kokosowe - 19941 przepisów (strona:638/1330)

Kokosanki 139

Składniki  (na 25 sztuk- 5 porcji)   - 1 łyżka cukru (ok. 10g), - 2 szklanki  wiórków kokosowych (ok.  180g), - 2 białka (ok. 80g), - szczypta soli, - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (ok. 24g). Sposób przygotowania 1. Ubijamy białka jaja na sztywną pianę (ze szczypta soli). 2. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i mąkę ziemniaczaną. 3. Pianę mieszamy delikatnie z wiórkami(...)kokosowymi. 4. Formuujemy kuleczki i wykładamy na blachę. 5. Kokosanki pieczemy ok. 15 min. w 180 ⁰ C. Kokosanki są bogate w: - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości oraz usprawnia pracę jelit. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 60 g   Energia: 251,3 kcal    Białko: 3,8 g    Tłuszcze: 22,8 g   Węglowodany

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Chleb z ziarnami 114

orzechów arachidowych (ok. 50g), - 1 ½ szklanki płatków owsianych (ok. 165g), - 10 łyżek zmielonego siemienia lnianego (ok. 100g), - 2 łyżeczki soli, - 1 łyżka miodu (ok. 24g), - 5 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego (ok. 50g), - 1 ½ szklanki letniej wody (ewentualnie trochę więcej, żeby masa była spójna). Sposób przygotowania 1. Mieszamy wszystkie suche składniki w misce. 2. Mieszamy wodę z miodem i olejem kokosowym

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Pralinki kokosowe 152

Składniki (na 20 sztuk- 10 porcji) - 35 g amarantusa ekspandowanego, - 15 daktyli suszonych (ok. 75g), - łyżeczka kakao (ok. 5g). do obtoczenia pralinek - 2 łyżki wiórków kokosowych (ok. 10g). Sposób przygotowania 1. Daktyle zalewamy wodą i gotujemy ok. 10 min. 2. Daktyle miksujemy. 3. Mieszamy daktyle z amarantusem i kakao. 4. Formujemy kuleczki, obtaczamy w wiórkach kokosowych i umieszczamy w papilotkach

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Ciasto marchewkowe 136

porcji) - 2 szklanki mąki pszennej graham (typ 1850) (ok. 260g), - 4 jajka (ok. 240g), - 5 łyżek miodu (ok. 120 g), - 4 marchewki (ok. 400g), - 4 łyżki wiórków kokosowych (ok. 32g), - 4 łyżki orzechów włoskich prażonych (ok. 40g), - ¼ szklanki oleju rzepakowego (ok. 50 ml) - 4 plastry ananasa świeżego (ok. 320g), - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - cynamon, gałka muszkatołowa, imbir. Sposób przygotowania(...)Ubijamy białka jaja na sztywną pianę z dodatkiem miodu. 2. Do białek dodajemy żółtka. 3. Do jaj dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, orzechy, wiórki kokosowe, drobno starte marchewki, pokrojonego w kostkę ananasa i olej. 4. Ciasto doprawiamy cynamonem, gałką muszkatołową i imbirem. 5. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy w 180⁰C przez ok. 50 min. Ciasto jest bogate

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Kinder kanapka/Mleczna kanapka w wersji fit 426

cukru (może być ksylitol,miód czy stewia) - do smaku 1 łyżeczka cynamonu (opcjonalnie) masa: 1 czubata łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru lub innego słodzidła (do smaku) 1 łyżka wiórków kokosowych (opcjonalnie) 210g serka homogenizowanego naturalnego (u mnie tutti 0%)- 1,5 opakowania Przygotowanie: Ciasto: Fasolę odsączyć i opłukać. Banana obrać. Wrzucić do blendera wraz z jajkiem. Zmiksować na gładką masę(...)ciasto przełożyć do mniejszych foremek. Ja użyłam małych silikonowych w kształcie prostokąta. Piec w 190 stopniach ok. 30 minut. Ostudzić Krem: Serek przełożyć do miski. Dodać cukier i wiórki kokosowe. Wymieszać. Żelatynę rozrobić w minimalnej ilości gorącej wody. Ostudzić. Dodać do kremu i dokładnie wymieszać. Ciasto przekroić na pół i przełożyć gotowym kremem. Wstawić na minimum 2h do lodówki

