początek dnia. Jest syta i daje sporo energii. Jeśli lubicie takie kombinacje, to koniecznie spróbujcie tego przepisu :) Czego potrzebujemy? - 1,5 szklanki kaszy jaglanej, - 4 szklanki mleka (roślinne kokosowe lub krowie), - 1 opakowanie budyniu waniliowego, - pół szklanki cukru, - okrągłe biszkopty lub herbatniki, - kilka kropel aromatu waniliowego, - pół szklanki wiórków kokosowych (opcjonalnie) - mus truskawkowy, - opakowanie galaretki truskawkowej. Przygotowanie: 1. Kaszę jaglaną
two broke sistersSkładniki: 1 kalafior 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka curry 1 l wywaru warzywnego 1 mleczko kokosowe pieprz, sól Przygotowanie: Kalafior dokładnie myjemy kroimy w różyczki i kładziemy na blaszkę. Pędzelkiem smarujemy go oliwą i oprószamy przyprawami. Zapiekamy w 180 st przez(...)Zapieczony kalafior dodajemy do wywaru warzywnego, doprawiamy pieprzem i solą. Jak zupa się zagotuje dodajemy mleczko kokosowe i gotowe
Łycha smakówstronie smakidobregożycia Składniki: 500 g schabu bez kości Sokołów , kawałek kiełbasy z babcinej spiżarni Sokołów , 300 g szpinaku, 4 plasterki sera koziego, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka oleju kokosowego, sól morska, pieprz biały, 1 szklanka kaszy jaglanej, 300 g mini marchewek. Przygotowanie: Schab dokładnie myjemy pod zimną wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacinamy go wzdłuż, zostawiając(...)połączenia. Rozkładamy i rozbijamy na jeden, duży kawałek. Oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy i podsmażamy szpinak z rozgniecionym czosnkiem. Schab układamy na folii aluminiowej. Układamy na nich plasterki sera koziego, szpinak i kiełbaskę pokrojoną w kostkę. Mięso zwijamy w roladki i owijamy folią aluminiową. Gotujemy ok. 30 minut w parowarze. Piętro wyżej wysypujemy marchewki, które też
Aga w kuchniHejka zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Dietetyczny Baton Bounty. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS SKŁADNIKI : ✔ 100 g Wiórków Kokosowych ✔ 200 g Mleka Kokosowego ✔ 100 g Czekolady 70 % ✔ 10 Tabletek Słodzika - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 1585 Węglowodany 57 g Białko 19 g Tłuszcze
Sylwetka Od Kuchnibardzo smaczne, bezglutenowe kokosanki słodzone daktylami i ksilitolem. Koniecznie wypróbujecie ten przepis, a gwarantuje, że często będziecie do niego wracać. Składniki na ok. 24-25 sztuk: - 20 dag wiórków kokosowych - 5 dag daktyli - laska wanilii - 5 dag ksilitolu - 1/2 szklanka wody - 2 jaja, najlepiej wiejskie - 1/2 łyżeczka imbiru - 1/2 łyżeczka sody - szczypta soli Składniki potrzebne do wypieku ciasteczek znajdziecie(...)gładką masę - płyn. Laskę wanilii rozcinamy wzdłuż i wyjmujemy jej zawartość. Łączymy wszystkie składniki oprócz białek. Gdy połączymy wszystkie produkty ubijamy na sztywno białka, dodajemy do powstałej masy kokosowej, delikatnie mieszamy łyżką. 2. Rozgrzewamy piekarnik do 180 C, formujemy płaskie ciasteczka i układamy na foremkach wyłożonych papierem do pieczenia, czas pieczenia ok. 20-25 minut
Apetyczna babeczkaSkładniki na ok. 8 sztuk Koszt przygotowania: 4,00 zł SKŁADNIKI: 1/2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka nasion chia 1 łyżeczka drobno posiekanych rodzynek 1 łyżka drobno posiekanych płatków kokosowych 1 łyżka otrębów 1 łyżeczka kakaa 1 łyżka masła masła orzechowego 1 łyżeczka miodu 1/4 szklanki przegotowanej wody PRZYGOTOWANIE: Do miski wsypujemy płatki owsiane. Dodajemy nasiona chia, posiekane rodzynki(...)płatki kokosowe. Wsypujemy otręby i kakao. Dodajemy masło orzechowe, miód i wodę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy na jednolita masę. Formujemy kulki i mamy gotowe zdrowe słodycze. Smacznego
kulinarnyJagram mąki pszennej 200 gram masła 6 łyżek cukru pudru 1 cukier waniliowy 2 jajka 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia sok z 1 cytryny 150 gram wiórek kokosowych Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajka, cukier waniliowy, wiórki kokosowe. Łączymy ze sobą dokładnie wszystkie składniki. Blaszkę do pieczenia
kgwjanczewokilkanaście niewielkich batonów): 300 g suszonych daktyli 10-15 g płatków owsianych 10-15 g bardzo drobno posiekanych orzechów (u mnie włoskie) 1 łyżka soku z cytryny wiórki kokosowe Wykonanie: Daktyle drobno posiekać. Wymieszać ręką z sokiem, płatkami i orzechami (być może nie wszystkie da się wgnieść w masę). Rozwałkować plastikowym wałkiem na plastikowej desce(...)włożyć masę pomiędzy folię spożywczą i wtedy wałkować). Posypać z każdej strony wiórkami kokosowymi (ja po posypaniu z jednej strony wiórkami przejechałam jeszcze wałkiem, żeby dobrze je wgnieść w masę). Pokroić batony na kawałki i zapakować w woreczek na trening
