kokosowe - 19941 przepisów (strona:648/1330)

LENIWE ( kluski serowe ) – zdrowsza wersja / najlepsze! 215

potem dajcie znać jak smakowały! SKŁADNIKI: * ser biały chudy – 250 g * mąka pełnoziarnista – 3 łyżki * kasza manna – 2 łyżki * jajko – 1 szt DODATKOWO: * olej kokosowy * brązowy cukier SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ser biały ucieramy z jajkiem, mąką, kasza manną i szczyptą soli. Z masy formujemy wałek, kroimy na kluseczki. Gotujemy w osolonym wrzątku przez ok. 4-5 minut(...)Podajemy solo albo obsmażone na odrobinie oleju kokosowego z cukrem. Smacznego

Ostra na Słodko
Makowiec z jabłkami i kaszą jaglaną . 183

Bakalland   6oo g startych jabłek na tarce jarzynowej  100 łyżek kaszy manny  4 łyżki kaszy jaglanej z malinami od Eco Blik  4 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia   250 g margaryny   1/2 szklanki posiekanych migdałów  1 cukier waniliowy  cukier puder do posypania  Blaszka o wymiarach 24/36  Jeśli chcecie(...)cukrem waniliowym na puch . Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Masę makową i odciśnięte z soku jabłka mieszamy z utartą margaryną   . Na końcu dodajemy wiórki kokosowe , skórkę z pomarańczy , kaszę mannę , kaszę jaglaną , proszek  do pieczenia ,  mieszamy . Następnie dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką . Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki

Sama słodycz i szczypta chili
Styropian z brzoskwiniami, czyli sernik bez sera 240

ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 5 żółtek 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 litr jogurtu typu greckiego (gęstego) 200 g wiórek kokosowych 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 280 g dżemu brzoskwiniowego (mały słoiczek) 1 puszka brzoskwiń w syropie Sposób przygotowania(...)Białka jajek ubić na sztywno z cukrem. Następnie dodać budyń w proszku, mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie zmiksować. Do masy białkowej dodawać partiami jogurt a na końcu wiórki kokosowe. Całość dokładnie połączyć. Na schłodzony spód ciasta rozsmarować dżem brzoskwiniowy, a na niego wylać masę jogurtową. Brzoskwinie osączyć z soku, pokroić w grubszą kostkę i rozłożyć na masie jogurtowej

Na Ciasteczkowych Papierach
Cukinia i bakłażan-zapiekane z kaszą jaglaną, jarmużem, pomidorem suszonym 135

kolację. Składniki 1 cukinia 1 bakłażan szklanka ugotowanej kaszy jaglanej jarmuż około 2 szklanek, bez stwardniałych części 4 suszone pomidory szczypta gałki muszkatołowej ząbek czosnku nawet dwa olej kokosowy do smażenia 1 cm świeżego kłącza imbiru nasiona słonecznika, uprażone na patelni , do serwowania Cukinię przetnij wzdłuż, pozbądz gniazd nasiennych. Wypłucz, posmaruj oliwą z oliwek i posyp delikatnie solą. Ułóż(...)zapiekaj wraz z bakłażanem około 10 minut w 180 stopniach. Odłóż na bok. Przygotuj farsz. Posiekaj umyty jarmuż, a pomidory potnij na drobne kawałeczki. Rozgrzej na patelni olej kokosowy, dodaj jarmuż, dopraw gałką i solą, obsmaż. Musi zmięknąć. Dodaj pomidory i roztarte w dłoniach oregano. Dodaj suszone pomidory ,kasze jaglaną ugotowaną wcześniej. Wymieszaj, podsmażaj. Wypełnij farszem cukinię oraz bakłażana. Podpraż

Z Kuchni Do Kuchni
Rozwiązanie konkursu PYSZNE.NA SŁODKO! 128

moje pyszne i zdrowe kokosowo – pandanowe muffinki z gruszkami. Potrzebujemy: – 2 szklanki mąki tortowej – 2/3 szklanki cukru – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1 łyżeczka pasty pandanowej – 1 szklanka mleka kokosowego (250 ml) – 1/3 szklanki oleju roślinnego – 2 świeże gruszki (lub z kompotu) Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski, dodać cukier i wymieszać. Do suchych składników dodać kokosowe mleko

