kiwi - 2917 przepisów (strona:121/195)

Surówka z kapusty z marchewką i jabłkiem (dieta dr Dąbrowskiej) 246

wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Surówka z kapusty z marchewka i jabłkiem (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1/2 małej główki czerwonej kapusty 1/2 czerwonej

Kulinarne przygody Gatity
DWA ZIELONE KOKTAJLE 166

pić koktajle - dodają energii,są pyszne i zdrowe.Dziś moje dwa ulubione. 1. Koktajl zielony ze szpinakiem Składniki: 2 garście szpinaku 1/2 świeżego ogórka 1 pałeczka seler naciowego 1/2 kiwi sok z połowy cytryny  1/2 szkl wody Wszystkie warzywa,owoce pokroić na mniejsze kawałki,dodać sok z cytryny i wodę -  całość zmiksować. 2. Zielony koktajl z jarmużem Składniki

Niespełnione zdolności kulinarne
GALARETKA Z OWOCAMI 183

przepis na wersję podstawową, bez kalorycznych dodatków. Zachęcam do skorzystania z łatwego przepisu na szybki deser. Składniki: Galaretka o smaku winogronowym kilka plastrów ananasa z puszki pomarańcza czerwone winogrona kiwi śliwki węgierki Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzącej wody. Pozostawiam do wystygnięcia. Owoce kroję na kawałki. Wrzucam do słoiczków. Zalewam schłodzoną galaretką. Odstawiamy do całkowitego stężenia

Słodki Zakątek
Kruche babeczki z masą kajmakową i owocami 151

publikacji w Przepisach czytelników. kruche ciasto: 350 g mąki tortowej 200 g masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 1 cukier waniliowy dekoracja: puszka masy kajmakowej 200 g masła kiwi,różowe winogrona Mąkę

Kolorowa kuchnia Elki
Warzywa po grecku (dieta dr Dąbrowskiej) 202

wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Warzywa po grecku  (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania:  30 minut Składniki: 1 duża cebula 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera

Kulinarne przygody Gatity
Wegański rosół z makaronem z marchewki ( dieta dr Dąbrowskiej) 198

wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Wegański rosół z makaronem z marchewki ( dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1,5 litra  wegańskiego wywaru warzywnego

Kulinarne przygody Gatity
Kruche babeczki z masą kajmakową i owocami 155

publikacji w Przepisach czytelników. kruche ciasto: 350 g mąki tortowej 200 g masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 1 cukier waniliowy dekoracja: puszka masy kajmakowej 200 g masła kiwi,różowe winogrona Mąkę

Kolorowa kuchnia Elki
Tygodniowy przegląd śniadaniowy – 5 przepisów na zdrowe śniadania 153

zainspirujcie się! Owsianka bananowa 70g płatków owsianych błyskawicznych 15g otrębów żytnich 1 duży banan (85-90g) 1 łyżeczka miodu szczypta soli 250ml mleka 200ml wody do podania: owoc kiwi, 2-3 truskawki, 2 łyżki granoli, 2 łyżeczki nasion chia, 2 łyżeczki nasion dyni   Zagotowujemy wodę wymieszaną z mlekiem, lekko solimy. Wsypujemy płatki i otręby, mieszamy, gotujemy na kremowo

Karo in the Kitchen
Sałatka tropikalna 92

Składniki (2 porcje): 1 nieduży arbuz 1 pomarańcza 1 banan 200 g winogron 200 g malin 200 g kiwi 200 ml wino lub sok z cytryny Sposób przygotowania: Arbuza przekroić na połówki i wybrać miąższ łyżeczką.  Wszystkie owoce umyć. pokroić według uznania, skropić winem lub sokiem.  Dokładnie wymieszać i umieścić w naczyniach ze skóry arbuza. Schłodzić przed podaniem

The Slow Life Wife
ciasto kakaowe z owocami i śmietaną galaretkową... 177

cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka pszenna 1,3/4 szklanki, kakao 3 łyżki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 3/4 łyżeczki, banan 1 większy, jabłka 2 sztuki, gruszki 2 sztuki, kiwi 3 sztuki, śmietana 30% 250 ml, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, posypka kolorowa - ile potrzeba składniki temperatura pokojowa = w pojemniku rózgą dobrze roztrzepać jajka, olej, mleko, cukier, cukier waniliowy, wsypać mąkę

W Mojej Kuchni Lubię
Grillowana cukinia z warzywami po grecku (dieta dr Dąbrowskiej) 184

frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Grillowana cukinia z warzywami po grecku  (dieta dr Dabrowskiej) Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 średnia cukinia 1 duża cebula

Kulinarne przygody Gatity
Wegańska kalafiornica (dieta dr Dąbrowskiej) 157

frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Wegańska kalafiornica (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 25 minut Składniki: 1/2 kalafiora 1 duża cebula 1 ząbek czosnku woda lub  wegański

Kulinarne przygody Gatity
Babeczki z ciasta francuskiego z crème pâtissière z koniakiem i owocami 120

przez Julię. Jest on tak fajnie i przejrzyście napisany, że po prostu Wam go zacytuję. Do składników deseru podanych poniżej należy dodać sobie pokrojone w drobną kostkę świeże owoce (kiwi, ananas, jabłko, nektarynka – co tam Wam wpadnie w ręce) No to co? Czas start!: „DETREMPE (wyrabianie ciasta z wodą) 1/3 szklanki oleju sałatkowego 3 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki soli

Kate's Kitchen
Zupa z kiszonych ogórków (dieta dr. Dąbrowskiej) 141

frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Zupa z kiszonych ogórków (dieta dr. Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1,5 litra  wegańskiego wywaru warzywnego 3 duże kiszone

Kulinarne przygody Gatity
GALARETKA Z OWOCAMI 96

przepis na wersję podstawową, bez kalorycznych dodatków. Zachęcam do skorzystania z łatwego przepisu na szybki deser. Składniki: Galaretka o smaku winogronowym kilka plastrów ananasa z puszki pomarańcza czerwone winogrona kiwi śliwki węgierki Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzącej wody. Pozostawiam do wystygnięcia. Owoce kroję na kawałki. Wrzucam do słoiczków. Zalewam schłodzoną galaretką. Odstawiamy do całkowitego stężenia

Słodki Zakątek