Sakiewki z kurczakiem i zielonymi warzywami to świetny pomysł zarówno na obiad, kolację, jak i na przystawkę. Połączenie ciasta francuskiego i kurczaka, jak wiadomo, zawsze genialnie smakuje Do tego cukinia, groszek, zielone szparagi i domowe pesto – po prostu pycha! Całość szybka i prosta w przygotowaniu Sakiewki z kurczakiem i zielonymi warzywami Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2-3 piersi
PatiGotujeJest bardzo proste w wykonaniu, a smakuje wyśmienicie. Koniecznie wypróbujcie ten przepis! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczone białe szparagi z młodymi ziemniakami – to pyszna propozycja na bezmięsny obiad lub kolację. Idealni to tego połączenia będzie pasowało jajko sadzone, ale też oczywiście wedle uznania możecie dorzucić mięsny dodatek, np. w postaci kotletów z kurczaka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczone białe szparagi
Kulinarne PrzebojeZdrowa kolacja w wydaniu sałatkowym. Jak widać, tym razem szukałam zastosowania dla kupionej przeze mnie ciecierzycy. W sałatce obecny jest też jeden z moich ulubionych serów, ser feta. Pomidory i feta to gwarancja smacznego i wartościowego posiłku. Sałatka jest inspirowana jedną z książek zawierającej dietetyczne przepisy. Składniki na sałatkę z fetą i ciecierzycą (około 5 porcji): 2-3 garście pomidorków
Karola gotujeFajny i smaczny pomysł na imprezową przekąskę lub ciepłą kolację. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka boczek wędzony w plasterkach słodka i ostra papryka sól olej Wykonanie: Pierś w kurczaka kroimy wzdłuż na około centymetrowe paski. Każdy pasek posypujemy papryką, lekko solimy, uważając, aby nie przesadzić z solą (boczek wędzony przeważnie jest dość mocno słony). Na rozgrzanym oleju
Walijskie Pichceniesosu dojadają z użyciem pieczywa lub bagietki na którą zgarniają pozostałości z talerza. Jeśli lubicie makarony, zapraszam Was do innych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu przepisy na kolację – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – makaron z kurczakiem – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron
nietylkopasta.plPapryka faszerowana kaszą bulgur to pyszny pomysł na obiad lub kolację. Kaszę możemy specjalnie ugotować dla tego przepisu lub wykorzystać taką z dnia poprzedniego. Papryki możemy wybrać w swoim ulubionym kolorze, możemy przekroić je wzdłuż i z jednej papryki zrobić dwie porcje, lub tylko odciąć im czapeczki i faszerować całość jako porcję jednoosobową. PRZEPIS NA PAPRYKĘ FASZEROWANĄ KASZĄ
Dorota Smakujebaaaardzo trudno żywić się tylko warzywami i owocami, to jednak muszę stwierdzić, że wymyślanie postnych potraw sprawia mi bardzo wielką frajdę. Podzielę się przepisem na moją lekką postną kolację. Jeśli lubicie botwinkę i brokuły to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Polecam Składniki: – 6 dużych liści botwinki (bez łodyżek) – 250g brokułów ugotowanych al’dente – 2 ogórki kiszone
Smaki ArmineZupa krem z pieczarek to pyszna propozycja sycącego i aromatycznego dania w sam raz na obiad lub kolację. Krem z pieczarek smakuje wyśmienicie solo, można go również podać w towarzystwie chrupiących grzanek lub groszku ptysiowego z dużą ilością zieleniny. Smakuje wyśmienicie a do tego jest banalnie prosta w przygotowaniu. składniki na 5 porcji 500 g pieczarek 2 cebule
Smakowite Daniajędrne. Jest bardzo smaczne i dlatego uchodzi za przysmak w wielu krajach. Dziś zębacza przygotowałam z sałatką w panko, ryba jest jędrna, mięsista, idealna na obiad czy wczesną kolację, polecam. Panko jest to panierka pochodząca z Japonii. Charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użyte do jej wyrobu są znacznie większe niż te używane u nas. Dzięki panierce panko, obtoczone
Moje Małe CzarowanieBardzo szybka i dobra przekąska lub pomysł na kolację. Istnieje też mini wersja imprezowa bez sera, ale to kwestia oddzielnego wpisu. Oba są banalne. Polecam wszystkim zabieganym. Składniki na parówki zapiekane z serem w cieście francuskim (2 sztuki): 2 parówki ciasto francuskie (do owinięcia parówek) łyżka przecieru pomidorowego oregano dwa plastry sera żółtego Gouda Odkroić dwa prostokąty z ciasta francuskiego
Karola gotujeprzyrządzać. Bigos z młodej kapusty jest delikatniejszy w smaku i wręcz rozpływa się w ustach. Przyrządza się go bardzo szybko i spokojnie można go serwować nie tylko jako kolację, ale także jako obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Poniżej znajdziecie najlepszy przepis na bigos z młodej kapusty . Jako, że mój Mąż uwielbia mięsko, to nie mogło tu zabraknąć dość sporej ilości kiełbasy
Kulinarne PrzebojeSałatki to najczęstsza przystawka na imprezach. My lubimy zjadać je na kolację, ale nie tylko. Z ryżem jest pożywna no i smaczna. Składniki: 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 20g szynki, 1 puszka kukurydzy, pęczek szczypiorku, 1 szklanka ryżu, 15g żółtego sera, sól, pieprz Sos: 1 łyżezka musztardy, 200g jogurtu naturalnego, Ryż musi mieć odpowiednią konsystencję, czyli ani zbyt
Słodki ZakątekPappardelle z krewetkami i chorizo to pyszna propozycja na romantyczną kolację. Ale możecie również przygotować to danie na szybki obiad. Najdłużej zejdzie się Wam z obraniem krewetek. Polecam Wam kupić takie mrożone, ale nie gotowane, jeszcze w pancerzykach. Ich smak po przygotowaniu jest znacznie inny, aniżeli tych już „gotowanych”. Składniki 20 dużych krewetek 12 pomidorków koktajlowych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Trzyskładnikowy deserek na bazie truskawek i mleczka kokosowego. Ekspresowy w przygotowaniu, lekki i pyszny - w sam raz na zwieńczenie walentynkowej kolacji! Psst... do jego zrobienia potrzebny będzie jeszcze blender, mikser i dwie duże szczypty miłości. Składniki: puszka mleczka kokosowego light dwie szklanki mrożonych truskawek wiórki kokosowe słodzidło do smaku (np. ksylitol) Przygotowanie: I KROK : Truskawki rozmrażamy i blendujemy
Kuchnia EllieSałatka zawiera kilka składników i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Świetnie sprawdzi się jako lunch, lekka kolacja, a nawet dodatek do obiadu oraz potraw z grilla. Bardzo z mężem ją lubimy! Polecam. 4 jajka 4 pomidory 1/2 pęczka dymki lub szczypiorku Dodatkowo: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pierz Jajka należy ugotować na twardo i po ostudzeniu obrać
Di gotuje