kiwi - 2917 przepisów (strona:122/195)

Dieta przyspieszająca metabolizm - Tygodniowy jadłospis 192

WTOREK    FAZA I Śniadanie Czekoladowa owsianka z pomarańczami II śniadanie gruszka Obiad Filet z kurczaka na jarmużu 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 1 jabłko Podwieczorek 2 kiwi Kolacja sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki, cebuli, ogórków kiszonych, pomidorków koktajlowych i 1/2 szklanki kaszy gryczanej na 1 porcję. Sos: musztarda, ocet jabłkowy, ksylitol ŚRODA<CZWARTEK    FAZA

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Surówka z kiszonej kapusty z granatem (dieta dr Dąbrowskiej) 165

frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem Surówka z kiszonej kapusty z granatem (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1,5 szklanki kiszonej kapusty 1/2 średniej czerwonej cebuli

Kulinarne przygody Gatity
Wegański wywar warzywny (dieta dr. Dąbrowskiej) 156

frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem Wegański wywar warzywny (dieta dr. Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 3 marchewki 2 pietruszki kawałek selera 1 por 1 duża cebula kawałek kapusty

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z cykorii z kiszonym burakiem 146

frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem Sałatka z cykorii z kiszonym burakiem (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 2 spore cykorie 1/2 jabłka sok z cytryny 1/2 małej

Kulinarne przygody Gatity
Jarmuż 111

poziom cholesterolu co zmniejsza ryzyko występowania chorób układu krążenia. Sezon na jarmuż to głównie jesień i zima. Jak możecie wykorzystać jarmuż w kuchni?? Poniżej kilka propozycji: Koktajl z jarmużu, kiwi i banana Chipsy z jarmużu Artykuł Jarmuż pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
KRUCHE BABECZKI 135

Delikatne, kruche, pyszne. Babeczki dekorowane sezonowymi owocami plus kiwi. Sekret kruchych babeczek tkwi w delikatnym spodzie. Świetny słodki dodatek do kawy! Dodaj napis Składniki na kruche spody (25szt): 2 żółtka 200g masła 1 szklanka cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki gęstej śmietany 18% Składniki na krem: 500ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 2 płaskie łyżki cukru pudru Ponadto

Słodki Zakątek
KRUCHE BABECZKI Z OWOCAMI I KREMEM BUDYNIOWYM 168

łyżki gęstej śmietany 18% Składniki na krem: 1 kostka masła 1 szklanka mleka 1 budyń śmietankowy ½ szklanki cukru 2 żółtka 1 płaska łyżka żelatyny Ponadto: Truskawki Borówki Mięta Kiwi Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować

Słodki Zakątek
SŁODKA PIZZA Z OWOCAMI 179

Składniki na ciasto do pizzy: 1 ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki ciepłej wody 25g drożdży ½ łyżeczki cukru 2 łyżki oleju ½ łyżeczki soli Dodatki do pizzy: Niskosłodzony dżem truskawkowy Łowicz Brzoskwinie Kiwi Maliny 1 łyżka twarogu Drożdże kruszymy, dodajemy cukier i ciepłą wodę. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na ok 10 minut.  Do miski wsypujemy odmierzoną mąkę, sól oraz olej. Wlewamy

Słodki Zakątek
Zielony koktajl 125

Prosty i szybki zielony koktajl. Jest zdrowy, niskokaloryczny i bardzo smaczny. Składniki: - 2 kiwi - 1 jabłko - 2 plasterki imbiru - 1/2 szklanki wody Przygotowanie: Owoce obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do blendera. Dodajemy imbir oraz wodę i miksujemy całość

Zainspirowana w kuchni
Seler naciowy 173

Sezon na seler naciowy trwa cały rok dlatego sięgajmy po niego jak najczęściej ! Jak możecie wykorzystać seler naciowy w kuchni?? Poniżej kilka propozycji: Koktajl z selerem naciowym, jabłkiem i kiwi Koktajl z selera naciowego i figi Koktajl z selera naciowego i figi   Artykuł Seler naciowy pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Smoothie z selera naciowego i gruszki 178

może odgrywać kluczową rolę w zapobieganiu odwodnieniu organizmu. Poczytajcie więcej na temat selera, naprawdę warto! Kombinujcie z nim – dodawajcie do niego różne kompozycje warzyw lub owoców, np.: jabłka, kiwi, pomarańcze – wedle upodobań. Nie pożałujecie! Składniki: 3 łodygi selera naciowego 1 gruszka łyżka soku z cytryny szklanka wody Sposób przygotowania: 1. Łodygi selera naciowego dokładnie myjemy i obieramy delikatnie

Zasmakuj Kuchni
"Pilnuj cukru" Siostra Maria 139

książce są pożywne, dania obiadowe bardziej lekkie, są też przekąski, kolacje, koktajle i niskokaloryczne desery. Jeśli chodzi o przepisy są bardzo różnorodne. Na śniadanie możemy zjeść musli z kiwi i borówką amerykańską, owsiankę, tortille, jajecznicę z kurkami, kanapkę na ciepło z awokado, frittatę lub sałatkę. Obiady to zupy,faszerowana papryka, różne makarony, sałatka z cieciorki z czerwoną cebulą i suszonymi

kruche babeczki
Owsiane placuszki szarlotki - bez cukru i glutenu 194

dodajemy Imbir i cynamon. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy potarte jabłko i amarantus. Mieszamy łyżka. Pieczemy na patelni bez tłuszczu do zarumienienia. Posypujemy mąka kokosowa. U Nas podane z kiwi

Szkrab Je Sam
Surówka z rzepy – kuchnia podkarpacka 147

zapomniane. Mam takie wspomnienie dziadka, który obiera dla mnie rzepę i kroi ją na cieniutkie plasterki. Smak był wspaniały i trochę szkoda, że we wspomnieniach naszych dzieci rzepę zastąpi kiwi czy ananas. Szkoda tym bardziej, że rzepa ma właściwości bakteriobójcze i rozluźniające. Wzmacnia organizm i reguluje pracę układu odpornościowego i trawiennego. Dawniej sok z rzepy stosowano na trudno gojące się

Trzeci talerz
OWSIANKA - PODSTAWOWY PRZEPIS 189

szklanki mleka (zwykłego krowiego lub roślinnego) mała szczypta soli 1 łyżka miodu lub syropu klonowego opcjonalnie - 1 jabłko starte ze skórką, na tarce o dużych oczkach  świeże owoce: kiwi, mango, truskawki, pestki granatu, maliny WYKONANIE Płatki owsiane wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą. Odstawiamy na minimum 30 minut, do namoczenia (można na noc). Dolewamy mleko, dodajemy szczyptę soli

cool and minty