kiwi - 2917 przepisów (strona:117/195)

Koktajl na śniadanie, pięknie zielony i pyszny 145

stół a tam owoce i warzywa i już był pomysł, wybrałam to co lubię najbardziej :) Ty możesz zmienić tą kompozycję tak jak będzie woleć, czyli dodać zieloną natkę pietruszki, kiwi czy pomarańcze. Wszystko zależy od tego co znajdziemy w kuchni ;) Wyjęłam z szafki sokowirówkę wolnoobrotową ( to taka co ma ślimak w środku i delikatnie powoli wyciska wszelkie soki z warzyw

Kuchnia na wzgórzu
Dieta dr Dąbrowskiej - podstawowe zasady 200

wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Dieta dr Dąbrowskiej - podstawowe zasady Dieta dr Ewy Dąbrowskiej umożliwia oczyszczenie naszego organizmu z toksyn oraz szkodliwych produktów przemiany materii. Przywraca sprawność

Kulinarne przygody Gatity
Smoothie z jabłka kiwi i gruszki 104

SKŁADNIKI: 3 kiwi 1 jabłko 2 gruszki 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki cynamonu firmy GALEO około 1 szkl. wody WYKONANIE: 1. Owoce obrać, usunąć gniazda nasienne z jabłek i gruszek, owoce zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji, dodać sok z cytryny i cynamon. 2. Na samym końcu dodać wodę, aż do uzyskania pożądanej konsystencji

Dziś Ja gotuje
Sałatka ze szpinakiem i truskawkami 168

takie dostać. Bierzemy się zatem do pracy. Z truskawek możecie też wyczarować pyszny crumble – truskawki w kokilkach pod kruszonką . Spróbujcie też przygotować mój mrożony deser, czyli sorbet z kiwi . Zobacz mój film z przygotowania sałatki z truskawkami Składniki – Sałatka ze szpinakiem i truskawkami 200 g truskawek 150 g szpinaku 50 g orzechów włoskich pół kostki sera feta

Kuchennyviral.pl
Młoda kapusta z koperkiem (dieta dr Dąbrowskiej) 288

wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Młoda kapusta  z koperkiem (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 25 minut Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 cebula pęczek koperku sól

Kulinarne przygody Gatity
Truskawki 129

pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Domowy kisiel truskawkowy Jaglany shake z truskawkami Koktajl bananowo - truskawkowy z zieloną sałatą Koktajl buraczkowo-truskawkowy z bananem Koktajl gruszkowo - truskawkowy z kiwi Koktajl truskawkowo - miętowy z czekoladą Koktajl truskawkowy z natką z pietruszki i jagodami goji Kompot truskawkowo - czereśniowy Koktajl truskawkowy Koktajl truskawkowo - brzoskwiniowy Koktajl truskawkowy na maślance z miętą Mrożony jogurt

Moja smaczna kuchnia
Proste ciasto na maślance z owocami 137

opcjonalnie zmielone migdały i cukier trzcinowy  Przygotowanie : Suche składniki wymieszać. Mokre składniki wymieszać i połączyć razem z suchymi. Ciasto przelać do tortownicy. Ulubione owoce - u mnie jabłko i kiwi - pokroić w plastry i powtykać w ciasto. Całość posypałam zmielonymi migdałami i cukrem trzcinowym.  Piec około 50 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka

Magiczne Życie Marty
Chłodnik z buraków (dieta dr Dąbrowskiej) 206

wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Chłodnik z buraków (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 80 minut Składniki: 1000 g buraków ok. 1000 ml  wywaru warzywnego sól morska

Kulinarne przygody Gatity
gulasz z batatów i miechunki peruwiańskiej -- goulash with sweet potatoes and Peruvian bellows 180

łupieżem, trądzikiem, wybiela skórę . Małe, okrągłe owoce miechunki mają oryginalny, słodki smak, z delikatną kwaskową nutą, coś pomiędzy pomarańczą i pomidorem. Niektórym przypomina również lekko smak ananasa, agrestu czy kiwi

w mojej kuchni
Jaglanka makowa z owocami i migdałami 145

cukrzycą. Na 4 porcje: jaglanka makowa Bio Planet  1 opakowanie mrożone wiśnie, żurawiny i maliny  1 garść migdały z płatkach lub ulubione orzechy 4 łyżeczki kiwi  1 szt. woda 2 szklanki Ugotuj jaglankę według wskazań producenta. Przygotuj swoje ulubione owoce i orzechy. Gorącą jaglankę wyłóż na miseczki i dodaj owoce i orzechy

AZgotuj!
Ryż z kalafiora z marchewką (dieta dr Dąbrowskiej) 238

wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Ryż z kalafiora  z marchewka (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 spora

Kulinarne przygody Gatity
Tarta orzechowa z kremem twarożkowym i owocami 123

użyjcie ok. 500g twarogu i 400ml śmietanki. Krem wykładamy na wyklejony spód i rozprowadzamy równomiernie szpatułką, by wypełnił go po brzegi.  Dodatki: ulubione owoce - np. truskawki, ananas, mango, kiwi, winogrono, maliny, borówki etc. Owoce kroimy w mniejsze kawałki i rozrzucamy je po tarcie przy utworzyły lekki "kopiec". Tartę możecie podać np. tylko z owocami leśnymi lub tylko z truskawkami

Cooking Monster
Restaurant Week Wrocław – Degustacja w restauracji PATIO 172

mnie deser jest najważniejszy, więc zacznę najpierw od niego. Na pierwszym zdjęciu mojego postu widać deser panna cotta z herbatą Matcha i miętą, do tego chips z kiwi z sorbetem z ogórka i melona, deser ozdobiony jest kruszonką pistacjową oraz pudrem z herbaty Matcha. Deser jest ciekawy w smaku, oryginalny, nie za słodki i orzeźwiający, polecam. Restauracja PATIO ma przygotowane

Mała Cukierenka
Hibiskusowy krem jaglany 133

Składniki (na 2 porcje): 50 gram kaszy jaglanej  200 gram twarogu bez laktozy  Mlekovita 100 ml syropu hibiskusowego* 1 banan  sok z ćwiartki cytryny  truskawki, kiwi, mandarynka i pistacje do dekoracji  *Syrop hibiskusowy szklanka hibiskusa  3 szklanki wody  3 szklanki cukru  Zagotuj wodę, dodaj hibiskus i gotuj 5 minut. Wyłóż kwiaty, wsyp

Mango Papaja
Tort bezowy z kremem cytrynowym i owocami 184

piekarnik - mają tak wystygnąć (najlepiej zrobić to na noc). Krem cytrynowy: 250 g serka mascarpone 300 g lemon curd 500 ml śmietany kremówki + truskawki do przełożenia i dekoracji kiwi plasterki cytryny płatki migdałowe Mascarpone połączyć z lemon curd, odłożyć. Kremówkę ubić na sztywno, dodać ją do masy cytrynowej, całość delikatnie połączyć. Truskawki pokroić w cienkie plasterki, odstawić (kilka zostawić

Domowa cukiernia Ewy