kiełbasa - 10142 przepisów (strona:495/677)

Kotlety czosnkowe z mortadeli nadziewane serem. 101

łatwiej nam będzie  ,, ogarnąć ser" ,  a dwa panierka będzie się lepiej trzymać. Do jajek dodajemy rozgnieciony czosnek,  doprawiamy sola i pieprzem, dokładnie mieszamy. Każdy plasterek kiełbasy maczamy w jajku, na środku układamy kopczyk z żółtego sera i przykrywamy drugim plastrem z jajka. Lekko dociskamy i dokładnie obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju, gotowe osuszamy na papierowych

Dieta moja pasja
Ryż pełnoziarnisty z kurkami. 119

oczywiście grzyby poza czarnym pieprzem lubią natkę pietruszki. A więc bez niej ani rusz. Prosto, szybko i naprawdę smacznie. Zam takie osoby które  dodają do grzybów mięso, kiełbasę, masę przypraw, tylko nie wiem po co? To wszystko tylko zabija smak grzyba na którego czekamy przez cały rok.  Jeszcze jedna uwaga odnośnie goryczki jaką mają kurki. Mają ją tylko

Dieta moja pasja
Pizza z ciasta francuskiego i prostych dodatków. 99

jestem taka twórcza. Mnie się zwyczajnie nie chciało, zawijać, rolować itd... :)  opakowanie ciasta francuskiego 0,5 młodej cukinii kawałek wędliny kilka pomidorków koktajlowych jajko Cukinię i kiełbasę  kroimy w plasterki, Jeśli nie mamy małych pomidorków, można użyć cząstek dużego pomidora. Z ciasta wycinamy krążek, ja przyłożyłam pokrywkę i z jednego płatu ciasta wycięłam dwa. Krążki  kroimy

Dieta moja pasja
Pasztet drobiowy z marchewką i szczypiorkiem 134

Znudziła ci się kiełbasa,wędliny czy boczek ?? Zapraszam na swojski pasztet domowy. Robiłam go migiem i to wieczorem, a rano już zajadałam na śniadanie. Zamówiłam zestaw   domowy pasztet z Trdaismak  Pasztet drobiowy z marchewką i suszonym szczypiorkiem: pierś indycza 600 g wątróbka drobiowa 300 g marchew ugotowana i zmielona 300 g pół szklanki wywaru z rosołu Szczypiorek

Różowa kuchnia
Smaczna I Zdrowa Zapiekanka Jaglana 119

jaglanej, na to wykładamy połowę naszego sosou fasolowego. Teraz dajemy drugą porcję kaszy jaglanęj i pozostałą część sosu fasolowego. Na wierzch rzucamy kawałki sera twarogowego w plastrach oraz kawałki kiełbasy (kostki, półplasterki itp.) Całośc pieczemy w 190 stop. na środkowej półce przez około 20 min. Smacznego! Dla czytelników mojego bloga na na hasło ZDROWE-GOTOWANIE w  sklepie Dajar

Gotowanie...to proste !
Prawdziwe mięso i wędliny 164

łyżka octu balsamicznego pieprz sól 1 - 2 łyżeczki rozmarynu (najlepiej świeżego) 2 ząbki czosnku Opis wykonania znajdziecie tutaj: Stek wołowy . Męska część domowników zachwyca się smakiem prawdziwej wołowej kiełbasy Kmicica, która jest przygotowana w tradycyjny sposób poprzez suszenie z dodatkiem tylko soli i przypraw.  Często kupuję również dobrej jakości schab, prawdziwy boczek lub szynkę oraz inne produkty potrzebne

Kuchcik gotuje
Zagraj z fasolką 152

czosnek 5 ząbków pomidory z puszki 250 g  sól do smaku  pieprz biały mielony do smaku ziele angielskie 3 szt liść laurowy 3 szt dwa pętka kiełbasy   Wykonanie:   Włoszczyznę ( seler,por,pietruszka,marchew) wkładamy do garnka.Ziemniaki myjemy kroimy  w kosteczkę i dodajemy do włoszczyzny.Zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu. Doprawiamy solą, pieprzem, liściem