Z Kuchni Do Kuchni
Polędwiczki wieprzowe nadziewane cieciorką, fetą, suszonymi pomidorami oraz kaparami 152

duża  lub 2 małe szt - łyżka octu balsamicznego wymieszanego z dwoma łyżkami oleju  konopnego lub oliwy z oliwek i szczyptą soli - łyżka oleju do smażenia np kokosowego - sól Cykorię natłuszczamy olejem kokosowym i grillujemy na gorącej patelni do uzyskania złotego koloru , delikatnie posól. Podajemy z cykorią polaną mieszanką z octu i oleju oraz z pozostałym farszem. SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki
Makowiec bakaliowy z jabłkami 415

waniliowego 15 dag bakalii (orzechy, rodzynki, kokos) 1 łyżka budyniu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: 2 łyżki margaryny 3 łyżki kakao 3 łyżki wody 3 łyżki cukru wiórki kokosowe do posypania PRZYGOTOWANIE: Ciasto kruche : Mąkę połączyć z margaryną. Dodać żółtka, cukier puder, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i wyłożyć na blaszkę (wym. 25cm x 35cm(...)temperaturze 180 stopni. Polewa: Margarynę, kakao, wodę i cukier przełożyć do garnuszka. Gotować 2 minuty, cały czas mieszając. Odstawić do przestudzenia. Gęstą polewę rozsmarować na cieście. Wierzch oprószyć wiórkami kokosowymi

Tradycyjna kuchnia Kasi
Gęsta zupa rybna kokosowo-pomidorowa według Doroty Wellman 115

pokrojona w paseczki oliwa z oliwek 1/2 papryczki chili, posiekanej 1/2 szklanki białego wytrawnego wina lub bulionu warzywnego 1 puszka (400 g) pomidorów pelati 1 puszka (400 ml) mleczka kokosowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 szklanka wody 4 średnie ziemniaki, obrane, pokrojone w niezbyt dużą kostkę sól pieprz cukier 1/2 pęczka kolendry, posiekanego Umyte filety z ryb dokładnie osuszamy(...)następnie dodajemy pokrojoną papryczkę chili. Całość smażymy razem przez chwilę, następnie dajemy białe wytrawne wino lub bulion, odparowujemy. Zawartość patelni przelewamy do dużego rondla, dodajemy pomidory z puszki, mleczko kokosowe, koncentrat pomidorowy i wodę. Gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone ziemniaki i całość gotujemy jeszcze około 10 minut (ziemniaki muszą zrobić się miękkie). Zupę

Marder&Marder Manufacture
ciasto kocie języczki 357

składniki na ciasto makowo kokosowe: 5 białek 200 g wiórek kokosowych 100 g maku 90 g cukru dodatkowo: duże opakowanie podłużnych biszkoptów polewa czekoladowa, lub roztopiona czekolada wykonanie: składniki na kerem: 500 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 1 łyża cukru wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Pierniki norymberskie 175

łyżki kakao 150g zmielonych migdałów (lub orzechów) 50g kandyzowanej skórki pomarańczowej (następnym razem dodam odrobinę więcej) 50g kandyzowanej skórki cytrynowej 50g rodzynek (wcześniej namoczonych i odsączonych) 50g wiórków kokosowych 250ml mleka (temperatura pokojowa) ewentualnie ok. 25 dużych okrągłych opłatków Dodatkowo: lukier roztopiona czekolada bakalie do posypania Sposób przygotowania: 1. Miękkie masło, jajka i cukier utrzeć mikserem na puszystą masę(...)oddzielnym naczyniu wymieszać mąkę, kakao, zmielone migdały, kakao, proszek do pieczenia, skórki, rodzynki i wiórki kokosowe. Stopniowo dodawać do masy jajecznej, miksować, a na końcu partiami wlewać mleko. 3. Jeśli zamierzamy piec pierniki na opłatkach, układamy je na blaszce i nakładamy grube porcje ciasta. 4. Jeśli pierniczki pieczone będą bez opłatków, należy blachę wyłożyć papierem do pieczenia i narysować

