kiwi - 2917 przepisów (strona:126/195)

GOFRY Z BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI 130

łyżeczki soli, 1/4 szklanki cukru, łyżeczka cukru wanilinowego, niepełna szklanka wody gazowanej, 1/4 szklanki oleju, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Bita śmietana: 400 g śmietany 30%, cukier puder. Owoce: kiwi, 125 g borówek, 10-15 truskawek. Przygotowanie: Żółtka oddzielam od białka. Białka ubijam na sztywno z odrobiną soli. Żółtka mieszam z cukrem i cukrem wanilinowym w osobnym naczyniu, po czym

JejKuchnia
Domowy jogurt truskawkowy 144

koktajl owocowy jest zdrowy, pożywny i może zostać zrobiony z dowolnego nabiału - jogurtu naturalnego, kefiru, maślanki, mleka oraz z owoców, na jakie tylko mamy ochotę - z bananów, kiwi, moreli, jabłek, gruszek oraz szczególnie w letnie dni z sezonowych owoców, jak truskawki, maliny, agrest, czereśnie, porzeczki, poziomki, itp. Dla ochłody można dodać kostki lodu, posypać gotowy jogurt amarantusem, orzechami

Zasmakuj Kuchni
Tarta z owocami 98

kubeczek (250 g) śmietanki 30% lub 36% 1 kubeczek (250 g) serka mascarpone 4 łyżki (40 g) cukru pudru z wanilią Dodatkowo: kilka (200 g) truskawek 2 owoce kiwi kilka winogron Przygotowanie: 1) Do przesianej mąki dodać pokrojone masło, żółtka oraz cukier puder. Wszystkie składniki posiekać nożem i na koniec szybko zagnieść. 2) Przygotowane ciasto zawinąć w folię spożywczą

Fitsweet.me
3 składnikowe lody kiwi – niskokaloryczny deser, bez wielkich przygotowań 247

Mój post jeszcze nigdy nie był tak krótki. Niech tak pozostanie. Składniki na 6 porcji: 3 kiwi 300ml jogurtu naturalnego 3 łyżeczki miodu Sposób przygotowania: Wszystkie składniki zmiksuj. Zamroź

wysmienity
Ekspresowy deser lodowy 111

szybko dla ochłody czyli deser lodowy. Brzoskwinia, biszkopty, sos kiwi oraz trufle a do tego lody śmietankowe to fajne połączenie. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Jaglanka truskawkowa z chia 107

szklanki wody  1 szklanka truskawek  1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego lub greckiego 1 łyżka nasion chia  1 łyżka dżemu truskawkowego  do dekoracji|: truskawki, kiwi  Chia mieszam z jogurtem i odstawiam na kilkanaście minut. W wodzie gotuję truskawki przez kilka minut do miękkości. Dodaję dżem, dodaję mleko i płatki jaglane. Całość duszę kilka minut

Mango Papaja
Tort fistaszkowo-czekoladowy 130

wykańczania tortu. Mus jest dużo rzadszy od masy fistaszkowej dlatego najpierw lepiej zrobić boki a na końcu wierzch tortu. Zrobić dekorację: można np. udekorować tort resztkami masy fistaszkowej, owocami (kiwi, borówki, truskawki - im bardziej wyraźny i rześki smak tym lepiej), boki można obsypać tartymi migdałami. W tej kwestii pełna dowolność z absolutnym wyłączeniem masy cukrowej. Gotowy tort wstawić do lodówki

Ze smakiem bez glutenu
Zielone smoothie z kiwi, awokado, banana i szpinaku (bez laktozy, cukru i glutenu) 117

agawy.  Dla kogo: dla fanów zielonych napojów dla szukających pożywnego śniadania dla chcących przemycić dzieciom warzywa w diecie Składniki:  pęczek świeżego szpinaku awokado banan 3 sztuki kiwi 250ml wody Wykonanie tradycyjne: Wszystkie składnik włożyć do misy blendera i zmiksować, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Spróbować. Jeśli będzie zbyt gorzkie lub kwaśne możecie dosłodzić sobie miodem/ syropem z agawy

