Makaron linguine z chorizo Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Przed odcedzeniem odlać nieco wody z gotowania makaronu. Kiełbasę chorizo jeżeli mamy w plasterkach pokroić w ćwierćplasterki, a jeżeli w kawałku pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę lub bardzo drobno posiekać. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno(...)pokroić. Na dużej patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, włożyć pokrojoną kiełbasę chorizo i podsmażyć, następnie dodać cebulę i również podsmażyć, aż będzie szklista, dodać czosnek i bardzo krótko podsmażać. Następnie na patelnię wlać ok. 100 ml wody spod makaronu, doprawić płatkami chili i pieprzem czarnym (raczej nie będzie potrzeby doprawiać już solą). Poczekać, aż większość wody odparuje i dodać makaron
ememe kitchenprzyjemną konsystencję. Przygotowaliśmy ją z dodatkiem makaronu. Wyszła przepyszna. Przepis na zupę fasolową z makaronem 400 gramów suszonej fasoli „Piękny Jaś”, Około 400 gramów surowej wędzonej kiełbasy – użyliśmy frankfurterek, ale może być też grubsza, 2 marchewki, 1 pietruszka, 3 cebule, 3 ząbki czosnku, 2-3 garście makaronu – kolanek lub podobnego, olej, suszony tymianek, ziele angielskie, liście(...)laurowe, sól, pieprz. Jak zrobić zupę fasolową z makaronem? Fasolę namocz w zimnej wodzie przez noc (około 12 godzin), wodę odlej, wlej około 2,5 litra świeżej, włóż kiełbasę w całości, dodaj ziele angielskie, liście laurowe, sól, oraz pieprz, gotuj pod przykryciem przez około 30-40 minut – aż fasola będzie prawie miękka. Z zupy wyjmij kiełbasę, pokrój na mniejsze
Kulinarna Polskavote) Sycąca zupa „Zimowy Gar”, gorący obiad Pyszny „Zimowy Gar” zrobisz dosłownie ze wszystkiego, ale najlepiej żeby nie zabrakło w nim dwóch podstawowych składników. Kiełbasy i kapusty białej-słodkiej i kiszonej lub wody z kiszonych ogórków ;). To taki trochę czyściciel lodówki, ale idealny na mroźne dni. Moje chłopaki uwielbiają tą zupę co mnie bardzo cieszy(...)garści lub 1,5 szklanki wody po kiszonych ogórkach (można też dodać oba warianty razem jak lubisz kwaśniejszą wersję ) kiszone ogórki (jeśli masz jakieś dwa lub dużego jednego ) resztki kiełbas, szynki, wędlin, dowolnego gatunku – takie jakie lubisz lub masz pod ręką skórki po wędzonym boczku lub boczku dla smaku 2 średniej wielkości cebule (obojętnie czy czerwone czy białe ) seler
Ogrodnik w podróżyczasochłonne, ale dzięki temu nasz bigos odwdzięczy się nam smakiem i aromatem. Składniki: 3 kg kapusty kiszonej 1 kg białej kapusty 2 kg łopatki wieprzowej 1 kg kiełbasy 750 g boczku wędzonego 5 dużych cebul 200 g suszonych grzybów 10 śliwek wędzonych 1 szklanka wytrawnego wina (opcjonalnie) 4-5 łyżek przecieru pomidorowego 1 łyżka musztardy(...)przykryciem na małym ogniu. Mięso kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam tłuszcz, smażę mięso, często mieszając. Po 30 minutach gotowania kapusty, wyjmuję boczek i dodaję smażone mięso. Boczek, kiełbasę i cebulę kroję w kostkę. Boczek, kiełbasę wrzucam na patelnię po mięsie, podsmażam. Dodaję cebulę i podsmażam, aż cebula lekko się zarumieni. Całość przekładam do kapusty, dodaję grzyby
magiczna kuchnia KasiDzisiaj pomysł na prosty i pyszny obiad dla całej rodziny. Makaron z chorizo, dynią i pomidorami to szybkie i aromatyczne danie, które zachwyca smakiem. Polecam! Składniki: 110 g kiełbasy chorizo 1 puszka krojonych pomidorów (400g) 1 czubata szklanka pokrojonej w kosteczkę dyni (użyłam Hokkaido) 300 g makaronu penne 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki mleka kokosowego (lub śmietany kremówki(...)szklanki wody 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta chili 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/4 łyżeczki cynamonu sól pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Kiełbasę chorizo obrać z błonki, pokroić w kosteczkę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić posiekaną cebulę, pokrojoną kiełbasę chorizo i smażyć do lekkiego zrumienienia. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek
Oryginalny smaksztygarsku najpyszniejszy jest z kluskami – rzecz jasna śląskimi. Przepis na schab po sztygarsku Składniki: Ładny kawałek schabu bez kości – około 1,2-1,5 kilograma, prosta kiełbasa o długości takiej jak schab, łyżka musztardy, 3 cebule, 2 ząbki czosnku, mąka pszenna do obtoczenia mięsa plus łyżka do zagęszczenia sosu, olej, kopiasta łyża papryki w proszku, sól, pieprz(...)środek wzdłuż, zatrzymując się na wysokości około 3 cm od deski, mięso rozłóż, rozbij nieco przy pomocy tłuczka. Mięso natrzyj solą i pieprzem, z jednej strony posmaruj musztardą, połóż kiełbasę, zwiń ciasno, następnie zwiąż przy pomocy sznurka, odłóż do zamarynowania minimum na godzinę, najlepiej na kilka. Zamarynowane mięso obtocz w mące, wyraźnie zrumień z każdej strony na oleju. Cebulę pokrój
