kokosowe - 19941 przepisów (strona:675/1330)

Zupa cytrynowa na bazie mleka kokosowego 127

warto  !  Ja jestem zakochana w jej smaku :) i dziś dziele się z Wami tą miłością :) SKŁADNIKI: 4 cytryny (na tarce, na drobnych oczkach ścieramy skórkę) puszka mleka kokosowego 500ml 1L bulionu śmietana 18% 4 zółtka kasza jaglana płatki migdałowe tymianek do ozdoby sól, pieprz dla smaku JAK ZROBIĆ : Przygotowany bulion (warzywa+wołowina+piersi z kurczaka+4xliść laurowy(...)ziele angielskie + doprawiony dla smaku) odcedzić. Bulion połączyć z mlekiem kokosowym. Skórkę z 4 cytryn otrzeć na tarce - połowę dodać do bulionu. Wycisnąć sok z cytryn i dodać do bulionu. Doprawić dla smaku magi, pieprz, sól etc. Aby nieco zagęścić zupę, w 1/4 szklance wody rozpuszczamy 2 łyżki mąki ziemniaczanej, dolewamy 1/2 szklanki naszej zupy. Mieszamy, następnie wlewamy

dlaSmaQ
Kokosowy koktajl z chia 96

koktajle z ich dodatkiem, bo mają mnóstwo witamin. Teraz jeszcze przygotowałam smoothie z ostatnimi truskawkami, ale inne smaki na pewno Wam przedstawię.  Składniki : * szklanka mleka  * łyżka wiórków kokosowych * pół szklanki truskawek * 2 łyżki nasion chia   * pół mrożonego banana   Przygotowanie : Chia i wiórki kokosowe zalać mlekiem i odstawić na noc. Wszystkie składniki koktajlu zmiksować. Podawać

Magiczne Życie Marty
Lawendowa jaglanella z kaszy jaglanej z jaglaną czekoladą i jagodami 229

pysznymi jagodami i jaglaną czekoladą, bez cukru, bez glutenu. Czas przygotowania: 20 minut + moczenie i chłodzenie Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej Kupiec,  1/2 szklanki odtłuszczonego mleka kokosowego, 1/2 szklanki orzechów nerkowca, 10 świeżych daktyli bez pestek (do posłodzenia), 2-4 łyżki korabu lub ciemnego kakao, 200-400 g jagód, 5 kwiatów lawendy, 1 gałązka mięty, skórka otarta(...)listki mięty. Przygotowanie: Orzechy i daktyle namoczyć w zimnej wodzie na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Następnego dnia odsączyć na sicie, podzielić na dwie części.  Połowę mleka kokosowego zagotować z miętą i lawendą, wystudzić pod przykryciem. Usunąć gałązki, dodać po jednej części orzechów, daktyli i połowę kaszy. Zmiksować na gładki krem (ok. 10-15 minut przy pomocy robota

SzczyptaSmaQ
Długo gotowany ryż kokosowy. 165

Kokosowy ryż na mleku, z malinami  *długo gotowany z mleczkiem kokosowym Wolne poranki docenia się 5 razy bardziej i zwykły ryż sprawa, że człowiek jest w niebie ^^ Ask Facebook

More food, love and dreams
Proteinowo-warzywne muffiny / Protein-veggie muffins 195

pieczenia - 3 miarki odżywki białkowej (u mnie ciastko z kremem) - 3 białka jaj - ok. 2 szklanki wody - 2 łyżki obrębów owsianych - 2 łyżki siemienia lnianego złotego - 2 łyżki mąki kokosowej Do dzieła: Pokrojone jabłka, marchew i cukinię  miksujemy partiami na gładki mus dolewając szklankę wody. Później łączymy z pozostałymi składnikami i wodą, mieszamy i pakujemy do papilotek! :) Pieczemy około(...)temp. 180'C Możecie przed wstawieniem do piekarnika posypać muffiny wiórkami kokosowymi! :) Smacznego RECIPE IN ENGLISH   Ultra fast and delicious muffins, witch you can eat without any worries about your hips! :) Ingredients: - 3 big apples - 2-3 carrots - half of yellow zucchini - 1 tsp baking soda - 3 scoops protein powder (I've cookie 'n' cream) - 3 egg whites

