trzeba. Zawierają mnóstwo mikroelementów, maja antynowotworowe działanie, mają wysoką wartość dietetyczną... To prawdziwy eliksir młodości :) Kupiłam ich ponad kilogram więc z części z nich zrobiłam dwa pyszne koktajle. Składniki: 1 i 1/2 szklanki borówek amerykańskich 1 duża łyżka miodu rzepakowego kilka listków mięty pieprzowej 1 szklanka maślanki 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. W smaku
Jemy Pijemygłowę bije wszelkie przemysłowe syropy smakowe. Można go dodawać do ciepłych i zimnych napoi. Nawet lekko wyczuwalna goryczka może być jego wielką zaletą, która znakomicie sprawdzi się w koktajlach i drinkach do których zazwyczaj dodajemy aperol. Syrop jarzębinowy możemy również wzbogacić dodatkiem ziół, przypraw lub innych owoców. Owoce obgotowane w syropie i sam syrop można przechowywać w lodówce. Dojrzałe owoce
SzczyptaSmaQMojito to koktajl alkoholowy. Pochodzi z Kuby, robiony jest na bazie białego rumu. Jest drinkiem o orzeźwiającym słodko-kwaśno-miętowym smaku. Podstawowymi składnikami są: biały rum, brązowy cukier trzcinowy, limonki, mięta, woda gazowana i lód. To jeden z moich ulubionych drinków. Do tego bardzo prosty i szybki do zrobienia. Wystarczy tylko kilka składników. Dla siebie i męża
Lili w kuchnilepszego w upalny dzień od pysznych domowych lodów. Najprostsze, i moim zdaniem najsmaczniejsze, lody można zrobić z musów lub koktajli owocowych. Dzisiejsze lody, z melona i arbuza, na pewno spodobają się maluchom dzięki prostym wzorkom. Potrzebne będą malutkie wykrawaczki do ciastek i foremka do lodów. Tę którą widzicie na zdjęciach kupiłam w Ikei, równie dobrze można użyć jednak plastikowych jednorazowych
Ciastkozercynrkowców i kremem czekoladowym - efekt był niesamowity! Ale być może ja nie jestem obiektywna bo połączenia słodko-słone zawsze mi bardzo smakują ;) Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, babeczek, ciast i kremów. Ja z powodzeniem użyłam go przy robieniu Mini serniczków orzechowych , gdzie dodany do masy serowej fajnie podkreślił smak serniczków. Dodałam
Kto ugości moich gości?mnie i kilka dni temu kurier przyniósł paczkę z prezentami od Sante . W środku były właśnie nasiona Chia, ostropest, którego też jeszcze nie znam oraz śliczne kubki do letnich koktajli. Uwielbiam prezenty! Na pierwszy ogień poszły właśnie Chia. Poczytałam trochę o tych nasionach i postanowiłam przygotować deser z owocami - lekki, świeży i orzeźwiający. Przyznam, że mimo obaw było bardzo smacznie
Smaczna PyzaKarczma Honorietty Desery: Hiszpańskie magdalenki - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Hiszpańskie tosty z sherry - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Naleśniki hiszpańskie, fixuelos - Emilia z bloga Turcja od kuchni Napoje: Koktajl w hiszpańskich barwach - szczypta-wege.pl z bloga szczypta-wege Leche merengada - Paulina z bloga Pommes à la cannelle Sangria - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź
Chilli Czosnek i Oliwanalewek, których nie powinno zabraknąć w żadnym domu. Przyda się nie tylko w leczeniu wielu dolegliwości, ale także rozgrzeje w szare jesienne dni. Latem zaś będzie świetnym dodatkiem do koktajli. Można ją nastawiać przez cały rok gdy tylko znajdziemy świeży imbir w sklepie, a z tym akurat nie powinno być problemu. Nalewka dobrze się klaruje, dzięki czemu ma piękny słomkowy
Wiem co jemdomu tylko porzeczki i zero innych owoców? Nic straconego, możecie z nich przygotować pyszny koktajl. Intensywnie czerwony, poruszy wszystkie zmysły ;) Czytaj więcej » Skomentuj
MamaOskarkaTaki smaczny pucharek będzie idealny na rozpoczęcie dnia lub na zdrowy deser. Gdy ja zaczynam miksowanie, chwilę później słyszę za plecami "mniam mniam". Dlatego zawsze robię większe porcje wszelkich koktajli. Bo należy się tylko cieszyć, gdy mały skarb tak lubi takie zdrowe smakołyki. Składniki: (na 2-3 porcje) 1/2 średniej gruszki 2 banany 16-17 truskawek Przygotowanie: Banany obieramy. Jednego
Słodkie okruszkimojej miejscowości mieszka pewna pani, która w celach zarobkowych zbiera jagody. I całe szczęście, bo dzięki niej co dzień mamy świeże, soczyste, pachnące jagódki! ;-) Były już pierogi, koktajle, babeczki, jagodzianki w wersji podstawowej, a dziś przyszła pora na jagodzianki w nieco bardziej wykwintnej wersji. Polecam! Składniki na jagodzianki de lux na 16 sztuk ROZCZYN: 3 szklanki mąki pszennej
Rozpustne gotowaniepapierem do pieczenia zlepieniem do dołu. Pieczemy w nagrzanym do 175 stopni C piekarniku około 20 minut, czyli aż się ładnie zarumieni. Podajemy jeszcze ciepłe z jogurtem lub koktajlem jogurtowo-pomidorowym . Pycha
Rozpustne gotowanielodów czekoladowych Do blendera wkładamy obrane banany, mleko lub jogurt i miksujemy na gładką, aksamitną masę. Następnie dodajemy 400-450 ml zamarzniętych lodów i dokładnie miksujemy. Koktajl przelewamy do wysokich szklanek, dekorujemy pozostałymi lodami i podajemy
Rozpustne gotowaniewięc czas pomyśleć o orzeźwieniu. Przedstawiałam Wam już przepis na klasyczną lemoniadę oraz tę truskawkową , na rewelacyjny napój z pokrzyw i cytrusów , wspaniałą Sangrię , mrożone koktajle, kawy i wiele innych wspaniałości, które znajdziecie TUTAJ . Dziś natomiast zamieszczam kolejny przepis na orzeźwiający napój, tym razem bardziej tradycyjny, można by rzec rustykalny, polski, a mianowicie kompot
Rozpustne gotowanieochłodzić się pijąc pyszny koktajl z truskawkami . Alpro Soya bez Cukru to kolejna propozycja na porcję roślinnej energii. Składniki: Alpro Soya bez Cukru 600 ml truskawki 300 g lody śmietankowe 200 g syrop trzcinowy złocisty ( dekorujemy na końcu naszego szejka) Wykonanie: Do kielicha blender-owego wlewamy soje bez cukru. Truskawki myjemy i obieramy z szypułek
Różowa kuchnia