kokosowe - 19941 przepisów (strona:85/1330)

Ciasto truskawkowe z galaretką. 182

Pyszny biszkopt kokosowy przykryty cienką warstwą bitej śmietany, a u góry gruba warstwa truskawek z galaretką. Pycha! Ciasto jest mega smaczne, dlatego warto trochę ,,pobawić się" w kuchni podczas jego robienia.  Podczas przygotowania tego ciasta brakowało mi kilku składników, a właściwie mąki i cukru, dlatego przyszło się trochę improwizować, zamieniając mąkę na wiórki kokosowe i dodając wszędzie mniejszą ilość(...)cukru. Teraz jestem bardzo szczęśliwy, że w moment przygotowania tego ciasta zabrakło składników, bo efekt końcowy wyszedł bardzo smaczny! Składniki: Biszkopt kokosowy: 3 jaja 3 łyżki cukru 75 g wiórków kokosowych Bita śmietana: 250 ml śmietany kremówki (30-36 %) 75 g kwaśnej śmietany (10-18 %) Łyżka cukru 2,5 łyżeczki żelatyny Inne: Truskawki (tyle, aby przykryć wierzch ciasta

Kuchnia Łukasza
Rolada z andrutów na zimno z masą kokosową i kakaową 115

Roladki prezentują się wyśmienicie, a ich wykonanie jest proste i ekspresowe- nie wymagające pieczenia. Składniki: 2 szt. wafla Galaretka Wykonanie: Galaretkę ugotować i pozostawić do wystudzenia. Składniki na masę kokosową: 1 margaryna 15 dag wiórek kokosowych 10 łyżek mleka ½ szklanki cukru Wykonanie masy kokosowej: Cukier rozpuścić w mleku, następnie dodać wiórki kokosowe i zagotować aż cukier dobrze połączy się(...)wiórkami. Margarynę utrzeć i połączyć z ostudzoną masą kokosową. Składniki na masę kakaową: ½ szklanki wody ( może być pół na pół z mlekiem) 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 2 paczki ciastek albertów- szkolnych Wykonanie masy kakaowej: Wszystkie składniki połączyć ze sobą, ciastka pokruszyć, dodać do masy kakaowej i zagotować około 5 minut. Składanie rolady: Wafel posmarować masą kakaową , ułożyć pasek

Tradycyjna Kuchnia
Przekładaniec kokosowy z chałwą i jabłkami 122

Pyszny, kilkuwarstwowy przekładaniec, będący połączeniem kilku ciast tj: ciasto kakaowe+ ciasto kokosowe+  jasne ciasto ucierane. Wymaga niewątpliwie trochę pracy, ale efekt jest imponujący! Składniki na ciasto: 7 jajek 1 margaryna 1 szklanka cukru pudru 2 szklanki mąki 1 cukier waniliowy 1 mały proszek do pieczenia 2 łyżki kakao tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy Wykonanie ciasta: Żółtka utrzeć(...)ubitą pianę, lekko wymieszać, podzielić ciasto na dwie części i do jednej dodać dwie łyżki kakao i jeszcze raz wymieszać. Ciemne ciasto wylać na przygotowaną formę. Składniki na ciasto kokosowe: 4 jaja ¾ szklanki cukru 20 dag wiórków kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 5 jabłek Wykonanie ciasta kokosowego: Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać wiórki kokosowe

Tradycyjna Kuchnia
Nie tylko dla dzieci 192

babeczki przygotowałam już niemal miesiąc temu, ale znów - jakoś nie było okazji o nich napisać. Szkoda, żeby przepały w czeluściach dysku, bo są naprawdę urocze i pyszne. Intensywnie kokosowa babeczka z delikatnie truskawkowym, bezowym kremem, który smakuje jak ciepłe lody . Dzieciaki je uwielbiają, a dorośli z rozrzewnieniem wspominają dawne czasy. Spróbujecie? Mini muffinki kokosowe z bezą truskawkową Składniki(...)sztuki) 170 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/8 łyżeczki soli 60 g cukru kokosowego 3 łyżki wiórków kokosowych 1 jajko 150 ml maślanki 45 ml oleju beza truskawkowa: 2 białka 100 g truskawek 220 g cukru 2 łyżki wody kilka kropli czerwonego barwnika spożywczego w paście dodatkowo: 2 łyżki wiórków kokosowych Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem, solą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Współpraca z IWishBAR :) 141

masie daktylowej.... Podsumowując, baton jest bardzo słodki, delikatnie kakaowy z porządną dawką dużych kawałków orzechów. 2. COCO WHITE CHOCOLATE - baton energetyczny z suszonych owoców i orzechów o smaku kokosowym. W składzie znajdziemy: suszone daktyle, prażone migdały, wiórki kokosowe, prażone chipsy kokosowe, czekolada biała, olej kokosowy tłoczony na zimno.  Jeden baton dostarcza 213 kcal . Przepyszny! I koniec! Mogę przejść(...)wahania pozwolić sobie na taki smakołyk częściej, tym bardziej, że tej białej czekolady pewnie nie jest aż tak dużo :D  W tym rodzaju batonika totalnie zauroczył mnie kokosowy smak! Jestem ogromną wielbicielką kokosa! Dlatego to nic dziwnego, że ten baton bardzo mi zasmakował :) Wszystkie smaki bardzo ze sobą współgrały i stworzyły cudowną całość! Batonik jest przesłodki :) Mocno kokosowy