Spektrum Smaku
Słodkości na śniadanie?! TAK! 208

kiwi! :) Przyrządza się go szybko i równie szybko się go zjada! :) Składniki: Białko jaj  Mąka żytnia razowa  Dowolny słodzik  Kakao odtłuszczone  Owoce kiwi  Olej kokosowy do smażenia  Do dzieła: Kochani, nie podaję Wam celowo gramatury produktów, bo każdy z nas ma inne zapotrzebowanie :) mój omlet to wyliczone makro - dla Was niekoniecznie istotne :)  Połączcie(...)składniki wg. uznania i smażcie na rozgrzanym oleju kokosowym, na małym ogniu pod przykryciem. Eksperymentujcie i dajcie znać jak smakowało

Spektrum Smaku
Tort urodzinowy z truskawkami 387

tutaj ) Krem: 800 ml śmietanki kremówki (30-36%) 75 g cukru 2 łyżeczki żelatyny  200 g truskawek Poncz: 200 g truskawek 3 łyżki cukru Dekoracja: 100 g wiórków kokosowych Ładne truskawki z szypułkami Przygotowanie:  Przygotowanie zaczynamy od zrobienia ponczu. W mikserze ścieramy truskawki z cukrem i odstawiamy na bok.   Po tym rozpoczynamy robienie kremu. Żelatynę zamaczamy(...)Górę i boki tortu dokładnie smarujemy kremem (pozostawiamy 2-3 łyżki do dekoracji). Tort wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.  Póki tort się chłodzi, na patelni prażymy wiórki kokosowe, aby były zrumienione, studzimy je. Po tym, ostudzonymi wiórkami dekorujemy krawędzie i boki wierzchu schłodzonego tortu, tak aby u góry powstało koło. Dookoła powstałego koła za pomocą rękawa cukierniczego robimy

Kuchnia Łukasza
Najprostsze placuszki z jabłkami 159

mąki orkiszowej typ 700 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 szklanka roślinnego mleka 2 łyżki soku z cytryny 1 jabłko 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżka oleju kokosowego Do podania: orzechy włoskie, syrop klonowy, masło orzechowe, świeże owoce (według uznania) Mąkę, sodę oczyszczoną i sól wsyp do miski i zamieszaj. Do osobnego naczynia wlej mleko, dodaj do niego(...)średnim ogniu przez około 3 minuty tak, aby jabłka lekko zmiękły. Przelej mokre składniki do suchych i zamieszaj, aby powstało gładkie ciasto. Na koniec dodaj rozpuszczoną 1 łyżkę oleju kokosowego oraz przygotowane jabłka i ponownie wszystko zamieszaj.  Rozgrzej patelnię z nieprzywierającą powłoką, za pomocą łyżki wykładaj ciasto i smaż po 2 minuty z każdej strony (przewracaj na drugą stronę

Roślinna - blog wegański
Krem Speculoos 165

małe słoiczki kremu) 150 g ciastek Speculoos (np.  z domowego przepisu ) 60 g miodu  30 g cukru trzcinowego  100 ml mleka  50 ml oleju kokosowego, lekko podgrzanego  90 g posiekanej, białej czekolady Przygotowanie: Ciastka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec w 150 st.C przez około 10 minut. Następnie wyjąć z piekarnika(...)miodu. Gorącą mieszankę przelać do zmiksowanych ciastek i ponownie zmiksować do powstania jednolitej pasty. Od razu wsypać posiekaną, białą czekoladę i wymieszać do jej rozpuszczenia. Na koniec dodać olej kokosowy i ponownie wymieszać. Tak przygotowany krem przełożyć do słoiczków. Smacznego!    Inspiracja/źródło:  Moje Wypieki

Nastoletnie Wypiekanie
Pieczone bakłażany w sosie curry 135

żółte cebule 3 – 4 ząbki czosnku 1 papryczka chili świeży imbir – kawałek wielkości kciuka 1 puszka (400 g) pomidorów całych, bez skórki 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego oliwa z oliwek + olej roślinny 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki mielonego kuminu sól himalajska, świeżo zmielony pieprz garść posiekanej kolendry + dodatkowo: ryż Wykonanie(...)Dodaj czosnek i imbir, smaż kolejne 2 – 3 minuty mieszając. Dodaj pomidory wraz zalewą, rozgnieć je na patelni, dopraw solą i pieprzem i gotuj około 5 minut. Dodaj mleko kokosowe oraz plastry bakłażana, gotuj około 15 – 20 minut – aż sos zacznie gęstnieć. W razie potrzeby – dopraw ponownie. Curry podawaj w głębokich miseczkach z ugotowanym wcześniej ryżem. Przed podaniem

