kokosowe - 19941 przepisów (strona:643/1330)

Migdałowo- kukurydziane kuleczki w kokosie 202

pingpongowej) 1 szklanka migdałów 2 łyżki kakao 5 łyżek miodu płynnego (u mnie akacjowy) 1/2 kg płatków kukurydzianych 200g masła 2 tabliczki gorzkiej czekolady 125ml śmietanki 30% 100g wiórek kokosowych Sposób przygotowania: 1. Migdały mielimy, najlepiej na mączkę. Dodajemy kakao, masło oraz miód i podgrzewamy cały czas mieszając, by masa się nie przypaliła. 2. Płatki kukurydziane bardzo drobno kruszymy(...)topimy w kąpieli wodnej wraz z dodatkiem śmietanki. Gotową powoli wlewamy do miksowanej masy. Gdy składniki się połączą nabieramy na dłoń porcję masy i formujemy kuleczki. Obtaczamy w wiórkach kokosowych i pozostawiamy najlepiej na kilka godzin w chłodzie do uzyskania odpowiedniej twardości.    Jako że późniejsze prace były już bardziej "brudne", to nie ma zdjęć z tworzenia

Kuchnia w czekoladzie
Wigilia o niskim IG z Przepysznikiem i Naturą Rzeczy: Śnieżne kuleczki fasolowe 182

Tłuszcz – 3,5g,Węglowodany -10,3g , IG – 35) 380g czerwonej fasoli (2 szklanki) 5 łyżek kakao 2 łyżki erytrytolu śliwki suszone 15 sztuk szklanka ulubionych orzechów 1/2 szkl. wiórków kokosowych Fasole zalewamy wodą i zostawiamy do namoczenia na całą noc. Następnie gotujemy ją przez godzinę, wylewamy wodę i odstawiamy fasolę do ostygnięcia. Do garnka z fasolą dodajemy suszone śliwki, kakao(...)gęstej masy. Dodajemy pokruszone ulubione orzechy, wszystko mieszamy. Odstawiamy garnek na godzinę do lodówki. Kiedy masa będzie schłodzona, mokrymi rękami formujemy niewielkie kulki a następnie obtaczamy je we wiórkach kokosowych. Po przygotowaniu wszystkich kulek odstawiamy je z powrotem do lodówki i podajemy schłodzone. Smacznego

Przepysznik - BLW i nie tylko
Makowiec z kaszy jaglanej (ciasto bezglutenowe) 185

rumu otarta skórka z połówki pomarańczy garść rodzynek łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki cynamonu 70 gram czekolady gorzkiej najlepiej ze stewią lub ksylitolem 50 gram masła lub oleju kokosowego stałego  podprażone orzechy włoskie  Kaszę ugotuj w mleku ze szczyptą soli i miodem. Wyłóż do miski, zblenduj i wystudź. Następnie dodaj olej, olejek migdałowy, jajo, proszek do pieczenia(...)wysmaruj masłem lub olejem, wlej masę do formy i piecz ok 50- 60  minut w 180 stopniach.  Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej dodaj olej kokosowy lub masło. wymieszaj. Polej wierzch ciasta. Połóż uprażone orzechy włoskie

AZgotuj!
Ciasto Aniołek 467

łyżeczki amoniaku cukier waniliowy Masa: 3 szklanki mleka szklanka gęstej śmietany 18%  3 jajka szklanka cukru 2 cukry waniliowe 250g margaryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: wiórki kokosowe Kruche blaty:  Składniki na kruche blaty mieszamy razem i zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy na 4 części. Każdą z nich rozwałkowujemy, układamy w blasze na papierze do pieczenia  i pieczemy(...)Wszystko mieszamy, aż powstanie nam gęsty budyń. Zestawiamy z gazu na 5-7 minut. Po tym czasie przekładamy nasze blaty masą. Lekko dociskamy. Wierzch smarujemy masą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Potem przechowujemy w lodówce. Smacznego

Czerwona Porzeczka
CIASTO "CZTERY SMAKI Z MASĄ SEROWĄ" 211

cukru kryształu 9 jaj 9 łyżek oliwy 3 szklanki mąki tortowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 kisiel czerwony 1/2 szklanki suchego maku 1/2 szklanka wiórków kokosowych Margarynę utrzeć z cukrem, dodając stopniowo żółtka, oliwę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto podzielić na 4 równe części(...)dodać kakao, do II dodać kisiel, do III dodać mak, do IV wiórki kokosowe. Blaszkę o wymiarach 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i układać kupkami naprzemiennie wszystkie rodzaje ciasta. Piec w temp. ok. 180 stopni C przez ok. 40-45 min. Po upieczeniu przekroić na 2 części. Masa Serowa: 750g zmielonego sera białego półtłustego 1/2 szklanki cukru kryształu 200g