Zdrowie na języku :P
Curry z kurczakiem i nutką zielonej herbaty 130

łopatki każdego wymagającego smakosza.  Składniki: Na pastę curry: 1 papryczka chilli (bez pestek) drobno krojone cebula imbir czosnek Nestea green tea Citrus (ok. 0,5 szklanki) mleko kokosowe (ok. 1 szklanki) kurkuma cukier palmowy sok z cytryny sos sojowy olej kokosowy kurczak: pierś z kurczaka orzechy laskowe sezam jajko olej kokosowy sól pieprz Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na pastę(...)zmiksuj na gładką masę (poza Nestea, mlekiem kokosowym i olejem kokosowym). Pastę przesmaż na małym ogniu na rozgrzanym oleju kokosowym. Dodaj Nestea green tea Citrus i mleko kokosowe i gotuj jeszcze przez 2-3 minuty.  Kurczaka pokrój w paski. Panieruj  w jajku a następnie w sezamie wymieszanym z mielonymi orzechami. Dopraw do smaku solą i pieprzem i smaż

Wielki apetyt
KOSTKA CAPPUCCINO-KOKOSOWA 196

pszennej 1 łyżka kakao 3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa Cappuccino : 1 łyżka żelatyny 5 łyżek cappucino (proszku) 2 opakowania Śnieżki 270 ml zimnego mleka Masa kokosowa: 1 łyżka żelatyny 50 ml gorącej wody 2 opakowania Śnieżki 270 ml zimnego mleka wiórki kokosowe SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt jasny Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka(...)parę minut. Do ubitej śmietany dodać zimną żelatynę i zmiksować aż połączy się ze śmietaną. Masę przełożyć na jasny biszkopt wstawić i do lodówki, by masa zaczęła tężeć Masa kokosowa Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody, dokładnie wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Do Śnieżki dodać mleko a następnie ubijać mikserem na najwyższych obrotach przez parę minut. Do ubitej śmietany dodać

RAROSSA
Drożdżowe ślimaczki kokosowe 197

Drożdżowe ślimaczki kokosowe to mięciutkie zawijane bułeczki z dużą ilością wiórków kokosowych. Ich przygotowanie wymaga nieco czasu, jak to jest w przypadku każdego ciasta drożdżowego, ale jeśli ten rodzaj wypieków nie stanowi dla Was problemu, zachęcam Was do skorzystania z przepisu. Bułeczki można jeść przez kilka dni, a jeśli staną się lekko czerstwe, wystarczy krótko podgrzać je w kuchence mikrofalowej(...)piekarniku. Z podanej ilości składników można przygotować 8-10 bułeczek (w zależności od grubości plastrów). Drożdżowe ślimaczki kokosowe Składniki: ciasto 240g mąki pszennej + do podsypania ciasta 140ml wody (lub mleka) 8g drożdży świeżych 3,5 łyżki domowego cukru z wanilią (lub zwykłego) 1 łyżeczka cukru (do rozczynu) 20g masła szczypta soli nadzienie 50g wiórków kokosowych 20g masła 20g cukru

Smakołyki Bereniki
Biały tort kokosowy Raffaello 407

Bardzo elegancki i wykwintny biały tort kokosowy.  Idealny na domowe uroczystości takie jak urodziny czy rocznice. Ciasto przygotowane jest na niezawodnym, nieopadającym, puszystym biszkopcie. Krem to moje ulubione połączenie śmietanki kremówki z serkiem mascarpone z nutą kokosowa i mnóstwem wiórków (bez żelatyny!). Blaty nasączone są likierem malibu, który nadaje ciastu cudowny smak i aromat. Tort jest niesamowicie prosty, idealnie(...)Wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić. Krem : 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych 4 łyżki likieru malibu Schłodzoną śmietankę ubić. Dodać serek i likier, zmiksować. Odłożyć 1/3 masy do dekoracji. Do pozostałej części dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Przechowywać w lodówce do czasu dekoracji

Chocolate Muffin Blog
Kotleciki wołowe. 163

posiekać] 2 ząbki czosnku [przecisnąć przez praskę] 1 łyżka przyprawy (suszone pomidory z bazylią i czosnkiem) szczypta soli himalajskiej świeżo mielony pieprz 1 łyżka otrąb pszennych 1 łyżka oleju kokosowego PRZYGOTOWANIE: Mięso wymieszać z wyżej wymienionymi składnikami. Na patelni roztopić olej kokosowy. Z mięsa uformować kulki i lekko spłaszczyć. Smażyć, aż do zarumieniania się mięsa.  DODATEK: sałata masłowa pomidory(...)oliwa z octem jabłkowym seler naciowy Cud oleju kokosowego polega na tym, że jest: Nietoksyczny dla ludzi i zwierząt,  Nie ma żadnych szkodliwych skutków ubocznych, podczas jego stosowania Jest w 100% naturalny Zwiększa energię i wytrzymałość, idealny dla sportowców - wystarczy 1 łyżeczka zdrowego tłuszczu zamiast napoju energetycznego Ciekawy dodatek do herbat i kawy Idealny składnik każdego szejka z owoców

