plus zasługuje silikonowa osłona na przełączniki, chroni je przed zalaniem i zabrudzeniem sokiem z owoców. Tyle szczegółów technicznych, pora na testy. Pierwsze w obroty poszło kiwi, zamocowałam je bez trudu w uchwycie, wcisnęłam przycisk i poszło, rach ciach i kwi cieniutko obrane. Zaskoczona cienkością skórki i szybkością obierania, zabrałam się za jabłka i w tempie ekspresowym miałam je elegancko
Cynamonowe szczęścieSkładniki : 1 średnie jabłko 2 dojrzałe kiwi 1 łyżka otrąb owsianych 1 łyżka miodu naturalnego 1 łyżka oleju lnianego 1/2 szklanki wody mineralnej Sposób wykonania : K iwi i jabłko obierz, z jabłka usuń gniazdo nasienne, pokrój na kawałki. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj. Wypij. Smoothie to zawiera dużo potasu, witaminy C i E. Jest źródłem cynku, żelaza, fosforu, magnezu
Przepisy i porady kulinarnejajka 1 łyżka syropu klonowego kilka kropelek aromatu waniliowego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 łyżeczki masła owoce - u mnie garść malin 1/2 dużego banana 1 małe kiwi PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki (oprócz owoców i masła :)) miksujemy na gładko. Roztapiamy masło i smażymy omlet na złoto-brązowo z obu stron :) Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :) 1 porcja
Moje Kuchenne RewelacjeZapiekam do momentu, aż wierzch się delikatnie zarumieni. Przed podaniem na talerz przygotowuję mus : garść świeżej mięty, sok z limonki, troszkę miodu, odrobina otartej skórki z limonki i 4 kiwi wkładam do blendera i.. po chwili mus jest gotowy. Zwycięzcom gratuluję a wszystkim dziękuję za udział w konkursie i świetne pomysły! Czekam na adresy
Z miłości do słodkościsałacie, awokado zapiekane z jajkiem i łososiem. Wypróbuję też zupę tajską, paprykę faszerowaną pstrągiem, zupę szpinakową z łososiem, zupę gryczaną z malinami, czy cukiniową z miętą oraz koktajl z kiwi i ogórka. Mam nadzieję że schudnę cudnie! Zupy odchudzające. Sezonowy detoks Autorka: Magdalena Makarowska 200 stron Okładka: miękka Wydawnictwo: Feeria Artykuł “Zupy odchudzające” – recenzja pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane
Ugotowane pozamiatanepomoże Wam odbudować odporność po przebytej chorobie. Pomarańcze zawierają mnóstwo witaminy C i flawonoidów, które korzystnie wpływają na nasz układ odpornościowy. Kiwi skraca czas leczenia infekcji, a także zawiera cenny beta-karoten, który chroni DNA przed uszkodzeniami. Marchewka dostarczy nam falkarinol - fitoskładnik przeciwnowotworowy, a bazylia hamuje działanie szkodliwych bakterii odpornych na kurację antybiotykową. Czytaj więcej
Biały fartuszekrozgrzać oliwę i rozprowadzić ją po całej powierzchni. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni około 4 minut z każdej strony. Po tym czasie zdjąć i podawać z kawą, twarożkiem, plastrami kiwi i cukrem pudrem trzcinowym. Smacznego! *** Wszystkie produkty wyróżnione kursywą dostępne są w eko sklepie internetowym biogo.pl gdzie możecie wybierać spośród przeszło 3 000 ciekawych, ekologicznych produktów w przystępnych cenach
Poranek na słodkojest najważniejszy model noża w mojej kuchni. Nóż do pomidorów, długość ostrza 13 cm. A wcale, że nie tylko do pomidorów! U nas jest to nóż do pomidorów, ogórków, kiwi, awokado, do krojenia bułek i jest fantastyczny do masła, znaczy się do smarowania pieczywa masłem, serkami, kremami itd. Nóż do skrobania, długość ostrza 8 cm. Tak szczerze
