kokosowe - 19941 przepisów (strona:637/1330)

Wegańskie kruche rurki z kremem kokosowym 154

Czas karnawału i wszech obecnych faworków i pączków, nudaaaa. Moja propozycja to kruche rurki z delikatnym kremem kokosowym. Ps. Pamiętam z czasów dzieciństwa, była u nas w mieście taka budka koło kościoła, gdzie sprzedawano właśnie rurki z kremem, sprzedawała tam młoda babka i za każdym razem pytała się „rurka do ręki czy zapakować”, i zawsze gdy kupującym był(...)rurek (moje mają długość 10 cm): 100 g suchego ryżu ugotowanego na mleku roślinnym (nic się nie stanie jeżeli będzie to ryż ugotowany na wodzie) 100 g wiórków kokosowych 100 g białego cukru (oczywiście może być trzcinowy, ja chciałam mieć biały krem) alternatywnie: 50 g mleka sojowego w proszku (spokojnie można pominąć) 100 ml mleka roślinnego Przygotowanie: to chyba oczywiste

greenscarf
Muffiny malinowo- kokosowe 132

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: (na 12 muffnek) - 2 szklanki mąki pszennej razowej (ok. 260 g), - 3 łyżki wiórków kokosowych (ok. 18g), - łyżeczka proszku do pieczenia, - ½ łyżeczki sody oczyszczonej, - ¾   szklanki mleka 2% (ok. 200 ml), - 3 łyżki oleju rzepakowego (ok.30g), - duże jajko (ok.60 g), - ¼ szklanki cukru(...)szklanki malin (ok. 240g), - łyżeczka cukru pudru (ok. 5g). Sposób przygotowania 1.        Mieszamy mąkę, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, sodę i cukier. 2.        Mieszamy jajko, mleko i olej. 3.        Łączymy składniki suche z mokrymi i delikatnie mieszamy z malinami

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Muffiny dyniowe 119

oczyszczonej, - ¾  szklanki mleka 2% (ok. 200 ml), - 3 łyżki oleju rzepakowego (ok.30g), - duże jajko (ok.60 g), - ¼ szklanki cukru (ok. 50g), - szklanka puree z dyni (ok. 200g) - ½ szklanki wiórków kokosowych (ok. 50g) Sposób przygotowania 1.  Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, wiórki kokosowe i cukier. 2. Mieszamy jajko, mleko i olej. Dodajemy puree z dyni. 3. Łączymy składniki suche

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Keks razowy 99

sody, - 3  jajka (ok. 180g), - 5 łyżek oleju rzepakowego (ok. 50g), - 4 łyżki suszonej żurawiny (ok. 48 g), - 10  suszonych moreli (ok. 100g), - ½ szklanki  wiórków kokosowych (ok. 45g), - ½  szklanki  orzechów włoskich (ok. 50g), - ½ tabliczki gorzkiej czekolady (ok. 50g), -   2 łyżki miodu (ok. 48g), - ½  łyżeczki zmielonego cynamonu, - łyżka kakao (ok. 10g). Do namoczenia bakalii(...)łyżki mleka (ok. 20 ml). Sposób przygotowania 1.  Moczymy bakalie w soku porzeczkowym. 2 . W misce mieszamy mąkę, płatki owsiane, cukier, sodę, kakao, suszoną żurawinę, suszone morele, wiórki kokosowe, orzechy, czekoladę, cynamon i ziarenka wanilii. 3. Jajka miksujemy z olejem. 4. Łączymy składniki mokre z suchymi. Do masy dodajemy namoczone bakalie. 5. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Kokosanki 141

Składniki  (na 25 sztuk- 5 porcji)   - 1 łyżka cukru (ok. 10g), - 2 szklanki  wiórków kokosowych (ok.  180g), - 2 białka (ok. 80g), - szczypta soli, - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (ok. 24g). Sposób przygotowania 1. Ubijamy białka jaja na sztywną pianę (ze szczypta soli). 2. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i mąkę ziemniaczaną. 3. Pianę mieszamy delikatnie z wiórkami(...)kokosowymi. 4. Formuujemy kuleczki i wykładamy na blachę. 5. Kokosanki pieczemy ok. 15 min. w 180 ⁰ C. Kokosanki są bogate w: - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości oraz usprawnia pracę jelit. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 60 g   Energia: 251,3 kcal    Białko: 3,8 g    Tłuszcze: 22,8 g   Węglowodany

