kluski lane - przepisów 235

  1. Zupa mleczka z kluseczkami
    Zupa mleczka z kluseczkami

    Taką zupkę robiła moja mama i babcia bardzo często na śniadanie. Uwielbiam ją i do dzisiaj robię bardzo często. Tak to jest z pokoleniowymi przepisami że

    Przepis pochodzi z bloga Kuchnia Pokoleń, prowadzonego przez kuchniapokolen.

  2. Akcja #jemrosol: Domowy rosół z indyka z lanymi kluseczkami
    Akcja #jemrosol: Domowy rosół z indyka z lanymi kluseczkami

    To już dziś! Kolejny mecz naszej reprezentacji na Euro2016. Okazując im wsparcie, jem na obiad rosół – tak, jak oni robią to codziennie (jeśli wierzyć słowom

    Przepis pochodzi z bloga Wiszniówka, prowadzonego przez wiszniowka.

  3. Pasta z awokado na ostro
    Pasta z awokado na ostro

    Pasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa. Lista składników i przepis jest poniżej

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!, prowadzonego przez Grzes.

  4. Kanapki z awokado i jajkami
    Kanapki z awokado i jajkami

    Kanapki z awokado i jajkami to dietetyczna propozycja na szybką, smaczną i zdrową kolację. Awokado znajduje się praktycznie w każdej diecie, ze względu na swoje właściwości

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!, prowadzonego przez Grzes.

  5. Szybka pasta z awokado
    Szybka pasta z awokado

    Szybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!, prowadzonego przez Grzes.

  6. Naleśniki ze szpinakiem i fetą
    Naleśniki ze szpinakiem i fetą

    Naleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że

    Przepis pochodzi z bloga Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!, prowadzonego przez Grzes.

  7. Lane kluseczki jajeczne
    Lane kluseczki jajeczne

    Takie kluseczki robi moja mama i robiła moja ukochana ciocia Jadzia. Której już z nami nie ma. Ostatni raz jak ją odwiedziłam miała dla nas rosołek

    Przepis pochodzi z bloga Kuchnia Pokoleń, prowadzonego przez kuchniapokolen.

  8. Pyszny rosół
    Pyszny rosół

    Hej! Otwieram rano oczy i nie wierzę. Za oknem taka zawieja, że nie chce się z łóżka wyłazić Brr... tylko leżeć do późna. Taa, nigdy w

    Przepis pochodzi z bloga Tylko pysznie, prowadzonego przez Boska Florence.

  9. Makiełki /żytnie kluski z makiem/ czyli to co kocham! ;)
    Makiełki /żytnie kluski z makiem/ czyli to co kocham! ;)

    mojej mamy) kocham te cudne kluseczki oblepione słodkim makiem i bakaliami! moja mama podała swoją wersję z domowym pszennym makaronem, natomiast  ja przygotowałam wersję z lanymi żytnimi kluskami BOMBA <3 Składniki (1 porcja): 4 łyżki domowej masy makowej (zaparzony i zmielony mak + olejek migdałowy + miód + orzechy włoskie + rodzynki + migdały) kluski  - 2 łyżki

    Przepis pochodzi z bloga Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość, prowadzonego przez Daria Sobolewska1989.

  10. Kluski twarogowe z sosem owocowym
    Kluski twarogowe z sosem owocowym

    Kluski i inne potrawy mączne kojarzą się nam zazwyczaj z daniem, które jest ciężkie i tuczy, dlatego postanowiłam je trochę uzdrowić. Z dzieciństwa doskonale pamiętam lane czy leniwe kluski przygotowywane przez mamę. Wzorując się na obu ich wersjach połączyłam je w jedną tzn. z leniwych jest baza w postaci twarogu, zaś z lanych - nierównomierny(...)pasować także jogurt naturalny czy pokrojone owoce. W dodatku przygotujecie je szybko, wystarczy wszystko zblendować i wrzucić do wrzącej wody. Składniki na 1-2 porcje (mi wyszło 21 niedużych klusek): Kluski: 200g twarogu (1 kostka) 1 jajko 3 płaski łyżki mąki ryżowej Szczypta soli Sos: 100g mrożonych malin (w sezonie świeżych) 100g mrożonych borówek (w sezonie

    Przepis pochodzi z bloga Fabryka pomysłów, prowadzonego przez FabrykaPomyslow.