Mania Wypiekania
Tort „Owocowy Raj” 415

śmietanki, która nam zostanie po wyrównaniu brzegów zrobić rozetki na wierzchu tortu (śmietankę przełożyłam do woreczka z metalową końcówką Wilton M1). Ciasto ozdobić pokrojonym ananasem, malinami, jeżynami i kawałeczkami kiwi. 12. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce, dodać 1/2 łyżeczki oleju kokosowego wymieszać (jeśli nie mamy oleju kokosowego możemy go pominąć). Czekoladą ozdobić brzegi tortu, robiąc cienkie esy-floresy

Mała Cukierenka
OWOCOWE TARTALETKI – fit przepisy 267

poniżej // Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 400 ml mleczka kokosowego ok. 230 g płatków kukurydzianych 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 awokado 1 mango owoce – u mnie truskawki, borówki, kiwi Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka

Via Gusto
Koktajl zielony 85

wygląda smacznie, ale smak wynagradza wszystko! Wypróbujcie go, a już po kilku dniach takiej „zielonej” kuracji wrócą Wam siły witalne! Składniki: (na 2 małe porcje) 1 kiwi garść świeżego szpinaku 1 limonka 1 pomarańcza 1/2 banana łyżeczka świeżego, startego imbiru Wykonanie: Do blendera wrzucić umyty szpinak, obraną połówkę banana, imbir, dodać wyciśnięty sok z pomarańczy i limonki. Zblendować

Raj dla Podniebienia
Granola - sposób na śniadanie w 5 minut 117

suszoną żurawinę, jagody Goji, banan, borówkę/jagodę i truskawki (szkoda, że jeszcze naszych nie mam). Ale tak naprawdę dodaję wszystko co mam i lubię, czyli też gruszkę, jabłko, kiwi, wiśnie, czereśnie, itp., a z bakalii jak nie mam żurawiny to rodzynki, orzechy laskowe, migdały... Siemię lniane też ląduje czasem w misce. Przygotowanie śniadania z gotową (upieczoną) granolą

Kolorowy Przepisownik
wieniec ptysiowy z owocami 161

Dniu Pieczenia z Kasią.  Składniki: na ciasto: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g kostki do pieczenia Kasia szczypta soli 4 jajka na nadzienie: kilka truskawek banan kiwi 1/2 słoiczka dżemu jagodowego  350 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie śmietan-fixu 3 łyżki cukru pudru Wodę i kostkę do pieczenia Kasia umieścić w rondelku i zagotować.  Wyspać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez glutenu, bez cukru 246

syropu z agawy (można zastąpić innym słodzikiem) 10g żelatyny + 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub kropla pasty waniliowej Dodatkowo: owoce do ozdoby (truskawki, granat, morele, borówki, kiwi) Spód: 1. Do blendera przełożyć migdały, dodać wiórki kokosowe, mąkę kokosową i ksylitol, zmiksować na piasek. Dodać roztopiony olej kokosowy i wymieszać łyżką. Masę kokosowo – migdałową przełożyć do blaszki

Mała Cukierenka
Jogurtowiec na bakaliowym spodzie 176

łyżki kakao -> 2 łyżki wiórek kokosowych Masa: -> 450g jogurtu naturalnego -> 200g serka wiejskiego -> 3 łyżki miodu -> 3 łyżki żelatyny Do dekoracji:   -> Kiwi -> Starta czekolada Wykonanie: Daktyle należy namoczyć przez minimum 30-40 minut. Następnie przekładamy do malaksera razem z pozostałymi składnikami. Wysypujemy na dno formy i dokładnie ugniatamy do jej brzegów. Wkładamy

Jedz zdrowo żyj zdrowo!

Proponowane wyszukiwania