Moja pasja smaku
Pieczone brzoskwinie z lodami. 162

owoc lubicie najbardziej .Moje są miękkie w środku i lekko chrupiące z zewnątrz. Składniki : 2 brzoskwinie ,dojrzałe ,pestka powinna sama odchodzić od owocu . Lody ,ulubione ,u mnie amaretto . wiórki kokosowe miód Owoce przekroić na pół ,położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ,posypać wiórkami kokosowymi i piec około 20 minut w 180 stopniach .Po wyjęciu polać miodem i dodać lody

Ladylaura.
Crumble z owocami z dodatkiem lodów Big Milk Yogurt 206

wybór. Spróbujcie sami! Crumble z owocami z dodatkiem lodów Big Milk Yogurt     Składniki:  1/2szklanki mąki pszennej, 3/4 szklanki orzechów włoskich, szklanka płatków owsianych, 1/3 szklanki wiórków kokosowych, 1/2 szklanki cukru, 2 czubate łyżki ziaren słonecznika, 150g masła, 1 kg dowolnych owoców (u mnie truskawki, maliny i jagody), lody Big Milk Yogurt Strawberry. Wykonanie Orzechy posiekać. Mąkę przesiać(...)dodać posiekane orzechy, słonecznik, wiórki kokosowe i płatki owsiane, wymieszać. Dodać cukier i posiekane masło. Palcami wyrobić kruszonkę. Owoce umyć, osuszyć, truskawki pokroić w ćwiartki.  Żaroodporne naczynka natłuścić i delikatnie wysypać bułką tartą. Na dnie nałożyć odrobinę kruszonki, rozłożyć owoce i posypać kruszonką tak, by całe owoce były zakryte. piec około 25 minut w temp. 180st.  podawać

Z miłości do słodkości
smaczny, łatwy, szybki z czereśniami kokosowy ucieraniec... 151

Składniki: jajka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanki, masło lub margaryna 12,5 dag, wiórki kokosowe 6 łyżek, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, czereśnie 60 dag, cukier puder - ile potrzeba jajka, cukier, miękką palmę utrzeć mikserem z 3-4 minuty, masa będzie o zważonej konsystencji do masy wsypać wiórki kokosowe i mikserem utrzeć na gęste

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasteczka orzechowo kokosowe bez mąki w 15 minut 4 składnikowe 178

ochotę na coś słodkiego i domowego, dzień wcześniej zrobiłam pyszne masło orzechowe więc dzisiaj dodałam tylko jajko, wiórki i miód, wymieszałam, ułożyłam na blaszce i po chwili piękny orzechowo kokosowy zapach roznosił się w kuchni do tego pyszny dżem czereśniowy chia:) czego chcieć więcej :) Składniki :  - 1 szklanka masła orzechowego bez cukru ( ja użyłam masła domowej roboty) - 1 jajko(...)łyżek wiórków kokosowych - 1-2 łyżki miodu  Przygotowanie :  Wymieszać składniki, najlepiej ręcznie, ciasto jest dość klejące, uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (mogą być nierówne) i wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia, spłaszczyć kulki widelcem i piec 8-10 minut w temperaturze 180 stopni

zdrowa vege kuchnia
Murzynek z serem i kokosem 148

szklanki cukru - 1/2 szklanki cukru pudru - cukier waniliowy - kostka masła - 2 szklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao - 500 g sera - 200 g wiórków kokosowych - budyń śmietankowy Wykonanie: Ciasto- 3 białka ubić na pianę,a 3 żółtka utrzeć z szklanką cukru. Masło roztopić i wystudzić.Cukier waniliowy,mąkę,proszek do pieczenia  oraz kakao połączyć(...)koniec z  ubitą pianą. Masa serowa- ser,3 żółtka, 1/2 szklanki cukru pudru i budyń wrzucić do  miski i ubić mikserem na jednolitą masę. Masa kokosowa-  3 białka ubić na sztywną pianę ,dodać cukier ubijać tak długo ,aż cukier się rozpuści.Na koniec dodajemy kokos i dokładnie mieszamy. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną blachę

magiczna kuchnia Kasi