groszku zielonego - 2 -3 łyżki kukurydzy z puszki - pół szklanki kaszy Bulgur razowej - 3 goździki - 2 liście laurowe - pół szklanki bulionu lub osolonej wody - odrobina pora - 2 łyżki oleju kokosowego Kaszę opłucz na sicie zimną wodą.W małym garnku podsmaż małą cebulkę na oleju kokosowym z liściem laurowym i 3 goździkami, dodaj kaszę i chwilę mieszaj aż kasza się
Pasje Jolkitych ciastek to tak naprawdę nic innego jak ich "podsuszanie". Więc do dzieła! :) Składniki na 10 ciasteczek: - 1 szklanka daktyli - 1 gruszka - 2 łyżki mąki kasztanowej - 5 łyżek mąki kokosowej - garść rodzynek - ew. syrop z agawy (jeśli chcecie jeszcze słodsze) Daktyle zalej gorącą wodą i mocz przez minimum 1 godzinę. Wrzuć do pojemnika blendera odsączone daktyle, pokrojoną gruszkę i mąki(...)słodu. Dodaj rodzynki, wymieszaj. Uformuj w dłoniach kulki, po czym spłaszcz je na grubość ok. 1 cm. Piecz 30 minut w 180 stopniach. Ja zajadałam ciasteczka posypane mąką kokosową i posmarowane grubą warstwą powideł śliwkowych. Pychoooota
Smakuje zdrowoprzepisu i życzę: Smacznego! SKŁADNIKI: 150 g. zmielonego maku 250 ml. mleka 6 łyżek płynnego miodu 5 łyżek posiekanych orzechów laskowych 2 łyżki drobno posiekanych migdałów 1 łyżka wiórek kokosowych pół łyżeczki cynamonu łyżeczka aromatu waniliowego (opcjonalnie) 2 łyżki rodzynek UWAGI: Z podanych składników otrzymujemy 500 g. masy makowej. Gotową masę makową można przechowywać do tygodnia w lodówce. Przepis: Przygotowujemy(...)minutą coraz bardziej gęstnieje. Gęstą masę-zestawiamy z ognia. Dodajemy do niej miód i cynamon- mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia! Do wystygniętej masy dodajemy resztę składników: orzechy, migdały, wiórki kokosowe, aromat waniliowy i ewentualnie rodzynki. Wszystko dokładnie mieszamy… i masa makowa jest gotowa! Teoretycznie możecie wykorzystać ją od razu, po przygotowaniu. Ale w praktyce warto jej dać kilka godzin
Domowe Tortyłyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 500 g serka mascarpone 1 szklanka cukru pudru 600 ml śmietany 30 % Dodatkowo: puszka brzoskwiń 50 g wiórek kokosowych płatki migdałów Skworcu Sposób przygotowania: 1. Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i dokładnie zmiksować. Dodawać po jednym żółtku cały czas miksując. Na koniec dodać mąkę przesianą z proszkiem(...)sztywno z cukrem pudrem. Dodawać po łyżce serek mascarpone i dokładnie wymieszać. Krem podzielić na pięć części. 4. Brzoskwinie osączyć z soku i pokroić w drobną kostkę. Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni. Przełożenie: biszkopt jasny - 1/5 kremu i 1/4 brzoskwiń - biszkopt kakaowy - 1/5 kremu i 1/4 brzoskwiń - biszkopt jasny - 1/5 kremu i 1/4 brzoskwiń - biszkopt kakaowy - 1/5 kremu
Na Ciasteczkowych Papierachzawsze powtarzam sukcesem udanego wypieku jest dokładna ilość składników składników). Składniki (na małą blaszkę ) ciasto: szklanka mąki tortowej szklanka mleka sojowego 1/3 szklanki oleju roślinnego lub 50 g masła kokosowego łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli krem (zjadłam 1/3 w miedzy czasie gry piekłam kolejną wersję ciasta) 300 g kaszy jaglanej 1 litr mleka roślinnego (użyłam ryżowego) 100 g cukru(...)kaszę na mleku z cukrem, a po przestygnięciu po prostu zblenduj na gładką masę. Ja dodatkowo przybajerowałam go 2 łyżkami cukru waniliowego domowej roboty i 2 łyżkami gęstego mleczka kokosowego. Po upieczeniu na jeden płat ciasta połoz krem, przykryj drugim płatem ciasta i schłodź w lodówce
