Pyszne bułeczki które smakują każdemu. Idealne na śniadanie i kolację, polecam mój przepis. Bułki przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik. SKŁADNIKI : 550 g mąki pszennej 100 ml wody 150 ml mleka 50 g drożdży 1 łyżeczka z czubkiem soli 1 łyżeczka cukru 1 jajko 40 g masła
Kulinarne Fantazje Marioliprzygotowane kotleciki będą doskonałą propozycją na obiad lub kolację. Intensywny smak sosu doskonale podkreśla koncentrat pomidorowy Pudliszki . Kotleciki można podać z ryżem lub ulubioną kaszą i sałatką ze świeżych warzyw. Kotleciki: 6 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz łyżka siekanej natki pietruszki bułka tarta do panierki olej do smażenia Sos: 2 cebule
Smakołyki Asiprzepisy zawsze się cieszą dużym zainteresowaniem. Na zaproszenie Dorotki wzięłam w tym tygodniu udział w Wypiekaniu na śniadanie , którego tematem były wytrawne ziemniaczane racuchy. Puszyste, mięciutkie – na śniadanie, obiad, kolację, czy przekąskę. Jeśli komuś nie pasuje wersja wytrawna może je podać w wersji słodkiej (z cukrem pudrem, marmoladą, sosem truskawkowym, itp.). Składniki na ok. 12 szt.: - 200 g ugotowanych ziemniaków
mojewypiekiinietylkodziecinnie proste w wykonaniu i ekspresowe. Tę kombinację warto wykorzystać na jakąś wyjątkową okazję – takie składniki jak kozi ser, dojrzewająca szynka i daktyle to zestaw idealny na romantyczną kolację czy spotkanie z przyjaciółmi. Składniki (na 1 dużą lub 2 mniejsze porcje): 2 główki mini sałaty rzymskiej 75g kremowego sera koziego 6 plasterków surowej, wędzonej dojrzewającej szynki 1 słodkie jabłko
Smaczna StronaWitam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszną i prostą w przygotowaniu sałatkę z rzodkiewką. Sałatka jest bardzo smaczna i idealnie nadaje się do podania na kolację lub możemy ją wziąć na drugie śniadanie do pracy lub uczelnię. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: pęczek szczypiorku pęczek rzodkiewki 4 jajka ugotowane na twardo około 200 g szynki (użyłam szynki
Uwaga Babcia Gotujeefekty raczej słabe. Ta książka będzie idealnym poradnikiem dla osób z nadwagą. Monika Honory wpadła na pomysł odchudzania zupami, jemy je co 4 godziny, od śniadania po kolację.Z książki dowiesz się wszystkiego o roli zup podczas odchudzania,na czym polega program przemian i jego etap. Jak prawidłowo gotować zupy odchudzające. Jakie produkty wybierać i jak je prawidłowo przechowywać
Sama słodycz i szczypta chilifrancuską. Natomiast dodatek chrupiącej gorczycy na pewno wzbogaca smak tej sałatki. Sos wylewamy równomiernie na sałatkę i podajemy. Pyszny dodatek do kurczaka, steków czy smakowita propozycja na lunch lub kolację! Smacznego
Cooking Monsterciepłej potrawy ser żółty. Tyle potrzeba, by zadowolić głodne brzuszki. Lubicie takie proste potrawy? U nas makaronowe dania z dodatkiem pomidorowego sosu często pojawiają się na obiad czy ciepłą kolację. W zależności od możliwości finansowych, czasu czy ochoty, zmieniają się jedynie dodatki, ale przyznać muszę, że wersja z kurczakiem jest chyba tą najulubieńszą. Spróbujcie i Wy. 350-400 g drobnego
Smaki Na Talerzuunikatowy zakup - kogucik żółty , upieczony, aromatyczny, przepyszny z chrupiącą skórką, pachnący ziołami, masłem i cytryną, podlany w trakcie pieczenia miodem i winem tworzy danie godne uroczystego obiadu czy też kolacji. Kogut może być naturalnie zastąpiony innym drobiem i najlepiej z wolnego i ekologicznego chowu. Jest to moje autorskie danie inspirowane kuchnią francuską. Składniki: 1 kg (Coquelet jaune - kogucik żółty
Wino Francja Kuchniastała się bazą do szparagów. Makaron ze szparagami i jajkiem w koszulce to błyskawiczne danie. Czas jego przygotowania to niecałe 15 minut. Idealne rozwiązanie na szybki obiad lub ciepłą kolację. Makaron ze szparagami i jajkiem w koszulce 2 duże porcje Składniki: około 200 g makaronu tagliatelle pęczek zielonych szparagów 100 g masła 1 papryczka chilli 3-4 ząbki czosnku
PatiGotujewitaminy K i kwasu foliowego. Dzisiejsza danie to idealna propozycja na obiad, który z łatwością przygotujesz w 20 minut. Makaron ze szparagami świetnie sprawdzi się również, jako pomysł na kolację z przyjaciółmi wzbogaconą kieliszkiem białego wina. Post Makaron tagliatelle z zielonymi szparagami i szynką parmeńską pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara
CodogaraPyszna i ekspresowa, wiosenna sałatka z serka wiejskiego, z dodatkiem ugotowanych na twardo jajek, rzodkiewki, ogórka, szczypiorku i rzerzuchy - idealna na Wielkanocne śniadanie... 🌷 Może być
Słodko-Słony Świat Ilony