mleka cukier według własnego smaku lub miód sok z 1/2 cytryny Maliny z cukrem zmiksować dodać sok z cytryny i mleko. Ponownie zmiksować . Wlać do pucharków i podawać schłodzone. koktajl malinowy
O kuchni z uczuciemkieliszka wódki, kieliszka soku z cytryny oraz kieliszka blue curacao Wszystko razem mieszamy i gotowe! Na zdrowie! Przepis Wideo: Artykuł Shot Kamikadze pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
DrinkologiaKiedyś narzekałam na upały. Ale skończyłam z tym. Niech będzie słońce, lato. Jeśli tylko moge pić taki koktajl to niech upały trwają cały rok. A ja go będę tylko modyfikować. szpinak baby 40 gram, natka pietruszki - garść, sok z jednej limonki, woda gazowana lub nie - 2 szklanki, kiwi, pół łyżeczki kurkumy szczypta soli - jeśli
AZgotuj!trybu życia. Nie mam czasu na zdrowe jedzenie Nieprawda. Po pierwsze gotuj na kilka dni - np. zupy kremy czy pełnoziarniste pierogi. W ramach szybkiej przekąski możesz też zmiksować koktajl warzywny czy owocowy. Po drugie jeśli rano wychodzisz do pracy/szkoły, przygotuj sobie obiad, który możesz zabrać ze sobą i zjeść w wolnej chwili. No i po trzecie
Powiedz dietom nieszklankę kruszonym lodem i dolewamy do pełna wodą gazowaną teraz musimy wymieszać wszystkie składniki gotowe! Na zdrowie! Przepis Wideo: Artykuł Drink Caipiroska pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
Drinkologiagarść) mleko sojowe (1/2 szklanki) Czas przygotowania: 5 min. Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Obieramy owoce i dzielimy na kawałki. Dodajemy umyty szpinak. Wlewamy mleko. Wszystko zamieniamy blenderem w koktajl
Weganka gotujeZdrowy, smaczny, sycący koktajl ze szpinaku z owocami i siemieniem lnianym dostarczy niezbędnych składników, witamin i kwasów tłuszczowych. Koniecznie spróbujcie! Składniki: kiwi 1/3 banana 100 g świeżego szpinaku łyżka siemienia lnianego 200 g mleka roślinnego Wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do naczynia. Zalewamy mlekiem i blendujemy. Smacznego
Taste Of My DaySzybki i bardzo orzeźwiający koktajl na lato. Słodko-kwaśny smak dzięki połączeniu czarnej i czerwonej porzeczki sprawia, że można go wypić naprawdę dużo ;) Całe szczeście, że robi się go w niecałe 10 minut. Dodatkowo, porzeczki zawierają dużo witaminy C i kwasu foliowego a bardzo mało kalorii
Milion Smakówwyrzuca po sobie talerzyków do kosza :)) Co zamówiłam? Menu było napisane małą czcionką, oferta baardzo szeroka, no więc na szybkości wybrałam po prostu blin "Cezar" i koktajl mleczny. Całość wyniosła mnie ok. 230 rubli, czyli ok. 16 zł, co wydaje mi się dosyć drogie. I jak to smakowało? A więc muszę przyznać, że przeżyłam rozczarowanie - w wielkim naleśniku miałam olbrzymią
psgotujemyleniliśmy... po prostu było tyle pytań, tyle porad, opowieści.... Udało nam się przygotować dwa ciasta i napój. Oprócz ciasta z morelami i orzechami nerkowca przygotowaliśmy tartęszpinakowo-truskawkową oraz koktajl arbuzowo-melonowy. Bardzo dziękuję za miło spędzony czas. Zdjęcia Lidl i królestwo garów
królestwo garówpritz po polsku czyli pyszny koktajl na bazie Cydru Green Mill z polskich jabłek (zamiast prosecco) i naturalnego syropu z krajowej jarzębiny , który zastępuje popularny aperol :). Bez wątpienia jest to przepis, w którym można pokochać goryczkę zawartą w jarzębinie. Znakomicie orzeźwia w upalne dni, przyda się również podczas wieczornej imprezy. Możecie go przygotować w wersji mniej lub bardziej
SzczyptaSmaQwszystko razem mieszamy shakerze Wlewamy zawartość shakera delikatnie na górę naszego drinka I gotowe! Na zdrowie Przepis Wideo: Artykuł Drink Żar Tropików pochodzi z serwisu Drinkologia - przepisy na drinki, koktajle, nalewki, shoty
DrinkologiaJeśli macie już mleko z nerkowców to polecam przygotować pyszny koktajl z moreli, szpinaku i mleka nerkowcowego... samo zdrowie :) Czas przygotowania: 3 minuty Składniki: 400 ml mleka z nerkowców , 4 morele, garść szpinaku, syrop z agawy lub miód do smaku. Przygotowanie: Usunąć pestki z moreli, dodać pozostałe składniki, zblendować, dosłodzić do smaku, ewentualnie rozcieńczyć wodą. Przed podaniem przybrać listkiem
SzczyptaSmaQdnia. Moja propozycja jest z truskawkami, ale spokojnie można je zamienić na maliny, jeżyny, brzoskwinie, jabłka... Jakie tylko są akurat dostępne lub po prostu ulubione :) Dodatek otrąb sprawia, że koktajl jest pożywny i bardzo prozdrowotny. Składniki: 300 ml maślanki 300 g owoców (w moim przypadku truskawki) 3 łyżki miodu 3 łyżki otrąb owsianych Przygotowanie: Owoce umyć i osuszyć. Wszystkie składniki
Cakes By Kejtsieć restauracji specjalizujących się w daniach rybnych North Fish oraz firmę Folwark. Warsztaty poprowadził Łukasz Jończyk, doradca kulinarny North Fish. Po krótkim wstępie, pysznych przekąskach i doskonałych świeżych koktajlach owocowych, które również są serwowane w restauracjach, przystąpiliśmy do działania. Pod okiem Łukasza i jego kolegów przyrządziliśmy dwa dania: przystawkę - krewetki słodko kwaśne i danie główne - grillowanego steka z tuńczyka
Kulinarne przygody Gatity