Papryka, właściwości i zastosowanie

Papryka, właściwości i zastosowanie

Papryka, właściwości i zastosowanie

Paprykę do Europy z Ameryki południowej sprowadzili Hiszpanie. Początkowo była uprawiana tylko w ogrodach królewskich. Do Polski trafiła przez Turcję, dlatego jej ostre odmiany nazwane są pieprzem tureckim. Niektóre odmiany papryki są uprawiane jako rośliny ozdobne. Papryka, właściwości i zastosowanie Należy do grupy roślin psiankowatych spokrewniona z bakłażanem i pomidorami. Czerwone, zielone czy żółte http://pomyslowakuchnia.pl/penne-z-papryka/ , są to odmiany tego samego gatunku. Po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pomysłowa kuchnia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

ELA.M

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, zupa, ryba, sałatki, sałatka, zupa jarzynowa, ryż, makarony, sosy, gulasz, mielone, makaron, mięsa pieczone, mięso, pizza przepis, pizza , potrawka, kiełbasa, salatka ziemniaczana, kapustą, kapusta kiszona, makaron z serem, deser, przekąski, desery, ciasto na pizze, przekąska, jajecznica, sałatka z ryżem, salatka z makaronem

Inne przepisy z Pomysłowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.