unikam, ale ta koncepcja udawanego "kuskusu" po prostu mnie zachwyciła. Czyż nie jest to świetny pomysł na przemycenie większej ilości warzyw do naszych posiłków? Szczególnie, że do przygotowania drobnej kaszki z kalafiora nie potrzebujemy żadnego wyszukanego sprzętu (w przeciwieństwie do warzywnego spaghetti uzyskiwanego za pomocą specjalnej obieraczki). Wystarczy, że rozdrobnimy pulsacyjnie kalafiora w robocie kuchennym lub zetrzemy go na tarce
Chilli Czosnek i OliwaPrzelać to do miseczki, wymieszać, dodać cukier i drożdże. Wymieszać i zostawić, aż drożdże się rozpuszczą. Do miski przesiać mąkę, dodać cukier wanilinowy, margarynę i smalec. Posiekać do konsystencji kaszki. Dodać śmietanę z drożdżami, zamieszać łyżką, zlepić lekko zagniatając dłonią. Ciasto podzielić na 4 części, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 2 godziny. Po schłodzeniu wyjmować kolejno poszczególne
dom-agi.plbudyń waniliowy 1 budyń czekoladowy 2 tabliczki czekolady 70% kakao Przygotowanie: 1 czekoladę topimy nad kąpielą wodną, drugą siekamy na wiórki masło ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy ser, kaszkę i śmietanę, kolejno wbijamy jajka. masę dzielimy na dwie części-do jednej wsypujemy budyń waniliowy, do drugiej czekoladowy oraz roztopioną czekoladę, a także posiekane pól tabliczki czekolady masy wylewamy do tortownicy
Luźna Kuchniakostki masła szczypta soli 0,5 kubka cukru 0,5 kubka rodzynek cynamon 1 op budyniu waniliowego 1 op cukru waniliowego 2 op twarożku półtłustego ( 500g) 4 łyżki kaszki manny Przygotowanie: piekarnik włączamy i nagrzewamy do temp 200'C jabłka myjemy, osuszamy, kroimy w kosteczki, wrzucamy do miseczki, wsypujemy rodzynki, skrapiamy sokiem z cytryny żółtka oddzielamy od białek, z odrobiną
Luźna Kuchniaszklanka cukru pudru 2 lub 3 łyżki kwaśnej śmietany 150g czekolady 1 czubata łyżka kaszki kukurydzianej 1 łyżka mąki 1 i 1/4 szklanki cukru szczypta soli 3 jajka 1 żółtko
Amatorka kuchennakwaśnej śmietany Masa twarogowa: 250 g twarogu 1 łyżka kaszki kukurydzianej 1 jajko 1 żółtko
Amatorka kuchennałyżki ugotowanej kaszy i posypujemy posiekanymi czekoladowymi cukierkami, które zalewamy kolejnymi trzema gorącymi łyżkami kaszy manny. Całość dekorujemy plasterkami kiwi i słodką posypką - podajemy po chwilowym przestudzeniu bądź kiedy kaszka całkowicie zastygnie. Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiśliwkowe 50 ml płatki migdałowe posypka czekoladowa(pieguski) perełki dekoracyjne PRZYGOTOWANIE: Przygotowujemy kruche ciasto: na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy szczyptę soli, wkrawamy masło i siekamy do uzyskania kaszki, następnie dodajemy cukier puder oraz żółtka. Ciasto zagniatamy, owijamy w folię i zostawiamy na 30 - 40 min w lodówce. Następnie ciasto wykładamy na blaszkę, podnosimy brzegi ciasta bądź formujemy warkocz
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimargaryny 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 żółtka sól PRZYGOTOWANIE: Mąkę przesiewamy na stolnicę dodając szczyptę soli, następnie wkrawamy margarynę i wszystko siekamy do uzyskania drobniutkiej "kaszki". Dodajemy cukier puder i żółtka i-wyrabiamy na jednolite ciasto, zawijamy kulkę w folię aluminiową i pozostawiamy do schłodzenia w lodówce na 30 minut. Następnie ciasto rozwałkowujemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiłyżeczka mąki ziemniaczanej dodatkowo: 450 g rabarbaru 2 łyżki cukru płatki migdałowe do posypania PRZYGOTOWANIE: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i jajko i rozcieramy do uzyskania kaszki. Dodajemy jajka, cukier oraz jogurt i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciastem wykładamy formę
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikakao, truskawka i wanilia, świeże soki oraz z kartonika, kawa i herbata, dla małych dzieci mleko hipp 1,2,3, liczne deserki w słoiczkach, jogurty danon w rożnych smakach, kaszki na mleku. • obiad w godz. 12:30-14:00, - Coś dla każdego. Oczy wychodzą na widok tego wszystkiego a już bardzo wiele hoteli zjeździłam. Wykwintne dania z każdego niemalże zakątka
ClauditteMissCookingoglądając program na TVN Style "SZCZYPTA SMAKU" KLIK Składniki na kotleciki: 500 g mięsa wołowego garść liści szpinaku- drobno posiekany 2 jajka 1/2 szklanki zmiksowanych płatków owsianych garść kaszki kukurydzianej drobno posiekana szalotka 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 świeża papryczka chilli 1 łyżka wędzonej papryki utarty ser dojrzewający kolumb pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki
ClauditteMissCookingjuż czegoś chce, lub mam na coś ochotę, to musze to mieć już teraz. Więc zrobiłam….syn rano skorzysta zje lody na śniadanie, zaraz po wypiciu kaszki. Ludzie…!!!!!!!!!! Kto to widział, żeby dziecko o 7 rano lody jadło. A no ja widziałam i sama mu je dałam. Smakowało? Smakowało, komu by nie smakowało. Banan, czekolada i dużo rodzynek z orzechami
ClauditteMissCookingMamo jest już dzjeń, wstawaj...!!!"..... patrzę na zegarek jest 5:34...litości dziecko Ty moje najdroższe, najukochańsze, zlituj się nad matką. URLOP MAM....taaaaaa na papierku :) Co zjesz synku? "Kaszkę z kakałkiem, z mleczkiem nie gorącą, cieplutką; coś fajnego chcem (to coś, to coś co jest w tajemnej szafce...cukier,słodkości itd), bułkę chcem, jabuuuułko........" wymagania i pragnienia wydają się
ClauditteMissCookingprzedszkolu ma śniadanie ale zrobiłam mu je bo miałam taką ochotę. Resztę zapakowałam sobie na obiad do pracy :) Pomysł trafiony w dziesiątkę !!! Pierwszy raz nie musiałam gotować kaszki manny :) Nie ma w niej nic złego, ale wiecie codziennie rano i wieczorem "kakusia z kakałem"...ileż można ???!!!??? Staram się podawać dziecku to co najlepsze. A jak u Was wyglądają śniadania
ClauditteMissCooking