Surówka z pora Kiedyś należałem do grupy ludzi, którzy mówili, że z owoców najlepiej lubią schabowego, a z warzyw kiełbasę... :-) Dziś sytuacja się odwróciła, główną rolę w pożywieniu odgrywają warzywa, sałatki, surówki i inne dodatki z ogródka lub bazarku. Teraz na talerzu dominują warzywa, czyli surówka obowiązkowo. Bez względu
Dieta Rozdzielna i Zdrowieczerwone cebule, pokrojone w kostkę 250 ml materiału bulionu warzywnego lub drobiowego 250 g grzybów pokrojonych w plasterki 50 g zielonego groszku (może być mrożony) 50 g boczku lub kiełbasy, pokrojonej w kostkę sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Na dużej i głębokiej patelni rozgrzej oliwę, dodaj gotową mieszankę The Green Woodpecker Trill i smaż mieszając na małym ogniu przez
karmelowyzapasów z lodówki i zamrażarki :D Makaron świderki z miksem chrupiących warzyw i plasterkami pepperoni ! SKŁADNIKI : 300 g makaronu świderki Opakowanie warzyw na patelnię (mix marchewka, groszek, brokuł, fasolka) Kiełbasa pepperoni 1 łyżeczka masła Przyprawy, pieprz, sól PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła, dodajemy mrożone warzywa. Gdy warzywa zmiękną (będą chrupiące
Marcepanowa kuchniabardzo ostre. A tego dnia wybór padł na pizzę. Tak więc mamy tutaj klasyczne cienkie ciasto, piekielnie ostry sos do pizzy z Carolina Reaper oraz interesujące połączenie dodatków, jak kiełbasa, por i szczypiorek. Smaczne wyzwanie dla amatorów ostrego jedzenia
Milion Smakówmożna je dowolnie modyfikować, według upodobań smakowych czy tego co akurat mamy w lodówce Jednak chyba najbardziej mi smakuje ta z… zobaczcie przepis: Szakszuka z papryką i kiełbasą . A Wy jaką lubcie? Chętnie zainspiruje się Waszymi wersjami szakszuki Zobacz też: Nadziewane bułeczki na ciepło Chleb w jajku | Smak dzieciństwa Przepis na szakszukę z boczkiem Drukuj przepis Porcji: 3 Czas
Kuchnia BazyliiPyszne danie doskonałe na zwykły i bardzo smaczny obiad. Proponuję przygotowanie łazanek bez okraszania boczkiem czy kiełbasą. Makaron łazanki lub inny 500 g gotujemy w osolonej wodzie, z dodatkiem 4 łyżek tłuszczu. Następnie po ugotowaniu zalewamy zimną wodą, chwilę hartujemy i odcedzamy. Kapustę kiszoną 1 kg odciskamy z kwasu, kroimy i przekładamy do garnka z 1 litrem
chleba naszegofalse false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę szatkujemy, zalewamy osoloną wodą, tak by zakrywała kapustę. Gotujemy 45 min. Dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki, serdelki i gotujemy 40 min. Wyjmujemy kiełbasę, trzymamy w ciepłym miejscu. Kapustę i ziemniaki odsączamy, dodajemy smalec, przy pomocy tłuczka do ziemniaków, rozgniatamy na puree, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch układamy
R'n'G Kitchenkapustę dodajemy do przyprawionych ziemniaków i dokładnie mieszamy. Tak przygotowane danie posypujemy zieleniną i serwujemy na gorąco jako samodzielna potrawę. Możemy również podać kapustę z ziemniakami jako dodatek do kiełbasy, kotleta, mięsiwa... -- Smacznego
chleba naszegoCześć Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na kolejne szybkie danie. I tym razem nie będzie to kiełbasa :). Tym razem jest to przepis na curry z kurczaka. Curry wyszło bardzo smaczne i jest bardzo szybkie w przygotowaniu. Dzięki dodatkowi czerwonej pasty curry, które jest dość pikantna, danie jest też dość ostre i rozgrzewające. Czyli idealne na chłodniejsze dni. Mam nadzieję
blog.moje-pasje.infoprzestałam kupować wędlinę w sklepach,w której można znaleźć chemię i konserwanty. Systematycznie robię domowe wędliny w domu, które są zdrowe pyszne z dodatkiem przypraw, które lubi moja rodzina. Kiełbasa jest hitem na przyjęciach rodzinnych, dość szybko znika. Firma Hendi organizuje konkurs dla blogerów Dobrze przyprawiony przepis godny
Kulinarne pyszności MolkiDanie dla miłośników jednogarnkowych potraw, duszonych warzyw, delikatnego akcentu kiełbasy oraz fasoli... Leczo jest delikatne, więc jeśli lubisz ostrzejsze potrawy dodaj papryczkę chilli lub czosnek - albo i to i to ;-) Ilość porcji
AniaGotuje.plcudów gastronomii w Portugalii”** Tak naprawdę zupę robimy z tego, co uda nam się znaleźć w lodówce i spiżarce. Ważne jest, by znalazły się w niej boczek lub kiełbasa oraz ziemniaki
AniaGotuje.plBardzo prosty i bardzo szybki do zrobienia sos jajeczny. Zastosowanie: - dodatek do jajek faszerowanych - sos do mięs pieczonych - na wędlinę do kanapek - do pieczonej kiełbasy - dip do warzyw, kabanosów, krakersów - jako sos do polania na surówki i sałatki Czas przygotowywania: do 5 minut + gotowanie jajek Ilość sosu: około 300 g Składniki: • 3 średnie jajka ugotowane na twardo
AniaGotuje.plobiad ;-) - tylko kilka składników - wszystko na jednej patelni - szybko i smacznie Czas przygotowywania: 10 minut Czas smażenia: około 30 minut Ilość porcji: 6 Składniki: • 6 białych surowych kiełbas • 4 duże cebule • 50 ml oleju lub smalec • szczypta soli i pieprzu oraz szczypiorek do dekoracji
AniaGotuje.plFantastyczne leczo z kiełbasą. Lekko słodkie, kwaśne, warzywne.. a do tego pyszna kiełbaska :-) Świetnie smakuje samo lub z ryżem. Jakie leczo Wy lubicie najbardziej i z czym je podajecie? - leczo z 4 warzyw - proste i szybkie - danie jednogarnkowe
AniaGotuje.pl