Kulinarna PolskaSkładniki: Kiełbasa (u mnie chuda z kurczaka) 400 g Ziemniaki 1 kg Pieczarki 5 sztuk Papryka czerwona 1/2 Cebula średnia Śmietana 18 % 100 ml jajko Ser 200-250 g Olej 2 łyżki Przygotowanie: Paprykę, cebulę i pieczarki pokroić w kosteczkę. Przełożyć na patelnię i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju do momentu odprawiania wody z pieczarek. Kiełbasę pokroić a plasterki(...)minut od zagotowania. Odcedzić i przestudzić. Przygotować blaszkę do zapiekania dodatkowo można ją lekko posmarować olejem aby zapiekanka nie przywarła podczas pieczenia. Układamy połowę ziemniaków. Podsmażone warzywa oraz kiełbasę. W kubeczku wymieszać śmietanę z jajkiem i polać po zapiekance. Posypać 1/3 przygotowanego sera. Ułożyć pozostałe ziemniaki i posypać pozostałym serem. Zapiekankę wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni
Kulinarne przygodyznane na świecie, za to w Bolonii bardzo popularne. Możne je zjeść w każdej Tratorrii, restauracji, jak i w domach. Najprostsza wersja tego dania zawiera tylko cztery składniki: kiełbasę, makaron, pomidory i cebulę. Oczywiście nie ma jednego przepisu na to danie, ale warto je zrobić, bo jest niezwykle proste i sycące. Na zakończenie mojej przydługiej i jakże nudnej(...)minut Kraj Pochodzenia – Włochy Kalorie na porcję – 1094 Białko – 40 Węglowodany – 100 Tłuszcze – 47 Przede wszystkim musimy przygotować składniki Makaron Gramigna – 250 gram Kiełbasa Salsiccia – 250-350 gram Seler naciowy – 1-2 łodygi Cebula – 1-2 sztuki Marchewka – 1-2 sztuki Koncentrat pomidorowy – 2-3 łyżki Masło
RafalCookNiezwykle proste , smaczne ,pachnące rozmarynem danie z makaronem w roli głównej . Dodatek kiełbasy i pomidorków stanowi doskonałe połączenie smakowe i odżywcze . Składniki / 2 porcje/ 200 g makaronu orecchiette · 150 g białej, surowej kiełbasy(...)gałązka rozmarynu · Przygotowanie: -Ugotować makaron w/g przepisu. W międzyczasie: -Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy,dodać czosnek.paprykę i rozmaryn, -Kiełbasę obrać z osłonek, zgnieść widelcem, przełożyć na patelnię mieszając podsmażyć do lekkiego przyrumienienie mięsa. -Dodać połówki pomidorków, mieszając smażyć kilka minut. - Doprawić do smaku solą i pieprzem. -Ugotowany makaron
Zakamarki mojej kuchniSkładniki: Ziemniaki 1kg Kiełbasa 400 g Boczek wędzony 200 g Śmietana 200 ml Jajka 2 Sól Pieprz Koperek 1/2 pęczka Przygotowanie: Ziemniaki obrać, większe pokroić na mniejsze kawałki, ugotować w osolonej wodzenie do miękkości. Boczek pokroić, podsmażyć na suchej patelni. Kiełbasę pokroić na plasterki i podsmażyć na niewielkiej ilości olej na rumiano. Smetanę wymieszać z jajkami, solą oraz pieprzem. Ziemniaki(...)boczek i kiełbasę przełożyć do naczynia żaroodpornego i wymieszać. Zalać przygotowaną śmietaną. Zapiekać przez ok 30 minut w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni bez przykrycia. Gotowe danie posypać dużą ilością posiekanego kopru. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania
Kulinarne przygodyZapiekanka ziemniaczana z kiełbasą to genialny przepis na pyszny i szybki obiad. Proste danie, sysące, które zadowoli każdego domownika. Zapiekanka zapieczona pod żółtym serem oraz posypana natką pietruszki jest rewelacyjna. Składniki 200 g kiełbasy śląskiej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 1 łyżeczka … The post Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne PotrawyŚwiętach. Podane z ulubionym pieczywem smakuje wyśmienicie. Proste i tanie. Na każdą porę roku :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,5 kg cebuli 300 gram wędzonego boczku 300 gram kiełbasy 2-3 liście laurowe kilka kulek ziela angielskiego sól, pieprz, słodka papryka opcjonalnie kostka rosołowa trochę oleju do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: boczek pokroiłam w paseczki a kiełbasę w kostkę(...)Obraną cebulę kroimy w cienkie piórka. na patelni podsmażamy boczek a następnie przekładamy do większego garnka. Kolejno na patelni po boczku podsmażamy kiełbasę i przekładamy do garnka z boczkiem. do garnka wlewamy troszkę oleju, wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie, słodką paprykę, sól i pieprz. Opcjonalnie kostkę rosołową. ( Mój tata zawsze dodaje). Dorzucamy cebulę, dokładnie mieszamy. Przykrywamy garnek i dusimy
Blog kulinarny S9.PL