  11. Rosół z jesiennymi kluseczkami
    Rosół z jesiennymi kluseczkami

    miseczki. Do jednej dodaję zielony sok, do drugiej miski dodaję zmiksowaną blenderem marchewkę, a do trzeciej dynię zmiksowaną. Do każdej miseczki dodaję jeszcze odrobinę wody, tyle żeby kluski były bardziej lejące. Nie maja być gęste, ale też nie mają być za rzadkie. Kluski przeciskam przez sitko specjalne, ale można też nakładać łyżką do garnka. Kluski

    Przepis pochodzi z bloga wesoła kuchnia, prowadzonego przez wesoła kuchnia.

  12. Przepisy na pyszne zupy dyniowe
    Przepisy na pyszne zupy dyniowe

    tylko w zupach. Dynię można wykorzystać praktycznie we wszystkich daniach. Z jej udziałem przygotujesz cudowne jesienne ciasta, upieczesz drożdżówki, chałki, chlebki i bułeczki. Zrobisz pomarańczowe lane kluseczki, kopytka i kluski śląskie. Idealnie sprawdzi się w zapiekankach i jako składnik dań mięsnych. Przez lata prowadzenia bloga powstała niemała galeria dań z dynią w roli głównej. W najbliższych postach

    Przepis pochodzi z bloga Gotuj zdrowo!Guten Appetit!, prowadzonego przez Weronika Swientek.

  13. Szare kluski z okrasą
    Szare kluski z okrasą

    Szare kluski z okrasą Prostym sposobem na szybki i syty obiad są szare kluski . Pyszne , nieskomplikowane ( trochę kłopotliwe za pierwszym razem , później

    Przepis pochodzi z bloga Ogrodnik w podróży, prowadzonego przez Moria2.

  14. Carbonara w pięciu smakach, przystanek NIEMCY – Spätzle mit Speck und Eier
    Carbonara w pięciu smakach, przystanek NIEMCY – Spätzle mit Speck und Eier

    Niemiecka wersja Carbonary wyróżnia się przede wszystkim rodzajem makaronu. Spätzle to wywodzący się z Tyrolu rodzaj klusek, bardzo podobnych w smaku do naszego lanego ciasta. Niemcy przyrządzają te kluseczki na różne sposoby, zarówno na słodko jak i na słono.   Moja urocza sąsiadka Magdalena wiele lat temu wyemigrowała do Niemiec i do dzisiaj zdążyła poznać […] Artykuł

    Przepis pochodzi z bloga Wiszniówka, prowadzonego przez wiszniowka.

  15. Kluski dyniowe z indykiem, pieczarkami i porem
    Kluski dyniowe z indykiem, pieczarkami i porem

    piersi indyka 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka tymianku sól, 1/3 łyżeczki chili Przygotowanie: Kluski: Wszystkie składniki na kluski zagnieść w misce na ciasto. Jeśli jest zbyt lejące, dodać więcej mąki. Rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką i formować kluseczki. Wrzucać do wrzącej, solonej wody i gotować od momentu wypłynięcia przez około minutę. Odcedzić(...)małe kwadraty. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić czosnek, pora i pieczarki. Podsmażać wszystko przez około 2 minuty. Dodać indyka. Smażyć przez 5 minut. Dodać sól, pieprz. Wrzucić ugotowane kluski i podsmażyć wszystko jeszcze raz. Dodać kmin rzymski, tymianek i chili. Na koniec wrzucić pestki dyni i dokładnie wymieszać. Podawać

    Przepis pochodzi z bloga Jaglusia, prowadzonego przez Julia Laszuk.

Wybierz stronę :