ze szparagami i kaszą bulgur. Sałatka jest bardzo smaczna, zdrowa i idealnie nadaje się na lekki obiad lub kolację, można ją również wziąć do pracy na drugie śniadanie. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: 500 g zielonych szparagów 200 g kaszy bulgur 250 g pomidorków koktajlowych kostkę sera feta (użyłam
Uwaga Babcia GotujeGołąbki z młodej kapusty po benedyktyńsku Ciekawy przepis, smaczne gołąbki z młodej kapusty po benedyktyńsku . Nie wiem czy to oryginał , raczej nie zakładam . Dostałam od kogoś
Ogrodnik w podróżyniego posiekany koperek i wymieszać. Młoda kapusta duszona w pomidorach smakuje jeszcze lepiej następnego dnia po odgrzaniu, gdy wszystkie smaki się przegryzą. Podawać na ciepło do obiadu lub jako kolację ze świeżym pieczywem. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Młoda kapusta z pomidorami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeKlasyk kuchni azjatyckiej, proste danie, do zrobienia na szybką kolację lub obiad dla niespodziewanych gości. Składniki każdy znajdzie w swojej kuchennej szafce. Czas: Maksymalnie 30 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 2 Słodki i kwaśny to dwa zasadnicze smaki azjatyckiej kuchni, które tworzą doskonały, zbalansowany duet, nadając daniom świeżości i nutkę dekadenckiej słodyczy. Kurczak w sosie słodko-kwaśnym zalicza się
Niedzielny kucharzCiasto drożdżowe z truskawkami – puszyste, bardzo smaczne i uniwersalne – można dodać inne sezonowe owoce. U nas takie ciasto świetnie sprawdza się na śniadanie czy kolację, ale chętnie zabieramy je też do lunchboxa. PRZEPIS NA CIASTO DROŻDŻOWE Z TRUSKAWKAMI Składniki na ciasto drożdżowe z truskawkami: 500g mąki pszennej 150g masła 2 jajka 0,5 szkl cukru 1 aromat waniliowy
Dorota Smakuje