Prosto i Smacznie z Anetą
Wstęgi ozdobne z kakao ,z bakaliami- propozycja na Wigilię 136

wigilię będzie powtórka! Dla miłośników czekolady i bakalii...niebo w gębie! Składniki wstęgi ozdobne z kakao E.Wedel  Makarony Polskie biała czekolada lub gotowa biała polewa czekoladowa olej kokosowy nierafinowany extra virgin  Skworcu morele suszone  Kresto figi suszone mieszanka studencka orzechy włoskie listki mięty Makaron ugotuj jak nakazuje producent. Ja gotowałam w niskim i szerokim rondlu z dodatkiem(...)nierafinowanego brązowego cukru trzcinowego i oleju kokosowego Przelej zimną wodą. Rozłóż na półmiski. Polewę bądz czekoladę białą rozpuść w kąpieli wodnej, polej nią makaron. Morele potnij na paseczki, posyp całość wraz z mieszanką studencką. Na koniec dodaj figi pocięte na paski i dosmacz wszystko listkami mięty! Danie gotowe, na prawdę szybko. Wszystko przygotujesz zanim makaron się ugotuje. Dobre na ciepło

Z Kuchni Do Kuchni
Biała kasza gryczana z krewetkami, szpinakiem i sosem sojowym 150

liści świeżego szpinaku 1 średnia czerwona cebula 2 – 3 ząbki czosnku sól himalajska, świeżo zmielony pieprz, 1 łyżeczka cukru 1 łyżka sosu sojowego 1/2 pęczka natki pietruszki olej kokosowy do smażenia (lub inny olej roślinny) Wykonanie: Kaszę gotuj przez 15 minut w lekko osolonej wodzie, następnie ją odcedź. Krewetki rozmroź, obierz (jeśli kupisz w całości – jednym zdecydowanym ruchem ukręć(...)opłucz pod wodą i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym. Szpinak przepłucz pod wodą, osusz. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Pietruszkę posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej olej kokosowy, dodaj cebulę i smaż do momentu aż zmięknie. Dodaj krewetki. Smaż je po 1,5 minuty z każdej strony, w połowie dodając czosnek przeciśnięty przez praskę. Dopraw je solą, pieprzem

Moja pasja smaku
Kasza jaglana z mieszanką studencką i winogronami 131

być musi... Musi też być pysznie zaczęty, zgadza się? Energia przed Świętami mile widziana! U mnie energia już od samego rana! Energia ze śniadania! Składniki ugotowana kasza jaglana olej kokosowy winogrona mieszanka studencka  Kresto listki mięty siemię lniane sezam Wykonanie szybkie, banalnie proste. Efekt mega zdrowy i pyszny! Ugotowaną na sypką kaszę jaglaną upraż na oleju kokosowym. Rozłóż

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto trociniak 352

będzie łatwość wykonania, wygląda na dość skomplikowane ciasto, ale w rzeczywistości jest to szybki biszkopt, masa budyniowa i galaretka z jabłkami, a wszystko pokryte jest chrupiącą warstwą podprażonych wiórek kokosowych. Polecam serdecznie. Składniki: biszkopt: 4 jajka szklanka cukru 100 g mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli masa budyniowa: 0,5 litra(...)mleka opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200 g masła masa zielona: 3 zielone galaretki 5 jabłek wierzch: szklanka wiórek kokosowych 20 g masła 2 łyżki cukru Sposób przygotowania: Biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno.  Dodać po jednym żółtku i cały czas ubijać, wsypać cukier i nadal miksować. Wymieszać

na moim stole...
Wegańskie ciasteczka świąteczne 32kcal 207

Puszka mleka kokosowego leżała w czeluściach lodówki kilkanaście tygodni, wiec przyszedł czas na jej skonsumowane! Część płynna została wykorzystana w tym przepisie, a ''śmietanka'' została ubita i dodana do ciacha marchewkowo-orzechowego! Yummmy. Przedstawiam wam przepis na przepyszne i bardzo zdrowe (jak zawsze!) i do tego wegańskie ciasteczka świąteczne. SKŁADNIKI: - otręby (jakie chcecie) 40g - mąka żytnia 154g - mąka orzechowa(...)nieodtłuszczonej mąki, wiec nic się nie zmieni) - 20 tabletek słodzika np. stewia w kapsułkach   (rozdrabniam go łyżka o łyżkę i wychodzi taki proszek) - 100ml płynnego mleka kokosowego - 2 łyżeczki kakao (10g) - 3g sody oczyszczonej - 6g przyprawy do piernika  WYKONANIE: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Ciasto wyrabiamy, wałkujemy (będzie kruche) i wycinamy kształty. PIECZEMY W PIEKARNIKU NAGRZANYM

