kiełbasa - 10546 przepisów (strona:498/704)

Śniadanie do szkoły 317

całego serca, tylko sprawdzone przepisy! Startujemy! Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Ciasto czekoladowe Ciasto owsiane Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Czekoladowy budyń z kaszy manny Czekoladowy budyń z kaszy manny z bakaliami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread

Moja smaczna kuchnia
ZUPA Z KIEŁBASKAMI BEVEGE 284

Zacznę od ciekawostki, że nigdy nie jadłam mięsnej kiełbasy i znane są mi tylko weg(etari)ańskie odpowiedniki :) Firma BeVege rozsezrzyła niedawno swoją ofertę o produkty wegańskie, a ja miałam okazję ich posmakować. Efektem było stworzenie takiej oto zupy: Czytaj więcej

Kasia Sarna
LECZO NA ZIMĘ - OBIAD ZE SŁOIKA 411

najłatwiej zagryźć kawałkiem chleba, sosy i gulasze warzywne no i oczywiście leczo. Jest to podstawowy przepis na leczo - z cukinią i papryki. Można go urozmaicić dodając podduszoną pikantną kiełbasę, pokrojoną w niewielką kostkę oraz sos pomidorowy. W tej wersji leczo będzie również świetne jako baza do zup lub gulaszu. Polecam pięknie, korzystajcie z przepisu i ulepszajcie

Moja Książka Kucharska
PIZZA Z CIASTA CHLEBOWEGO - BEZGLUTEN 191

przecier pomidorowy z oregano - którym smarujemy pizze.   Następnie - czysta improwizacja ;D Co dojrzałam w lodówce wylądowało na pizzy -->  szynka, salami, szpinak, suszone pomidory, pieczarki, kiełbasa, ser feta i ser oczywiście.   PYSZNOŚCI!! ;))   piekłam 20 minut w 200 stopniach. PO wyciągnięciu przeraziłam się ze moje pizze są bardzo twarde - jednak po ostygnięciu moje przerażenie okazało się bezpodstawne

BezglutenowaIzabela
NADZIANA BEZGLUTENOWA CIABATTA 161

Faszerowana ciabatta z piekarnika. Na rozgrzanej patelni roztapiamy mało. Podsmażamy drobno posiekaną cebulę i czosnek.  Dodajemy pokrojoną w małe kawałeczki kiełbasę. Dodajemy pieczarki pokrojone w małe kawałki - smażymy ok 3-4 minut. Doprawiamy do smaku - solą, pieprzem, słodką papryką. Teraz zajmujemy się naszą ciabatta - wyciągamy jej "środek" tworząc wgłębienie.  Faszerujemy nasze bułki, układamy na blachę i posypujemy serem

BezglutenowaIzabela
Pizzoplacki 985

strony. Podajemy na ciepło z sosem pomidorowym lub czosnkowym. Dzisiaj do placków dorzuciliśmy kilka pieczarek i kawałek czerwonej papryki. Do tej pory dorzucaliśmy również cebulę, kukurydzę, salami i cienką kiełbasę. W każdym przypadku było smacznie :) Jeśli chodzi o ser, najlepsza jest mozzarella, ale nie jest niezbędna. Po prostu uwielbiamy jej ciągliwość :) Smacznego

Kuchnia od dwojga
Mięciutkie Pierogi Z Mięsem Z Rosołu Oraz Ryżem 574

szkl gorącej wody razem z 4 łyżkami mleka szczypta soli 1 łyżka oleju Farsz: 2 duże udka z kurczaka np. z rosołu wszystkie warzywa z rosołu pół pętka kiełbasy  1 woreczek ryżu 1 spora cebula sparzona i uduszona na oleju (jeśli nie mamy wrażliwego żołądka nie musimy sparzać cebuli) sól, pieprz do smaku 1. Ryż gotujemy według przepisu

Gotowanie...to proste !
Z serii mój pierwszy raz: chleb oliwski (nocny) 154

chleb z piekarnika i posmaruj wierzch rozbełtanym żółtkiem. Posyp ziarenkami. 9. Dopiekamy chleb przez kolejne 20 minut. 10. Chleb studzimy na kratce. Najlepiej smakuje w towarzystwie maminych konfitur, wiejskiej kiełbasy, ostaniach warzyw z ogrodu