greenscarfjedne z moich pierwszych ciasteczkowych łakoci, wiec mam do nim mały sentyment. (30 sztuk - mi wyszło dokładnie 32) 100g masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 100g wiórek kokosowych (+ wiórki do obtaczania kulek) 2,5-3 wafle tortowe 30 obranych migdałów 3 kostki białej czekolady 2 łyżki mleka Migdały zblanszować (zalać wrzątkiem, pomoczyć przez kilka minut) i obrać(...)ogniu.) Do masy dodać pokruszone wafle tortowe i formować kulki - umieszczając w każdej z nich migdał. Wszystkie kuleczki (po kolei) obtoczyć w rozpuszczonej czekoladzie i następnie (dokładnie) w wiórkach kokosowych. Wstawić na kilka godzin do lodówki
Di gotujeśrednie marchewki lub 1 duża - 2 cebule obrane i drobno posiekane - 5 ząbków czosnku - 1/2 szklanki* kaszki kukurydzianej lub bułki tartej - 1/2 szklanki* oliwy (dałam stopiony bezzapachowy olej kokosowy z minimalną ilością oliwy z oliwek, tak może 1/10) - 1/2 łyżeczki kurkumy - 1 łyżeczka curry - 4 jajka - 3 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej - duży pęczek natki pietruszki (drobno posiekany) - świeżo(...)można dodać także koperek lub inne dowolne zioła. Zamiast świeżych można użyć suszonych - sól i świeżo mielony pieprz (u mnie kolorowy) *Szklanka 250ml Cebule podsmażyć na 2 łyżkach oleju kokosowego, pod koniec dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, zamieszać, uważając by czosnek się nie przypalił. Odstawić do przestudzenia. Cukinie umyć, odciąć końcówki, zetrzeć na dużych oczkach tarki, odcisnąć nadmiar soku
Smaczne Zdrowejajka 2 łyżeczki sody oczyszczonej masa jabłkowa: 1 kg jabłek szklanka cukru cukier waniliowy 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki kaszy manny 1 łyżka masła 1 galaretka pomarańczowa masa kokosowa: 1/2 l mleka 25 dag masła 4 łyżki kaszy manny 2 łyżki cukru 10 dag wiórków kokosowych ponadto: polewa czekoladowa wiórki do posypania Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto kruche
Pobite gary Barbaryfiletów łososia 2 czerwone pieczone papryki 1 ząbek czosnku 2 czerwone cebule 2 puszku pomidorów 1 łyżeczka świeżego imbiru 1 chilli 2 pęczki kolendry 150 ml mleka kokosowego ok 50 ml sosu sojowego ok 50 ml sosu ostrygowego 2 łyżki papryki słodkiej sol i pieprz do smaku oliwa do smażenia Przygotowanie: Siekamy czosnek, cebulę, chilli i podsmażamy na chrupko(...)zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu doprawiając sosem sojowym i ostrygowy. Dodajemy paprykę słodką ( jeżeli chcecie więcej ostrości dodajcie jeszcze chilli). Jeżeli smak jest bardzo wyrazisty dodajemy mleko kokosowe. Wszystko gotujemy jeszcze ok 5 minut i wrzucamy łososia pokrojonego w kostkę 2 cm x 2 cm. Delikatnie mieszając, żeby ryba się nie rozpadła dodajemy posiekaną kolendrę (pamiętajcie, że kolendra
Niezły Młynekbyło! Każda warstwa jest tu idealnie wyważona i razem tworzą fenomenalną kompozycję. Spróbujcie! Całość starcza na 3-4 słoiczki. Składniki na pudding chia: - 250ml mleka (kokosowego) - 30g nasion chia W dużej misce mieszamy mleko wraz z nasionami chia. Mieszankę odstawiamy na minimum 2h do lodówki, co jakiś czas mieszając , by nie powstały nam duże "kluski". Składniki na mleczny(...)mlekiem, dosładzamy i gotujemy przez 15-20 minut. Całość przekładamy do misy blendera i miksujemy na gładko. Składniki na kakaowy krem gryczany: - 100g kaszy gryczanej (1 woreczek) - 100ml mleka kokosowego - 1 banan - 1 łyżka kakao bez cukru Kaszę gotujemy na bardzo miękko zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy ją i umieszczamy w misie blendera wraz z pozostałymi składnikami. Miksujemy