Sto kolorów kuchniśliwki namaczam we wrzątku do którego dodaje syrop o smaku: Rum. Zresztą sprawdźcie sami! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 2 szklanki pokruszonych pierników gryczanych lub innych ciasteczek - 2 czubate łyżki oleju kokosowego - 1 łyżka masła - pół szklanki suszonych śliwek kalifornijskich - 3 łyżki musli tropikalnego - 2 łyżki grubo posiekanych orzechów laskowych - 2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich - łyżka jagód goi - 3 łyżki proszku(...)czekolada na gorąco na wierzch bajaderek: - czekolada gorzka + 2 łyżki śmietanki 36% - posypka WYKONANIE: Pierniki pokrusz, zalej roztopionym masłem i olejem kokosowym. Śliwki i jagody goi zalej wrzątkiem (dodaj syrop o smaku rumowym), odstaw na 20 minut. Pierniki pokruszone z tłuszczem, śliwki i jagody umieść w wysokim naczyniu, blenderem zmiksuj na gładką masę, gdyby masa była za gęsta dodaj odrobinę
SMYKWKUCHNIidealnie. chrupiący. przepis na jeden chlebek w formie "keksówce" 500 gram mąki orkiszowej 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka soli 400 ml ciepłej wody 1 saszetka drożdży w proszku tj: 7 gram Wszystkie składniki wymieszać razem (miód i olej kokosowy dać do ciepłej wody by się rozpuścił) chwile powyrabiać - ciasto jest lejące , odstawić do ciepłego miejsca
na gazielaktozy, dlatego wspólnie bawimy się w przyrządzanie potraw, które będą zachęcać wyglądem, zapachem a w szczególności smakiem. Miodem na moje serce jest jego pytanie 'kiedy zrobimy kurczaka w mleku kokosowym. Dokładnie jest to Kurczak curry w mleku kokosowym. Jest to figlarne połączenie sosu sojowego z curry i mlekiem koksowym. Mleczko idealnie wpasowuje się w ostry smak curry nadaje słodki aromat
Słodkie okruszkileżało) cilieggino di Pachino, a u mnie pomidorki koktajlowe bodajże hiszpańskie- nie leżały koło tych z Pachino na pewno sól morska oraz czarny sezam pestki dyni Symbio olej kokosowy do smażenia- cwany olej , który nie dymi i nic na nim nie przywiera tatar z łososia, szybko i przyjemnie- otwierasz opakowanie i wszystko gotowe! Jaja zmiksowałam z odrobinką soli, rozgrzałam(...)olej kokosowy na patelni. Wylałam masę jajeczną, wsypałam pokrojone pomidorki koktajlowe. Dołożyłam na szybko roszponkę i tatar z łososia. I szybko na gaz, pod przykryciem smażyłam na małym ogniu, aby wierzch się również ściął. Nie odwracam tego typu frittaty góra-dół. Na koniec dołożyłam fety i czarnego sezamu. Na drugiej gorącej i suchej patelni uprażyłam pestki dyni, około 3 łyżek
Z Kuchni Do Kuchniwołowiny 5-6 pomidorów 3 papryki 2 mniejsze cukinie 3 cebule 5 ząbków czosnku 1-2 łyżki musztardy (np. sarepskiej) 1-2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka oleju kokosowego przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy, kminek mielony, kurkuma, papryka słodka, papryka ostra Cebulę siekamy i szklimy na jednej łyżce oleju kokosowego. Dodajemy 1 łyżeczkę ksylitolu (cukru), by uzyskać piękny, złoty
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!szklanka białego wina 1 ząbek czosnku 2 łyżki pietruszki 3 cm papryczki chilli 10 cm białej rzodkiewki 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka cukru trzcinowego 2 łyżeczki oleju kokosowego sól, pieprz Łososia polewamy olejem, solimy pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na bok. Rzodkiew kroimy w 0,5 cm plastry. Na małej patelni roztapiamy olej kokosowy i wrzucamy
Piekielna Kuchnia Patiskładników miksuję na krem, jedynie szpinak i pulpeciki mają inną teksturę, co powoduje, iż całość jest ciekawa. Składniki (na 2-4 porcje): Zupa: 2 szklanki bulionu 3/4 szklanki mleka kokosowego 3/4 szklanki puree z dyni 1 szklanka pomidorów z puszki trawa cytrynowa 2 cm imbiru 1 łyżeczka garam masala szczypta soli 2 łyżki melasy z granata (lub syropu klonowego/ syropu(...)ryż ćwiartki limonki Bulion gotuję z dodatkiem dyni i pomidorów z puszki oraz trawy cytrynowej i imbiru przez 10-15 minut. Następnie wyciągam imbir i trawę cytrynową, dodaję mleko kokosowe, gotuję kolejne 3 minuty i miksuję całość na gładki krem. Dodaje przyprawy, melasę z granata i sok z limonki. Smakuję i ewentualnie dodaję więcej przypraw jeśli jest taka konieczność
Mango Papaja