U Fiolki
Zdrowy omlet z pieczarkami 481

który jest szybki i łatwy do przygotowania.  Polecam również moje inne przepisy śniadaniowe: Naleśniki z jogurtu greckiego Jajecznica według Gordona Ramsaya Bułeczki ze szczypiorkiem Muffinki z porem i kiełbasą Gofry Kokosowa kaszka manna Koktajl z mango i banana Zapiekane białka jajek Domowy jogurt Owsianka z amarantusa z owocami Dżem z owoców kaki Orzechowo czekoladowa owsianka Pudding z nasion chia

Delusional Trine
DYNIOWE RISOTTO WEGANONA vs. RISOTTO Z KALAFIORA I SANDACZ PANA TASAKA 176

dekoracji, np. rukiew wodna Kalafiora podzielić na różyczki, dwie pokroić w cienkie plasterki za pomocą ostrego noża, coś na kształt małych drzewek, a resztę pokroić w drobną kostkę. Kiełbasę chorizo podsmażyć na suchej patelni na chrupko, dodać śmietanę, trochę ją zredukować (pogotować, żeby zgęstniała), dodać pokrojonego kalafiora, można też dodać koperek, wymieszać do połączenia wszystkich składników i trzymać na małym

Dietolog
Leczo z parówką 144

Sezon na paprykę trwa, więc warto go wykorzystać i przygotować to aromatyczne leczo! My lubimy je z parówką, ale możecie zamienić ją na kiełbasę - pychotka! :) W moim rodzinnym domu Mama zawsze robiła leczo z parówką. Kochałam ją do tego stopnia, że wypijałam jedynie płyn i zajadałam się parówką, a paprykę zostawiałam. Gdy dorosłam postanowiłam odtworzyć to danie we własnej kuchni

Cooking Monster
Bigos z cukinii 171

tego celu. Bigos jest jarski, wyglądem przypomina bigos z kapusty, ale smak ma zupełnie inny, lekko słodkawy. Mnie smakował bardzo, panowie kręcili nosem. Może gdybym dodała kiełbasy lub boczku? Składniki: – 1 duża przerośnięta cukinia lub 2 średnie – 2 cebule – garść pomidorów suszonych – garść śliwek suszonych – 5 łyżek oleju – sól, pieprz

To co kocham
Leczo – dieta dr Dąbrowskiej 212

Leczo z cukinii bez tłuszczu i białka, ale dzięki wędzonej papryce można poczuć smak boczku lub kiełbasy. Ja na diecie mogę jeść to leczo trzy razy dziennie. Składniki: – 2 średnie cukinie – 2 papryki czerwona i żółta – 2 cebule – 1 szklanka soku pomidorowego – sól, pieprz, papryka wędzona słodka, majeranek

To co kocham
leczo ze swojską kiełbasą 158

Dzisiaj mam dla Was przepis na leczo ze swojską kiełbasą.Leczo to kolorowe, smaczne, szybkie danie jednogarnkowe. Pasujące zarówno na przyjęcie, jak i samodzielny obiad.Można podawać zarówno z białym pieczywem makaronem,kluskami kładzionymi.ziemniakami jak i kaszami .. Produkty: 2 cukinie średniej wielkości 4 pomidory 1 puszka całych pomidorów 3-4 cebule 5 ząbków czosnku 2 papryki czerwone

Ugotujmy Coś
LETNI KAPUŚNIAK NA PIERSI Z KURCZAKA 167

środku lata???😉  Niestety nic na to nie poradzę, że strasznie zachciało mi się takiej pysznej, kwaśnej zupki. Zazwyczaj kapuśniak gotuję na wędzonym żeberku, z dodatkiem boczku i kiełbasy. Tym razem wyszła wersja "light", gdyż zupę ugotowałam na piersi z kurczaka. Wyszło lekko i pysznie. Zwłaszcza, że kilka lat temu odkryłam kapustę kiszoną Sandomierską, i do dziś jestem jej wierna

Walijskie Pichcenie