Różowa kuchnia
Zupa krem z pasternaku 142

razem smażyć. Następnie zalać bulionem i ugotować do miękkości. Garnek zestawić z ognia i zawartość zmiksować na gładki krem. Jeśli krem wyjdzie zbyt gęsty należy dolać jeszcze bulionu. Cienką kiełbasę pokroić na cienkie plasterki i przyrumienić na patelni. Zupkę podawać z podsmażonymi plasterkami kiełbaski i posypaną natką pietruszki

Monia miesza i gotuje
27 przepisów na dynię 155

żurawiną 8. Dynia duszona w warzywach 9. Racuchy dyniowe z twarogiem 10. Dynia pasteryzowana półsłodka do słoików na zimę 11. Pikantna zupa dyniowa meksykańska 12. Placki dyniowe z kiełbasą 13. Konfitura z dyni do słoików na zimę 14. Dynia pasteryzowana słodzona do słoików na zimę 15. Drożdżówka dyniowa 16. Bułka drożdżowa bez jajek z dynią 17. Konfitura z dyni

Tradycyjna Kuchnia
81 pomysłów na ciepłe kolacje 429

czekoladą Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczone kasztany Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pikantna

Moja smaczna kuchnia
Fasolka po bretońsku 128

minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} SKŁADNIKI:   0,5 kg fasoli piękny Jaś   3-4 liście laurowe   4-5 ziarna ziela angielskiego   250 g kiełbasy podwędzanej   250 g boczku wędzonego   olej do smażenia   2 duże cebule   1 puszka pomidorów   2 łyżeczki koncentratu pomidorowego-opcjonalnie   Szczypta tymianku Odrobinę papryczki chili

W garach u Gosi
Smażony makaron 146

smażenia Wykonanie: Na oleju podsmażyć  pokrojoną w drobne paseczki wędlinę, do niej dodać pokrojoną cebulkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w niedużą kostkę. Dodać do podsmażonej kiełbasy z cebulką. Chwilę razem podsmażyć lekko posolić, dodać pieprz oraz zioła. Do całości dodać ugotowany wcześniej makaron dokładnie wymieszać, wbić jajka i jeszcze chwilę razem podsmażać do ściągnięcia jajek

W garach u Gosi
Kotlet schabowy z karkówki. Kotlet panierowany 178

letnimi kurkami z natką pietruszki, można go podać z opiekanymi ziemniakami i surówką. Kotlety panierowane smażone można przygotować tradycyjnie ze schabu , ale i z piersi kurczaka , także z kiełbasy mortadeli . Kotlety przygotowane z karkówki smakują identycznie jak schabowe, są miękkie i soczyste. Składniki na 4 porcje: Karkówka wieprzowa ok. 70 dag 2-3 duże jajka mąka pszenna bułka tarta sól

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rogaliki z parówką i serem 271

kolację, na każdą chwilę. Nie wymagają już dodatków, obkładania czymkolwiek gdyż wszystko jest ukryte w środku. Jako „cudowna” gospodyni i jeszcze „cudowniejsza” żona postanowiłam parówkę (może być inna ulubiona kiełbasa” i ser ukryć w pysznym cieście drożdżowym. Upiekłam więc pyszne wytrawne rogale, które znikają w oka mgnieniu, nie pozwolono by ostygły. Rogaliki z parówką i serem (crescent rolls

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasta z jajek z rzodkiewką i szczypiorkiem 186

pasta jajeczna składa się z rozdrobnionych ugotowanych na twardo jajek, majonezu, dodatków smakowych, oraz jak lubimy dodatkowych składników, które zależą od naszych preferencji smakowych. Można dodawać szynkę, wędzone ryby, kiełbasę, ogórki, rzodkiewkę, szczypiorek, rzeżuchę, natkę pietruszki i inne. Tym razem do jajecznej pasty dodałam tylko rzodkiewki i szczypiorek, pasta jest pyszna idealnie nadaje się do kanapek. Pastę z jajek uwielbia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię