Kisiel wiśniowy

Kisiel wiśniowy

Kisiel wiśniowy

Przepis na : deser

Kisiel wiśniowy Składniki: 300g wiśni ( mogą być mrożone, waga po wydrylowaniu) 400-450 ml wody 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru Wykonanie: Z podanej ilości wody odlać ½ szklanki wody. Wiśnie umyć, pozbawić ogonków i pestek. Przełożyć do rondelka, dodać cukier, zalać pozostałą wodą i gotować do miękkości. Gotować do miękkości, jeżeli będą zbyt kwaśne można dodać cukier. kisiel wiśniowy Gdy owoce będą już rozgotowane można je zblendować, lub przetrzeć przez sito (ja pozostawiłam owoce w całości). Mąkę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pomysłowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję