kieliszka soku pomarańczowego 1/3 kieliszka blue curacao 1/3 kieliszka absyntu WYKONANIE Podane powyżej składniki wlać do kieliszka w kolejności ich podania. "Shot (hiszp. chupito ) – sposób przyrządzania i podawania koktajlu alkoholowego. Shot ma objętość do 50 ml. Napoje tego typu są mocniejsze od long drinków gdyż składnikami są zazwyczaj alkohole o wysokiej procentowej ich zawartości, a sporządza się
Passions hobbies lifezjadać pięć porcji warzyw i owoców, oraz wypijać około dwóch litrów wody. Gdy połączysz jedno z drugim otrzymasz zdrowy i pożywny napój. Szczególnie cenne dla naszego zdrowia są zielone koktajle. Rośliny w tym kolorze mają najwięcej antyoksydantów, mnóstwo kwasu foliowego, żelaza i magnezu, koniecznych do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego. Warzywa i owoce są niskokaloryczne, dlatego warto nimi zastąpić jeden
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!składniki: 80 g jogurtu naturalnego 1 banan 1 pomarańcza, obrana ze skórki 1 łyżka miodu 50 g wody gazowanej 1-2 łyżki świeżo zmielonych nasion siemienia
Domowy Smak Jedzeniakilka dni zbieram trochę malin. Wykorzystuję je w różny sposób, dzisiaj przyszła kolej na koktajl – najprostszy na świecie a jaki smaczny. Oczywiście w kwestii słodzenia, można zawsze bardziej dosłodzić lub mniej, jest to kwestia gustu. Składniki: 500 ml malin 500 ml maślanki 4 łyżeczki cukru Wykonanie: W naczyniu miksujemy wszystkie podane składniki. I gotowe. Tak jak wcześniej pisałam, zawsze
Smaki Ewymiłego wieczoru przy kominku, do którego dodatkiem może być lekka kompozycja ginu i anyżowego likieru Pernod. W tłumaczeniu nazwa tego drinka to "błękitny wiatr". Anyż to często niedoceniany składnik koktajli. Jeżeli rozważnie dobierzemy proporcje i zadbamy, aby nie zdominował napoju swoim intensywnym smakiem - efekty mogą być bardzo interesujące. A więc do dzieła! Składniki: Gin 50 ml Likier anyżowy lub absynt
Smaki Ewypozostawiamy na chwilę do odcieknięcia. Melona kroimy na połowę. Łyżką usuwamy pestki, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Truskawki i przygotowaną połowę melona razem miksujemy. Dodajemy cukier do smaku. Koktajl wlewamy do wysokich szklanek i dodajemy pokrojone w mniejszą kostkę nektarynki. Podajemy schłodzony. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki EwyPyszny, gęsty i idealnie chłodzący koktajl z mango to mój hit na lato 2015. Wystarczy obrać owoce, dodać kostki lodu by po kilku minutach popijać przepyszny napój. Spróbujcie koniecznie! Składniki : * dojrzałe mango * 2 brzoskwinie * 5 kostek lodu * pół szklanki zimnej wody mineralnej lekko gazowanej * sok z ćwiartki cytryny Przygotowanie : Owoce obieramy, kroimy. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera
Magiczne Życie Martyśliwki, słonecznik, orzechy włoskie i nerkowca, migdały, siemię lniane, kokos), ale Kresto. Wszystko co zmielone BackMit (orzechy włoskie i laskowe, migdały, mak). W puszce, owocowo i na słodko (liczi, koktajl owocowy, brzoskwinia. ananas, kandyzowane skórki). Na pewno z takich produktów powstanie wiele wspaniałości i smacznych, i zdrowych. Czekajcie na przepisy
Kuchnia co dnianależy włożyć do lodówki na jeden dzień, wtedy mleczko zrobi się twarde, zaś wodę da się odlać. Sama woda również ma kokosowy aromat, więc można ją wykorzystać np. do koktajlu
Passions hobbies lifewystarczy nożykiem poruszać góra dół a skórka będzie odchodzić sama w cienkich kawałkach). Ostudzone buraki umieszczamy w misce (lub w naczyniu w którym będziecie miksować zupę, np kielich do koktajli), dodajemy sok jabłkowy, ocet, miętę, pieprz i czosnek. Całość miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji i wstawiamy na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc). Podajemy udekorowane listkami mięty
Szybko Tanio SmacznieSpożywany dla orzeźwienia w upalne dni. Napój powinien być schłodzony, ale ja piję go też od razu po przygotowaniu, w tej wersji jest też fantastyczny. Najważniejsze w tym koktajlu to kardamon i dojrzałe mango. No to robimy :) Porcja: 2 osoby Składniki: 400g mleczka kokosowego dojrzałe mango banan 1/2 szklanki wody 1 łyżka miodu 1 łyżka kardamonu Wykonanie: Wszystkie
Apetyt na Zieloneprzegrzaniem i odwodnieniem nie ma żartów. Samą wodą jednak człowiek żyć nie może. Trzeba dostarczyć jeszcze minerały i witaminy. Najprościej zrobić to wykorzystując owoce i warzywa do przygotowywania koktajli i innych napojów. Tutaj ograniczyć nas może tylko wyobraźnia :) Ja tym razem postawiłam na żółtego arbuza, czerwoną porzeczkę i miętę. Wyszło pysznie i zdrowo przy niewielkim nakładzie pracy - czyli
Codzienna kuchnia niecodziennaPolecam bardzo odświeżający lekko kwaśny koktajl na dzisiejszy upał. Wspaniale ochładza organizm i gasi pragnienie a przy okazji jest zdrowy. Składniki: 1 szklanka soku z pomarańczy, 1 szklanka soku z jabłek, 1/2 szklanki soku z granatów, Kilka kostek lodu. Wykonanie Zmieszać składniki dodać lód. Przed pomieszaniem soków warto włożyć wszystkie do lodówki, żeby się dobrze schłodziły
Kulinarna rozmowaskładniki: 300 g mrożonych wiśni, wydrylowanych 200 g lodów np. śmietankowych, ja użyłam śmietankowych z sorbetem mango – markuja 350 g jogurtu naturalnego opcjonalnie 50 g
Domowy Smak Jedzenia