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Chleb z ziarnami 117

orzechów arachidowych (ok. 50g), - 1 ½ szklanki płatków owsianych (ok. 165g), - 10 łyżek zmielonego siemienia lnianego (ok. 100g), - 2 łyżeczki soli, - 1 łyżka miodu (ok. 24g), - 5 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego (ok. 50g), - 1 ½ szklanki letniej wody (ewentualnie trochę więcej, żeby masa była spójna). Sposób przygotowania 1. Mieszamy wszystkie suche składniki w misce. 2. Mieszamy wodę z miodem i olejem kokosowym

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Pralinki kokosowe 154

Składniki (na 20 sztuk- 10 porcji) - 35 g amarantusa ekspandowanego, - 15 daktyli suszonych (ok. 75g), - łyżeczka kakao (ok. 5g). do obtoczenia pralinek - 2 łyżki wiórków kokosowych (ok. 10g). Sposób przygotowania 1. Daktyle zalewamy wodą i gotujemy ok. 10 min. 2. Daktyle miksujemy. 3. Mieszamy daktyle z amarantusem i kakao. 4. Formujemy kuleczki, obtaczamy w wiórkach kokosowych i umieszczamy w papilotkach

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Ciasto marchewkowe 139

porcji) - 2 szklanki mąki pszennej graham (typ 1850) (ok. 260g), - 4 jajka (ok. 240g), - 5 łyżek miodu (ok. 120 g), - 4 marchewki (ok. 400g), - 4 łyżki wiórków kokosowych (ok. 32g), - 4 łyżki orzechów włoskich prażonych (ok. 40g), - ¼ szklanki oleju rzepakowego (ok. 50 ml) - 4 plastry ananasa świeżego (ok. 320g), - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - cynamon, gałka muszkatołowa, imbir. Sposób przygotowania(...)Ubijamy białka jaja na sztywną pianę z dodatkiem miodu. 2. Do białek dodajemy żółtka. 3. Do jaj dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, orzechy, wiórki kokosowe, drobno starte marchewki, pokrojonego w kostkę ananasa i olej. 4. Ciasto doprawiamy cynamonem, gałką muszkatołową i imbirem. 5. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy w 180⁰C przez ok. 50 min. Ciasto jest bogate

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Kinder kanapka/Mleczna kanapka w wersji fit 432

cukru (może być ksylitol,miód czy stewia) - do smaku 1 łyżeczka cynamonu (opcjonalnie) masa: 1 czubata łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru lub innego słodzidła (do smaku) 1 łyżka wiórków kokosowych (opcjonalnie) 210g serka homogenizowanego naturalnego (u mnie tutti 0%)- 1,5 opakowania Przygotowanie: Ciasto: Fasolę odsączyć i opłukać. Banana obrać. Wrzucić do blendera wraz z jajkiem. Zmiksować na gładką masę(...)ciasto przełożyć do mniejszych foremek. Ja użyłam małych silikonowych w kształcie prostokąta. Piec w 190 stopniach ok. 30 minut. Ostudzić Krem: Serek przełożyć do miski. Dodać cukier i wiórki kokosowe. Wymieszać. Żelatynę rozrobić w minimalnej ilości gorącej wody. Ostudzić. Dodać do kremu i dokładnie wymieszać. Ciasto przekroić na pół i przełożyć gotowym kremem. Wstawić na minimum 2h do lodówki

Fabryka pomysłów
Krem z marchewki i batata, z kaszą jaglaną ,pomidorami, kukurydzą i nerkowcami 97

www.symbio.pl 4 duże marchewki 4 ząbki czosnku duża czerwona cebula 3 cm świeżego kłącza imbiru porządna szklanka ugotowanej kaszy jaglanej łyżeczka curry łyżeczka kurkumy kukurydza do dekoracji olej kokosowy do smażenia sól morska bądź himalajska Marchewkę i batata umyj, obierz, pokrój w kostkę. W dużym garnku rozgrzej olej kokosowy i obsmaż cebulę ,czosnek i starty na tarce imbir. Po chwili

Z Kuchni Do Kuchni
Chałwa z siemienia lnianego 192

smaczna i zdrowa. Siemię lniane jest bogatym źródłem kwasów omega-3, wpływających m.in. bardzo korzystnie na pamięć, zdolności i poziom inteligencji.  100g mielonego siemienia lnianego 5 łyżek wiórek kokosowych 3 łyżki miodu (do smaku) 2 łyżki masła orzechowego /pasty sezamowej 1-2 łyżki wody (opcjonalnie)   Siemię wyrobić z miodem i odrobiną wody (jeśli jest taka potrzeba). Dodać zmiksowane(...)pudełeczka wyłożonego folią aluminiową. Chałwę zawinąć i wstawić na około 1 h do zamrażarki lub na kilka godzin do lodówki. Chałwę można wymieszać z różnymi dodatkami, np. bakaliami, wiórkami kokosowymi, aromatem waniliowym czy kakao

