Surówka z młodej kapusty z koperkiem (dieta dr Dąbrowskiej) 629wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Surówka z młodej kapusty z koperkiem (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 główka kapusty 1 marchewka
Kulinarne przygody Gatity
DŻEM ( GALARETKA) Z CUKINII 183właściwie galaretkę. Jest ona łatwa i dość szybka w wykonaniu, idealna do gofrów , naleśników, babeczek, a także do przekładania tortów. Zielony dżem uzyskałam dosypując galaretkę o smaku kiwi. Z podanych składników wypełniłam 6 małych (200g.) słoiczków. SKŁADNIKI: 4 kg cukinii 1 szklanka cukru Sok i skórka otarta z 2 cytryn 3 galaretki cytrynowe WYKONANIE: cukinię obieram
Upiecz sobie babeczkę
Tort bezowy z owocami i kremem mascarpone 207cukru • 1 łyżeczka soku z cytryny Krem: • 125 g serka mascarpone • 1 łyżka cukru pudru • 200 ml śmietanki 36% Owoce : • 250 g truskawek • 100 g borówki amerykańskiej • 1 sztuka kiwi • kilka listków mięty Przygotowanie : Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Dodajemy stopniowo po łyżce cukru, aż dobrze się rozpuści (masa ma być błyszcząca, szklista
KUCHNIA POLSKA
Koktajl na śniadanie, pięknie zielony i pyszny 195stół a tam owoce i warzywa i już był pomysł, wybrałam to co lubię najbardziej :) Ty możesz zmienić tą kompozycję tak jak będzie woleć, czyli dodać zieloną natkę pietruszki, kiwi czy pomarańcze. Wszystko zależy od tego co znajdziemy w kuchni ;) Wyjęłam z szafki sokowirówkę wolnoobrotową ( to taka co ma ślimak w środku i delikatnie powoli wyciska wszelkie soki z warzyw
Kuchnia na wzgórzu
Dieta dr Dąbrowskiej - podstawowe zasady 245wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Dieta dr Dąbrowskiej - podstawowe zasady Dieta dr Ewy Dąbrowskiej umożliwia oczyszczenie naszego organizmu z toksyn oraz szkodliwych produktów przemiany materii. Przywraca sprawność
Kulinarne przygody Gatity
Smoothie z jabłka kiwi i gruszki 143SKŁADNIKI: 3 kiwi 1 jabłko 2 gruszki 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki cynamonu firmy GALEO około 1 szkl. wody WYKONANIE: 1. Owoce obrać, usunąć gniazda nasienne z jabłek i gruszek, owoce zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji, dodać sok z cytryny i cynamon. 2. Na samym końcu dodać wodę, aż do uzyskania pożądanej konsystencji
Dziś Ja gotuje
Sałatka ze szpinakiem i truskawkami 208takie dostać. Bierzemy się zatem do pracy. Z truskawek możecie też wyczarować pyszny crumble – truskawki w kokilkach pod kruszonką . Spróbujcie też przygotować mój mrożony deser, czyli sorbet z kiwi . Zobacz mój film z przygotowania sałatki z truskawkami Składniki – Sałatka ze szpinakiem i truskawkami 200 g truskawek 150 g szpinaku 50 g orzechów włoskich pół kostki sera feta
Kuchennyviral.pl
Młoda kapusta z koperkiem (dieta dr Dąbrowskiej) 345wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Młoda kapusta z koperkiem (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 25 minut Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 cebula pęczek koperku sól
Kulinarne przygody Gatity
Truskawki 169pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Domowy kisiel truskawkowy Jaglany shake z truskawkami Koktajl bananowo - truskawkowy z zieloną sałatą Koktajl buraczkowo-truskawkowy z bananem Koktajl gruszkowo - truskawkowy z kiwi Koktajl truskawkowo - miętowy z czekoladą Koktajl truskawkowy z natką z pietruszki i jagodami goji Kompot truskawkowo - czereśniowy Koktajl truskawkowy Koktajl truskawkowo - brzoskwiniowy Koktajl truskawkowy na maślance z miętą Mrożony jogurt
Moja smaczna kuchnia
Proste ciasto na maślance z owocami 182opcjonalnie zmielone migdały i cukier trzcinowy Przygotowanie : Suche składniki wymieszać. Mokre składniki wymieszać i połączyć razem z suchymi. Ciasto przelać do tortownicy. Ulubione owoce - u mnie jabłko i kiwi - pokroić w plastry i powtykać w ciasto. Całość posypałam zmielonymi migdałami i cukrem trzcinowym. Piec około 50 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka
Magiczne Życie Marty
Chłodnik z buraków (dieta dr Dąbrowskiej) 261wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Chłodnik z buraków (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 80 minut Składniki: 1000 g buraków ok. 1000 ml wywaru warzywnego sól morska
Kulinarne przygody Gatity
gulasz z batatów i miechunki peruwiańskiej -- goulash with sweet potatoes and Peruvian bellows 260łupieżem, trądzikiem, wybiela skórę . Małe, okrągłe owoce miechunki mają oryginalny, słodki smak, z delikatną kwaskową nutą, coś pomiędzy pomarańczą i pomidorem. Niektórym przypomina również lekko smak ananasa, agrestu czy kiwi
w mojej kuchni
Jaglanka makowa z owocami i migdałami 208cukrzycą. Na 4 porcje: jaglanka makowa Bio Planet 1 opakowanie mrożone wiśnie, żurawiny i maliny 1 garść migdały z płatkach lub ulubione orzechy 4 łyżeczki kiwi 1 szt. woda 2 szklanki Ugotuj jaglankę według wskazań producenta. Przygotuj swoje ulubione owoce i orzechy. Gorącą jaglankę wyłóż na miseczki i dodaj owoce i orzechy
AZgotuj!
Ryż z kalafiora z marchewką (dieta dr Dąbrowskiej) 289wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Ryż z kalafiora z marchewka (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 spora
Kulinarne przygody Gatity
Tarta orzechowa z kremem twarożkowym i owocami 157użyjcie ok. 500g twarogu i 400ml śmietanki. Krem wykładamy na wyklejony spód i rozprowadzamy równomiernie szpatułką, by wypełnił go po brzegi. Dodatki: ulubione owoce - np. truskawki, ananas, mango, kiwi, winogrono, maliny, borówki etc. Owoce kroimy w mniejsze kawałki i rozrzucamy je po tarcie przy utworzyły lekki "kopiec". Tartę możecie podać np. tylko z owocami leśnymi lub tylko z truskawkami
Cooking Monster