ClauditteMissCooking
Koty na dachu - babeczki czekoladowo-kokosowe z piankami marshmallow 127

ciepłe dni zbliżają się wielkimi krokami, a ja znalazłam zdjęcia z czasów zamierzchłych gdy jeszcze mieszkało się po studencku. A zdjęcia są z babeczkami czekoladowymi gdzie bazą jest mleko kokosowe i kakao, a wierzch zdobią mięciutkie pianki i wiórki kokosowe.  Zapraszam Was do spróbowania kotków na dachu. Składniki: 150 g masła 300 g drobnego cukru 3 jajka roztrzepane(...)mleka kokosowego 225 mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej 50 g kakao Uwaga: jeśli zapragniesz babeczek o bardziej kokosowym smaku, nie dodawaj kakao, zastąp go większą ilością mąki i odrobiną aromatu kokosowego. (Na zdjęciach babeczki z i bez kakao) do dekoracji: pianki marshmallow grubo siekana deserowa czekolada orzechy włoskie- opcjonalnie pół tabliczki rozpuszczonej mlecznej czekolady Przygotowanie: Ucieraj

KreatywnePiny
Markos 363

kawy. SKŁADNIKI: Biszkopt ciemny: 4 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mąki, 2 łyżki kakao, 6 łyżek oleju, 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Ciasto makowo-kokosowe: 4 białka, 1/3 szklanki cukru, 1/3 szklanki maku, 1/3 szklanki wiórków kokosowych, Masa budyniowa: 250ml mleka, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki cukru pudru, 1/2 kostki(...)masła, Dodatkowo: 1/2 słoika powideł śliwkowych, polewa czekoladowa, wiórki kokosowe do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt : Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję żółtka oraz cukier. Nadal ubijając dodaję olej, mąkę, kakao, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę (wymiary 24x24cm). Piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa blaty. 2. Ciasto makowo-kokosowe

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort mocno kokosowy 130

razem miałam przyjemność przygotować tort na wieczór panieński mojej kochanej kuzynki;) Mocno kokosowy masa z dodatkiem czekolady na jasnych biszkoptach z pewnością zadowoli nie jedno wybredne podniebienie;) Tort nie jest skomplikowany w wykonaniu ale przy swojej prostocie niezwykle smaczny. Idealny na każdą domową uroczystość. Przepis pochodzi ze strony Moje Wypieki . Jakość zdjęcia kiepska bo robione aparatem w telefonie ale innego(...)temperaturze 160 stopni bądź do tzw. suchego patyczka. Po tym czasie biszkopt (w tortownicy) upuścić z wysokości około 60 cm i wystudzić w lekko uchylonym piekarniku.  Krem kokosowy: 200 ml śmietany kremówki 36 % 625 gram serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru  szklanka wiórek kokosowych  4 łyżki syropu kokosowego bądź jak w oryginale Malibu  Ponadto: 50 gram

Krakowskie smaki Ani
Kukurydziana kokosanka 208

Witajcie :) zapraszam dzisiaj na pyszne ciasto nazwałam je Kukurydziana kokosanka :)        Połączenie kruchego ciasta z mąki kukurydzianej i masy kokosowej daje niesamowity smak :)  Ciasto polecam szczególnie osobom które są na diecie bezglutenowej .      Do wypieku użyłam mąki kukurydzianej(...)ciasto : 3 szklanki mąki kukurydzianej   Piątnica 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 jajka 1 kostka margaryny Kasia  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia  Masa kokosowa: 5 jajek 2  szklanki wiórek kokosowych 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru Blaszka o wymiarze  24/24 Wykonanie : Mąkę wysypać na stolnicę , dodać cukier , cukier waniliowy i margarynę , posiekać nożem

Sama słodycz i szczypta chili
Blok kokosowo waniliowy 165

wreszcie się udało. Blok kokosowo waniliowy jest. Przepis trochę zmodyfikowałam, a proporcje dopasowałam do własnych potrzeb.     Składniki: - 400g mleka pełnego w proszku- 100g cukru- 130g masła- 250ml mleka kokosowego- 200g wiórków kokosowych- 120g herbatników (petit beurre)- ekstrakt waniliowy- ½ laski wanilii   Do rondelka wkładamy masło, wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy cukier oraz dodajemy ziarenka z ½ laski wanilii. Gotujemy na średnim(...)ogniu mieszając, do chwili aż cukier dokładnie się rozpuści. Gotową masę odstawiamy do przestudzenia. Na suchej patelni prażymy wiórki kokosowe, często mieszając, aby się nie przypaliły, mają się tylko zezłocić. Gorace przesypujemy do pojemnika, aby ostygły (na patelni nie polecam zostawiać). Do dużej miski wsypujemy mleko w proszku, dodajemy pokruszone herbatniki (wkładam do woreczka i rozbijam je tłuczkiem – mają być

mojewypiekiinietylko