Kuchnia domowa Ani
Potrawka z soi (wegetariańska) 148

gotowanie ok godziny). Możemy tez użyć soi z puszki i tym sposobem unikniemy długiego procesu przygotowywania soi. Cebulę kroimy drobno i smażymy na dowolnym tłuszczu (oliwa, olej rzepakowy, olej kokosowy itp) w głębokim naczyniu (typu patelnia, rondel, wok). Ja tym razem użyłam oleju kokosowego. Zainteresowałam się tym "wynalazkiem" gdy zagłębiłam się w tajniki kuchni wegetariańskiej. Jest to rodzaj tłuszczu

Pyza i Surówka
Owsiane fit ciasteczka bez cukru 123

zrobiłam (fakt, że zawsze tak mówi) ale jako dowód mam zdjęcie jak zjada mi ekspozycję przygotowaną do zdjęć. Składniki: baza: 250 g płatków owsianych (2 szklanki) 50 g masła kokosowego (taka spora łyżka) lub około 70 ml oleju roślinnego (4 łyżki) 50 g mąki w sumie dowolniej, ja użyłam żytniej (2 łyżki) 100 ml wody (pół szklanki) 100 g daktyli(...)czekolady Przygotowanie: zacznij od zalania daktyli 150 ml ciepłej wody, im dłużej będą się moczyć tym lepiej będzie się je blendować. W małym rondelku rozpuść masło kokosowe w 100 ml wody, nie zagotuj, a na suchej patelni podpraż 3-5 minut płatki owsiane, tylko nie zostawiaj ich na gorącej patelni a od razu przełóż do dużej miski! Zblenduj daktyle razem

greenscarf
Bezglutenowe babeczki bananowo-kokosowe czyli Slodki Czwartek odc.95 165

babeczki.  Jest to modyfikacja przepisu z grudniowego KUKBUKa.  Babeczki są nie dość, że bez glutenu to jeszcze prawie całkowicie bez cukru. Bezglutenowe babeczki bananowo-kokosowe 3 bardzo dojrzałe banany 1 szkl. wiórków kokosowych 1 jajko szczypta soli pół łyżeczki cynamonu 50 g miękkiego masła 1/2 szkl. mąki ryżowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej ew. garść czekoladowych drażetek Obrane banany

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pierniczki Norymberskie . 146

łyżka przyprawy do piernika  1 łyżeczka mielonych go ź dzików 0koło 1 7 ma ł ych op ł atków  Polewa : 2 tabliczki czekolady 3 łyżki oleju kokosowego  Wykonanie : Do miski wsypać zmielone migdały , orzechy , skórkę z pomarańczy ,  cukier waniliowy , mąkę z proszkiem do pieczenia , przyprawy, połowę cukru i wymieszać . Jajka ubić z drugą połową cukru(...)ułożyć w odstępach opłatki , maczać ręce w wodzie i formować z ciasta kulki wielkości opłatka . Piec w temperaturze 175 stopni około 15/20  minut .   Czekoladę rozpuścić s olejem kokosowym w kąpieli wodnej. Zanurzać w niej górną część pierników . Dekorować według własnego pomysłu , odstawić do całkowitego zastygnięcia polewy.Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku . Jeśli nie macie opłatków możecie wyciąć

Sama słodycz i szczypta chili
Racuszki serowe z nutką lawendy , jogurtem i wiśniami. 126

śmietankowego 3 jajka 4  łyżki mąki 1 cukier waniliowy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru 1 łyżka kwaśnej śmietany szczypta lawendy od  Eco Blik olej kokosowy do smażenia jogurt naturalny  wiśnie lub inne owoce   Wykonanie : Do miski przełożyć ser , dodać cukier , śmietanę , cukier waniliowy, lawendę  i 3 żółtka , zmiksować blenderem . Następnie dodać(...)mąkę z proszkiem i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać 3, 4 łyżki oleju kokosowego , kłaść łyżką porcje ciasta nie za duże bo racuszki są delikatne i będzie Wam się źle przewracało  , smażyć na złoty kolor z obydwu stron . Podawać z jogurtem  i dowolnymi owocami

Sama słodycz i szczypta chili