Fabryka pomysłów
Krem z marchewki i batata, z kaszą jaglaną ,pomidorami, kukurydzą i nerkowcami 93

www.symbio.pl 4 duże marchewki 4 ząbki czosnku duża czerwona cebula 3 cm świeżego kłącza imbiru porządna szklanka ugotowanej kaszy jaglanej łyżeczka curry łyżeczka kurkumy kukurydza do dekoracji olej kokosowy do smażenia sól morska bądź himalajska Marchewkę i batata umyj, obierz, pokrój w kostkę. W dużym garnku rozgrzej olej kokosowy i obsmaż cebulę ,czosnek i starty na tarce imbir. Po chwili

Z Kuchni Do Kuchni
Chałwa z siemienia lnianego 187

smaczna i zdrowa. Siemię lniane jest bogatym źródłem kwasów omega-3, wpływających m.in. bardzo korzystnie na pamięć, zdolności i poziom inteligencji.  100g mielonego siemienia lnianego 5 łyżek wiórek kokosowych 3 łyżki miodu (do smaku) 2 łyżki masła orzechowego /pasty sezamowej 1-2 łyżki wody (opcjonalnie)   Siemię wyrobić z miodem i odrobiną wody (jeśli jest taka potrzeba). Dodać zmiksowane(...)pudełeczka wyłożonego folią aluminiową. Chałwę zawinąć i wstawić na około 1 h do zamrażarki lub na kilka godzin do lodówki. Chałwę można wymieszać z różnymi dodatkami, np. bakaliami, wiórkami kokosowymi, aromatem waniliowym czy kakao

Di gotuje
15. Mobilne śniadanie: czyli zakręcona owsianka w słoiku 2467

płatków jaglanych - łyżka siemienia lnianego - dojrzały, średni banan - mleko roślinne - mrożone truskawki zmiksowane na mus - suszone śliwki - łyżka masła orzechowego - gorzka czekolada, minimum 70% - pół jabłka - cynamon - odrobina oleju kokosowego Wykonanie: 1.Wieczorem wsyp do słoika płatki, siemię lniane i zalej wrzątkiem, odrobinę ponad zawartość słoika. Kiedy wszystko się wchłonie, dolej mleko (około 50ml) i wstaw na noc do lodówki(...)banana na plasterki i obierz jabłko. Posiekaj owoce. Rozgrzej piekarnik. 3.Zmiksuj lub rozgnieć widelcem truskawki na mus. 4.Na papierze lub foli, rozłóż plasterki jabłka, posmaruj je odrobiną nierafinowanego oleju kokosowego i posyp cynamonem. Wstaw do piekarnika na około 15 minut. (żeby było szybciej, można je usmażyć na patelni) 5.Udekoruj owsiankę bananem, jabłkami, masłem orzechowym i suszonymi owocami. Czekoladę i masło

Pland based fille
Omlet bounty kokosowo-czekoladowy 150

wciąż zajmują pierwsze miejsce wśród najpopularniejszych przepisów. Dziś zapraszam na omleta, który zawiera wszystko co najlepsze. Jest niezwykle puszysty - pieczemy go tylko 10 minut. Na wierzchu znajduje się twarożek kokosowy, a całość polana jest dietetycznym sosem czekoladowym. Będziecie zachwyceni :)   Składniki : 2 jajka 1 łyżka mąki pełnoziarnistej żytniej 1 łyżeczka otrębów pszennych,żytnich lub owsianych   Krem : 2-3 łyżki(...)jogurtu naturalnego 4 łyżki twarożku 2 łyżki wiórków kokosowych   Sos: 3 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka miodu lub syropu z agawy 1 łyżeczka wody Białka oddzielić od żółtek. Ubić je na sztywno, dodać żółtka i zmiksować. Wsypać mąkę i otręby, delikatnie wymieszać. Patelnię wysmarować masłem (niekoniecznie) i wylać ciasto. Smażyć na małym ogniu, do lekkiego ścięcia wierzchu, przewrócić

Chocolate Muffin Blog
Słoneczka 1627

Palma, Kasia) 1 cukier waniliowy Lukier do słoneczek: 2 białka 30 dkg cukru pudru Krem: 120g masła 10 dkg orzechów 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru kryształu Dodatkowo: wiórki kokosowe Sposób przygotowania: 1. Słoneczka: Mąkę, żółtka, margarynę oraz cukier waniliowy siekamy ze sobą i zagniatamy ciasto. Schładzamy w lodówce min. 30 minut. W tym czasie przygotowujemy lukier ucierając białka(...)uzyskania jednolitej konsystencji. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce przestudzonych orzechów. Ucieramy do połączenia składników. Smarujemy jedno ciasto i przykładamy drugim, a na końcu obtaczamy w wiórkach kokosowych.  Do kremu możemy dodać odrobinę likieru orzechowego

