kluski lane - przepisów 235

  1. Chinkali - gruzińskie pierożki z indykiem
    Chinkali - gruzińskie pierożki z indykiem

    Chinkali - gruzińskie pierożki z indykiem   W Gruzji chinkali to tradycja, w Polsce na razie moda. A przecież uwielbiamy podążać za modą, więc czemu by nie

    Przepis pochodzi z bloga na moim stole..., prowadzonego przez Elwira Masłowska.

  2. Wegańskie BUCHTY czyli kluski na parze
    Wegańskie BUCHTY czyli kluski na parze

    zużyte. Przykrywamy kółka ściereczką i znowu zostawiamy do wyrośnięcia. Teraz szykujemy garnek do parowania. Najlepiej, żeby był duży i szeroki, żeby jak najwięcej sztuk na raz dało się uparować. Lejemy wodę do mniej więcej 1/3 wysokości garnka, przykrywamy go ściereczką, mocujemy ścierkę do brzegów garnka gumką lub sznurkiem (nie zapominając zabezpieczyć zwisających końców zarówno ścierki, jak sznurka) i stawiamy(...)Uprzedzając pytania - tak, można gotować je również w parowarze, jednak nie polecam gotowania jednocześnie na wszystkich piętrach - po pierwsze parują się nierówno, a po drugie i ważniejsze, kluski na niższych pietrach moczą się i kleją, więc jeśli już, to tylko 1 poziom. P.s. 2 Tak, można odgrzewać na parze te, które zostały "na później", nic im nie będzie

    Przepis pochodzi z bloga Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE, prowadzonego przez Sylwia Falkiewicz.

  3. Krokiety Gospodarskie
    Krokiety Gospodarskie

      Skład: 700g świeżego boczku 3 ząbki czosnku sól, pieprz 1 łyżka oleju Farsz: Mała włoska kapusta (ok. 800g) 300g pieczarek 2 duże cebule 1 słoik

    Przepis pochodzi z bloga Kuchenne Cuda Joanny, prowadzonego przez KuchenneCudaJoanny.

  4. Babcine parowce z sosem karmelowym domowej roboty.
    Babcine parowce z sosem karmelowym domowej roboty.

     Smak z mojego dzieciństwa, przepis mojej babci. Nie jadłam tego już kilka dobrych lat, ostatnio robiłam jak jeszcze babcia żyła, a to już 3,5

    Przepis pochodzi z bloga Poezja Smaków - blog kulinarny, prowadzonego przez Poezja Smaków.

  5. Zdrowy tryb życia to nie jest fanaberia - jesteś tym, co zjesz i wypijesz KONKURS z marką Fitaqua
    Zdrowy tryb życia to nie jest fanaberia - jesteś tym, co zjesz i wypijesz KONKURS z marką Fitaqua

    też świeże warzywa z jogurtowymi dipami. A na obiad niech to będzie coś białkowego z warzywami, np. chude mięso z surówkami. Unikajmy łączenia mięsa z węglowodanami (np. ziemniaki czy kluski), gdyż to nie jest dobre połączenie. Po takim tradycyjnym obiedzie typu mięso z sosem-ziemniaki-surówka , najczęściej czujemy się pełni i ociężali. Tak nasze organizmy reagują(...)dobrej woli. Zacznijmy zwracać uwagę na to co i jak jemy. Zacznijmy odżywiać się świadomie. Naprawdę wystarczy chcieć, sprawdziłam, to działa :) Skoro tak bardzo dbamy o nasze samochody, nie lejemy byle jakiego paliwa, pilnujemy wymiany płynów - dlaczego nie traktujemy siebie samych z taką uwagą? Kochani, chcieć to móc. Nie zawsze udaje się za pierwszym razem, czasem trzeba kilka razy próbować

    Przepis pochodzi z bloga Codzienna kuchnia niecodzienna, prowadzonego przez Małgorzata K.

  6. Gulasz wołowy z kluseczkami
    Gulasz wołowy z kluseczkami

    {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Klasyczny gulasz z mi\u0119sa wo\u0142owego z papryk\u0105 i grzybami (mog\u0105 by\u0107 pieczarki) jednak podany dla

    Przepis pochodzi z bloga Kosą po patelni, prowadzonego przez Kosą po patelni.

Wybierz stronę :