Blondynka Gotujewarto wprowadzić je do swojej diety pod różną postacią. Mus jabłkowy. Składniki: - ok. 5 kg jabłek Golden Delicious (słodkie) - 2 galaretki czerwone (np. malinowe, wiśniowe…) - 2 galaretki zielone (np. kiwi, limonka…) - sok wyciśnięty z 1,5 cytryny Umyte jabłka pozbawiamy ogryzków i obieramy (korzystałam z wykrawacza do ogryzków). Przekrajamy na połówki, kroimy w kostkę. Przekładamy do dużego garnka, skrapiamy sokiem
mojewypiekiinietylkoSkładniki: 2 szklanki mąki 1 1/2 szklanki mleka 1/2 szkl śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru pudru 1/3 szklanki oleju 2 jajka szczypta soli figi, kiwi bita śmietana Wykonanie: Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Mąkę z mlekiem,śmietaną i proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i żółtkami miksujemy na gładko. Delikatnie za pomocą łyżki dodajemy
Z Majeczką w kuchniPowidła z moreli i "Ognisty bóg" Fasolka w pomidorach na zimę Orzechówka toskańska Ocet z czereśni, marynata i konfitura Imbirówka stryja Dionizego Sos słodko-kwaśny do słoików Korniszony Dżem "kiwi" Ogórki kanapkowe Kiszona kalarepa Kiszona marchew Ogórki słodko-pikantne a la mexicana Diabelna Zielona Konfitura z Papryczek Jalapeño Dżem malinowy Dżem jeżynowy z nutką wanilii Sos z pieczonych warzyw Ajwar
Weekendy w domu i ogrodzieautorka informuje nas o wszystkim co musimy wiedzieć zanim zaczniemy suszyć :-) Drugi rozdział to suszone owoce: dla mnie raj : -), znajdziemy tutaj suszone krążki jabłek z cynamonem, suszone śliwki, rodzynki, kiwi, ananas, mango, czipsy arbuzowe z limonką, podwójnie suszone banany waniliowo - kokosowe czy suszone morele w amaretto. To tylko kilka przykładów i zdjęcia poniżej :-) Kolejny rozdział to suszone warzywa: mamy tutaj
kruche babeczkiszkl. śmietanki 36%, 2 łyżki wiórek kokosowych, 2 łyżki cukru pudru Polewa kakaowa: 3 łyżki margaryny, 3 łyżki kakao, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka Dodatkowo: 1 galaretka kiwi, paczka biszkoptów 1 szkl. mocnej posłodzonej herbaty WYKONANIE Ciasto białe: Ubijamy białka z cukrem, dodajemy resztę składników. Ciasto ciemne: żółtka i jajka ubijamy z cukrem, dodajemy resztę składników. Blaszkę
słodki bratekproszku do pieczenia (używam bezglutenowy) 1/2 łyżeczki oleju kokosowego 2 jajka M 2 łyżeczki cukru trzcinowego (u mnie od Pro-BIO ) propozycja podania: ulubione owoce (u mnie banan i kiwi), jogurt naturalny Przygotowanie: Do miski wsypujemy obie mąki, dodajemy jogurt, cukier i proszek do pieczenia, na koniec wbijamy dwa jajka. Całość dokładnie mieszamy łyżką. Na małej patelni rozpuszczamy olej kokosowy
Słodkie okruszkipłatki migdałowe , podsmażamy je, ciągle mieszając , bo szybko się palą. Gdy się ładnie zrumienią studzimy i obsypujemy boki tortu. Na tak przygotowany tort wkładamy owoce, wg uznania ( nie kiwi, bo galaretka topnieje !) , ja dałam mrożone truskawki przekrojone na pól. Przygotowałam jedną galaretkę rozpuszczoną w półtorej szklance gorącej wody i tężejącą zalałam tryskawki. Tort włożyłam na kilka godzin do lodówki
Pysznosci Babci Basi