Kuchnia w czekoladzie
Kremowa zupa z pieczarek 133

polskich upraw. Oto przepis na pyszną i rozgrzewającą zupę pieczarkową, idealną na zimowy obiad. Składniki 300 g pieczarek 2 ziemniaki 1 cebula 2 szklanki bulionu warzywnego 1 łyżka oleju kokosowego 200 ml jogurtu naturalnego 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka majeranku sól sól ziołowa świeżo mielony pieprz garść rukoli, natki lub koperku Pieczarki myjemy, oczyszczamy i kroimy w plastry. Posypujemy solą(...)ziołową i odstawiamy. W tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka. W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę. Smażymy aż cebula będzie miękka. Dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody. Dodajemy bulion warzywny i ziemniaki. Gotujemy ok. 15 minut. Odstawiamy na kilka minut. Następnie blendujemy, dodając jogurt naturalny, tymianek i majeranek, solimy

My Chcemy Jeść
Rafaello 627

magazynu "Kuchnia". Zapraszam do przygotowań! Składniki: 70 g masła 50 ml śmietany kremówki 40 g miodu 450 g białej czekolady (4,5 tabliczki) 70 ml Malibu migdały wiórki kokosowe CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W rondelku umieszczamy masło, śmietankę i miód, podgrzewamy do rozpuszczenia. Dodajemy pokruszoną czekoladę i podgrzewamy na bardzo małym ogniu często mieszając(...)przelewamy lodowatą wodą. Obieramy ze skórki i odkładamy na bok. 3. Z zastygniętej masy odrywamy kawałek, wbijamy w nią migdał i szybko formujemy kuleczkę między dłońmi. obtaczamy w wiórkach kokosowych i odkładamy na talerz. Czynność powtarzamy z resztą masy. Gotowe kuleczki wkładamy do lodówki do schłodzenia na dodatkowe 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc. Smacznego

My Culinary Art
Kokosowy Pudding z Tapioki z Musem Jagodowo - Pomarańczowym 190

bardzo przyjemne. Wybierasz produkty siedząc na kanapie, zamawiasz, a potem kurier przyniesie Ci do samych drzwi. Żadnego dźwigania!  Składniki: 1/3 szklanki perełek tapioki (80 ml) 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka) 400 ml mleka krowiego 2 łyżki cukru Dodatkowo: 1 szklanka jagód leśnych ( u mnie mrożone) 1 łyżeczka cukru 110 g konfitury pomarańczowej Wykonanie: No to lecimy. Do rondelka(...)musimy wlać mleczko kokosowe i mleko krowie, wsypać perełki tapioki i zostawić to wszystko na godzinę. Po tym czasie stawiamy rondel na gaz, na mały palnik, wsypujemy cukier i gotujemy. Ja gotowałam ok. 15 minut, czyli do momentu, w którym tapioka będzie miękka, a perełki staną się przezroczyste. Gotując mieszamy, żeby nam to wszystko nie wykipiało i tapioka się

Blondynka Gotuje
Jaglany sernik budyniowy z musem truskawkowym - bez pieczenia 107

początek dnia. Jest syta i daje sporo energii. Jeśli lubicie takie kombinacje, to koniecznie spróbujcie tego przepisu :) Czego potrzebujemy? - 1,5 szklanki kaszy jaglanej, - 4 szklanki mleka (roślinne kokosowe lub krowie), - 1 opakowanie budyniu waniliowego, - pół szklanki cukru, - okrągłe biszkopty lub herbatniki, - kilka kropel aromatu waniliowego, - pół szklanki wiórków kokosowych (opcjonalnie) - mus truskawkowy, - opakowanie galaretki truskawkowej. Przygotowanie: 1. Kaszę jaglaną

two broke sisters
Zupa z zapiekanym kalafiorem 140

Składniki: 1 kalafior 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka  papryki ostrej 1 łyżeczka  curry 1 l wywaru warzywnego 1 mleczko kokosowe pieprz, sól                Przygotowanie: Kalafior dokładnie myjemy kroimy w różyczki i kładziemy na blaszkę. Pędzelkiem smarujemy go oliwą i oprószamy przyprawami. Zapiekamy w 180 st przez(...)Zapieczony kalafior dodajemy do wywaru warzywnego, doprawiamy pieprzem i solą. Jak zupa się zagotuje dodajemy mleczko kokosowe i gotowe

Łycha smaków