Be Fit Be Strongwykorzystać jako posypkę do świątecznych ciast i deserów. Polecam! Scroll down for recipe in english Świąteczna granola z pierniczkami (6 szklanek) Składniki: 3 szklanki płatków owsianych 1 szklanka wiórków kokosowych Bakalland ½ szklanki pistacji Bakalland, z grubsza posiekanych ½ szklanki migdałów Bakalland lub orzechów włoskich Bakalland, z grubsza posiekanych 1 szklanka pestek dyni 1 szklanka suszonej żurawiną lub rodzynek Bakalland 4 łyżki(...)oleju kokosowego lub masła ½ szklanki brązowego cukru 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka mielonego cynamonu ¾ do 1 łyżeczka mielonego imbiru ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru wanilinowego Delecta 8 łyżek miodu pokruszone pierniczki Stempel Delecty (ilość według uznania) , przygotowanymi zgodnie ze wskazówkami na ich opakowaniu. Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 170 oC. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia. W dużej
karmelowypozycji, której nie posiadam, a o której bardzo marzę! Ta deska wykonana jest z Orzecha Europejskiego, ale to nic w porównaniu z tym, że… Zaimpregnowana jest olejem kokosowym! Do tego jest prześliczna i znakomicie sprawdzi się nie tylko w kuchni! Idealny prezent nie tylko dla tych co lubią dużo gotować – jest tak śliczna, że ucieszy także każdego, kto najzwyczajniej(...)cytrynowego, liść mirtu cytrynowego, cytryna, aromat miodu manuka). Ostatnia herbata to Marzenie od Q Box for tea lovers to mało świąteczna herbata, ale za to niezwykle intrygująca (skład: chipsy kokosowe, bananowe, kawałki mango, ananasów i jabłek, trawa cytrynowa, liście bambusa, sok pomarańczowy). Gdzie można kupić? Marzenie od Q Box for tea lovers tu: klik , Dwie pozostałe w sklepie Totomato (Warszawie
Fill The Bowldorosłych. Deser z jogurtu Składniki: na 2 porcje 400 ml jogurtu, naturalnego 50 g malin + 1 łyżka miodu 3 czubate łyżki nasion chia 2 jabłka 2 gruszki 1 łyżka kokosowego oleju 2 łyżki pestek dyni 2 łyżki nasion słonecznika 1 łyżeczka cynamonu Wymieszaj jogurt z chia. Wstaw do lodówki na godzinę lub na noc. Jabłka i gruszki pokrój w kostkę(...)podsmaż na kokosowym oleju. Zrumień dynię i słonecznik na suchej patelni. Dodaj cynamon, a następnie usmażone owoce. Wymieszaj maliny z miodem i zagotuj. Napełnij szklanki chiajogurtem na przemian z malinami. Na wierzchu ułóż cynamonową mieszankę. Poda od razu do zjedzenia. The post Szybki deser z jogurtu appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniapewnością podniesie jego kaloryczność :) Składniki : - 350 g marchewki startej na średnich oczkach - 200 g brązowego cukru ,warto dać ciemny bo dodaje karmelowego smaku :) - 40 g mąki kokosowej ( ewentualnie wiórki kokosowe ) - 300 g mąki pszennej u mnie typ 550 ale robiłam też na ciemniejszych mąkach i też wychodzi - 2 małe łyżeczki cynamonu - 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia i sody oczyszczonej
Wypieki Reneekologicznej, bez glutaminianu sodu, na bazie naturalnych składników. Składniki (4 porcje): 1 pietruszka 1 por 2 marchewki 200 g obranych kasztanów jadalnych 1/2 główki kapusty włoskiej 50 g oleju kokosowego 150-200 g bulionu warzywnego 1 łyżeczka tymianku 1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni 2. Pietruszkę i marchewki obierz, pokrój w krążki. Pora pokrój w półksiężyce. 3. Ułóż warzywa(...)formie do pieczenia, polej olejem kokosowym. Posyp solą, pieprzem i tymiankiem. 4. Piecz ok. 30-40 minut, aż warzywa zmiękną. 5. Dodaj do warzyw obrane i pokrojone kasztany, na to połóż posiekaną kapustę i zalej bulionem. 6. Piecz jeszcze ok. 10 minut, podawaj gorące. Energia (1 porcja) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik 340 kcal
Powiedz dietom nie