fitolarun.blogspot.com
CIASTO MARCHEWKOWO-ORZECHOWO-KOKOSOWE 100kcal 204

startej i odsączonej marchewki - 30g mąki orzechowej - 20g mąki ryżowej - 10g kakao + słodzik np. stewia w kapsułkach (u mnie jakieś 8tabletek rozkruszonych do proszku) +250g mleka kokosowego (o stałej konsystencji - taki po kilkunastu godzinach spędzonych w lodówce) + słodzik jeśli macie potrzebę WYKONANIE: 1. Białka ubijamy z sodą oczyszczoną. 2. Do białek dodajemy żółtka, mąki, marchewkę, kakao i słodzik(...)mieszamy do połączenia się składników. 3. PIECZEMY 25 MINUT W 200* PO OSTYGNIĘCIU CISTA : 1. Mleko kokosowe w stałej konsystencji przekładamy do miski i ubijamy jak normalną śmietankę. Trwa to dosłowne chwilkę. Dodajemy w razie potrzeby słodzik i mieszamy. Ubitą śmietankę pładziemy na wierz ciasta i gotowe! SMACZNEGO! <3 CAŁOŚĆ (ZE ŚMIETANKĄ): 1000 KCAL B43 W50 T70 1/10 CIASTA

fitolarun.blogspot.com
Granola korzenno - kawowa z orzechami 156

całym biurze ;) Już musiałam dzielić się drugim śniadaniem z koleżankami :P Czuć, dosłownie, atmosferę świąt ;) Polecam! Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka oleju kokosowego 75 g czekolady deserowej 50 g orzechów włoskich 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 100 ml gorącej wody 2 łyżki przyprawy do piernika Kawę zaparzyć z cukrem, odłożyć do przestudzenia. Czekoladę i orzechy(...)posiekać, dodać płatki owsiane, przyprawę do piernika, wystudzoną kawę i olej kokosowy. Całość dokładnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć masę owsianą. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut, mieszając co jakiś czas. Wystudzić. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Gwiazda drożdżowa z masą makową 180

drożdży. Ponadto: 300g masy makowej z bakaliami ( domowej lub kupnej) - temp. pokojowa, 2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki - temp. pokojowa, 1/2 szklanki cukru pudru, 1 łyżka śmietany 18%, wiórki kokosowe - 1-2 łyżeczki. Przygotowanie: Ciasto: Masło roztopić i lekko przestudzić. Mąkę wymieszać z solą, cukrem i drożdżami. Dodać jajko, masło i mleko - dodawać powoli i łączyć z mąką. Zagnieść ciasto(...)boki. Przykryć ściereczką i odstawić na 30minut. Rozgrzać piekarnik do 200stopni C i piec przez 20minut. Na jeszcze gorącą gwiazdę nałożyć lukier ( wymieszany cukier puder ze śmietaną ). Posypać wiórkami kokosowymi i odstawić do ostygnięcia. Smacznego

W kuchni u Moniki
Wegańskie pierniki a’la Katarzynki 158

udekorują. ps. smakują i mają konsystencje jak „Katarzynki” Znajdź różnice Składniki: 600 g mąki pszennej tortowej (użyłam 500 g białej i 100 g pełnoziarnistej) 100 g masła kokosowego lub 130 ml oleju roślinnego 300 g daktyli 300 ml wody łyżeczka sody duża łyżka przyprawy do pierników łyżeczka kakao (opcjonalnie) Przygotowanie: zalej daktyle 300 ml ciepłej wody i idź(...)przebiec 5 km z psami. Jak wrócić zblenduj daktyle razem z całą woda na idealnie gładką masę a masło kokosowe rozpuść. Wrzuć wszystkie składniki do dużej miski i zagnieć ciasto Zawiń je w folię spożywczą i schowaj do lodówki na 24-72 h. Na dziś to tyle Wyjmij ciasto z lodówki na godzinkę przed wałkowaniem. Ciasto rozwałkuj na grubość

greenscarf
Ryżowe pierożki z jaglano-szpinakowym nadzieniem 116

pory... Składniki 250 g jarmużu pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 cm świeżego kłącza imbiru 4 suszone pomidory z zalewy 2 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej sól himalajska olej kokosowy do smażenia około 15 arkuszy papieru ryżowego, mój papier pochodzi ze sklepu pana Marka i jest na prawdę opłacalny! 500 g papieru to okolo 100 sztuk!  Skworcu Przygotowanie Suszone(...)pomidory pokrój drobno,odłóż na bok.Jarmuż pozbaw stwardniałych części, imbir i czosnek zetrzyj na drobnej tarce. W rondlu rozgrzej olej kokosowy i partiami podsmażaj jarmuż, gdy będzi miękki dodaj imbir i czosnek a następnie gałkę muszkatołową. Dodaj kaszę jaglana i suszonego pomidora. Podsmaż, dosmacz solą i odstaw na bok. Na patelni rozgrzej wodę, zanurzaj papier ryżowy ,a gdy zmięknie

Z Kuchni Do Kuchni