Di gotuje
15. Mobilne śniadanie: czyli zakręcona owsianka w słoiku 2471

płatków jaglanych - łyżka siemienia lnianego - dojrzały, średni banan - mleko roślinne - mrożone truskawki zmiksowane na mus - suszone śliwki - łyżka masła orzechowego - gorzka czekolada, minimum 70% - pół jabłka - cynamon - odrobina oleju kokosowego Wykonanie: 1.Wieczorem wsyp do słoika płatki, siemię lniane i zalej wrzątkiem, odrobinę ponad zawartość słoika. Kiedy wszystko się wchłonie, dolej mleko (około 50ml) i wstaw na noc do lodówki(...)banana na plasterki i obierz jabłko. Posiekaj owoce. Rozgrzej piekarnik. 3.Zmiksuj lub rozgnieć widelcem truskawki na mus. 4.Na papierze lub foli, rozłóż plasterki jabłka, posmaruj je odrobiną nierafinowanego oleju kokosowego i posyp cynamonem. Wstaw do piekarnika na około 15 minut. (żeby było szybciej, można je usmażyć na patelni) 5.Udekoruj owsiankę bananem, jabłkami, masłem orzechowym i suszonymi owocami. Czekoladę i masło

Pland based fille
Omlet bounty kokosowo-czekoladowy 152

wciąż zajmują pierwsze miejsce wśród najpopularniejszych przepisów. Dziś zapraszam na omleta, który zawiera wszystko co najlepsze. Jest niezwykle puszysty - pieczemy go tylko 10 minut. Na wierzchu znajduje się twarożek kokosowy, a całość polana jest dietetycznym sosem czekoladowym. Będziecie zachwyceni :)   Składniki : 2 jajka 1 łyżka mąki pełnoziarnistej żytniej 1 łyżeczka otrębów pszennych,żytnich lub owsianych   Krem : 2-3 łyżki(...)jogurtu naturalnego 4 łyżki twarożku 2 łyżki wiórków kokosowych   Sos: 3 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka miodu lub syropu z agawy 1 łyżeczka wody Białka oddzielić od żółtek. Ubić je na sztywno, dodać żółtka i zmiksować. Wsypać mąkę i otręby, delikatnie wymieszać. Patelnię wysmarować masłem (niekoniecznie) i wylać ciasto. Smażyć na małym ogniu, do lekkiego ścięcia wierzchu, przewrócić

Chocolate Muffin Blog
Słoneczka 1632

Palma, Kasia) 1 cukier waniliowy Lukier do słoneczek: 2 białka 30 dkg cukru pudru Krem: 120g masła 10 dkg orzechów 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru kryształu Dodatkowo: wiórki kokosowe Sposób przygotowania: 1. Słoneczka: Mąkę, żółtka, margarynę oraz cukier waniliowy siekamy ze sobą i zagniatamy ciasto. Schładzamy w lodówce min. 30 minut. W tym czasie przygotowujemy lukier ucierając białka(...)uzyskania jednolitej konsystencji. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce przestudzonych orzechów. Ucieramy do połączenia składników. Smarujemy jedno ciasto i przykładamy drugim, a na końcu obtaczamy w wiórkach kokosowych.  Do kremu możemy dodać odrobinę likieru orzechowego

Kuchnia w czekoladzie
Kremowa zupa z pieczarek 135

polskich upraw. Oto przepis na pyszną i rozgrzewającą zupę pieczarkową, idealną na zimowy obiad. Składniki 300 g pieczarek 2 ziemniaki 1 cebula 2 szklanki bulionu warzywnego 1 łyżka oleju kokosowego 200 ml jogurtu naturalnego 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka majeranku sól sól ziołowa świeżo mielony pieprz garść rukoli, natki lub koperku Pieczarki myjemy, oczyszczamy i kroimy w plastry. Posypujemy solą(...)ziołową i odstawiamy. W tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka. W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy cebulę. Smażymy aż cebula będzie miękka. Dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody. Dodajemy bulion warzywny i ziemniaki. Gotujemy ok. 15 minut. Odstawiamy na kilka minut. Następnie blendujemy, dodając jogurt naturalny, tymianek i majeranek, solimy

My Chcemy Jeść