kakaowy pudding z kaszki kukurydzianej z duszoną w cynamonie gruszką~ Jeśli pojawia się u mnie gruszka to wiadomo, że nie już innych owoców w domu... :D Tak, gruszki to w moim przypadku ostateczność...Ale owoc do śniadania musi być :) Oby jakoś przetrwać dzisiaj do 15.20...Potem do domu, obiad i lecę na wernisaż! Już drugi w tym miesiącu, kuuuurczę :) Także
breakfast of dreamsnajwyższych obrotach wyrabiać z 7 minut, misę przykryć talerzem i zostawić na 1 godzinę do wyrośnięcia w ciepłym miejscu forma tortownica silikonowa 24 cm - powidła śliwkowe wymieszać z kaszką manną, ciasto wyjąć na stolnicę pdsypana maką, wyrobić kilka razy, podzielić na 3 części, rozwałkować na pasek długi i nałożyć porcję powideł, ciasno zawinąć rulon i ułożyć go na środku formy
W Mojej Kuchni Lubięciepła wsypać kaszę manną i dokładnie wymieszać, aby nie powstały grudki. Gotować na wolnym ogniu. W międzyczasie banana rozgnieść widelcem za gładką masę. Mus bananowy wymieszać z gotującą się kaszką i jeszcze chwilę pogotować. Gotową mannę przełożyć do miseczki i podawać z ulubionymi dodatkami
tost z dżememmojemu "przegląd tygodnia". Tak to za czasów komunistycznych określaliśmy obiad z resztek pozostałych po obiedzie w tygodniu. Tak w skrócie wygląda ta potrawa. Jest tam trochę marchewki duszonej, oraz kaszki mannej po śniadaniu i główny składnik ryż,po wczorajszym obiedzie. Składniki - ryż gotowany 2 szklanki - marchew duszona (kostka) ok 1 szklanki - jajka 2 szt - bułka tarta 2 łyżki - sól
Eli Gotowaniemleka ew. cukier, szczypta soli jak zrobić? Kaszę przełożyć do garnka, zalać 150 ml mleka i całość zagotować. Zmniejszyć ogień, gotować pod przykryciem i mieszać kaszkę co jakiś czas, żeby nie przywarła do dna. Gdy kasza wchłonie płyn, dolać pozostałe 100 ml mleka. Gotować, aż wchłonie całość, ewentualnie w tym momencie posłodzić i posolić kaszę, przełożyć
tost z dżememkominkiem silikonowej 24 cm jajka, cukier, cukier wanilinowy, sok z cytryny mikserem utrzeć na kogel-mogel z 4 minuty na dużych obrotach, dodać twaróg bezsmakowy z wiaderka, wsypać budyń, kaszkę manną i mikserem na wolniejszych obrotach połączyć składniki sernik przełożyć na śliwki, łyżką wygładzić wierzch piec w 180 C, grzanie góra/dół około 40 minut, nastepnie na termoobiegu
W Mojej Kuchni LubięFAJNA-WARTA WYPRÓBOWANIA SKŁADNIKI: 250 G KASZY KUSKUS SŁOICZEK SUSZONYCH POMIDORÓW 1 OSTRA PAPRYCZKA 1 SŁODKA PAPRYCZKA ŚWIEŻY OGÓREK SEREK FETA ŚWIEŻA BAZYLIA I NATKA PIETRUSZKI SÓL PIEPRZ PRZYGOTOWANIE: KASZKĘ KUSKUS ZALEWAMY WRZĄTKIEM (WODY MA BYĆ OK 1 CM WIĘCEJ NIŻ KASZY) PRZYKRYWAMY I ODSTAWIAMY NA KILKA MINUT PAPRYCZKĄ OSTRĄ OBIERAMY Z NASION I KROIMY DROBNIUTKO,SŁODKĄ RÓWNIEŻ OBIERAMY
Swojskie jedzonkozawsze robię porcję z pół kilograma migdałów. Można je przechowywać w zamkniętym słoiku w lodówce do tygodnia. Idealne do ciasta, smarowidło do naleśników czy chleba, wspaniałe do owsianki czy kaszki. Masło migdałowe Składniki: ½ kg migdałów szczypta soli Upraż migdały w piekarniku lub na patelni. Praż od 20 do 30 minut w średniej temperaturze co i rusz potrząsając patelnią. Wrzuć migdały
codojedzeniamojej koleżanki Kameruńczyk robi w domu. Dlatego kuchnie się pomieszały a danie jest znakomite i jeśli tylko uda się zdobyć składniki to zachęcam do zrobienia. Semolinę wystarczy zastąpić naszą kaszką manną i dodać przyprawy - napisałam jakie. Kluski robi się w fajny sposób i myślę że wytłumaczę Wam jak należy. Zamiast garden egg możecie użyć także zwykłego bakłażana i będzie
Moje Małe CzarowanieMożna ją przyrządzi ć na wiele sposobów, dlatego warto wprowadzi ć ją do swojego jadłospisu. Składniki: 1 litr mleka 10 łyżek kaszy mannej 1 łyżka cukru sok malinowy Przygotowanie: Kaszkę rozprowadzić w jednej szklance zimnego mleka. Resztę mleka zagotować i dodać łyżkę cukru. Do gotującego się mleka wlać kaszę z mlekiem, ciągle mieszając. Gotować do chwili aż kasza zgęstnieje, około
Smaczne Potrawyapetycznie. Inne, jeżynowe przepisy: Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Sorbet jeżynowy z białym winem Kaszka manna na mleku z musem jeżynowym Składniki: 4 łyżki kaszy manna błyskawicznej 500 ml mleka 250 g jeżyn świeżych lub mrożonych, kilka do dekoracji cukier Przygotowanie: Mleko zagotowujemy, wsypujemy kaszę
Moja smaczna kuchniawolisz. Ciasto zawiń w folię aluminiową i schłódź w lodówce ok 30 minut. Po tym czasie rozwałkuj ciasto i przenieś do farmy na tartę wysmarowanej tłuszczem i posypanej np. kaszką kukurydzianą. Spód ponakłuwać widelcem. Piec ok 15 minut. Nadzienie : Jaja wbij do miski, wymieszaj lekko napowietrzając. Dadaj pół szklanki mleka, wkrusz swój ulubiony ser, dodaj ściętą z kolby kukurydzę
AZgotuj!wspomnienie.Ile ja się nagotowałam tej kaszy przy trójce dzieciaków. Jak córka była malutka nie było jeszcze takich wynalazków jak później, kiedy na świecie pojawiło się dwóch synów, błyskawiczne kaszki z mlekiem bez gotowania. Teraz, kiedy dzieci są już większe gotuję kaszę z przyjemnością na śniadanie lub robię z niej deser (przepis) Składniki: 2 szklanki mleka 4 łyżki kaszy
O kuchni z uczuciemszparagowej. Natomiast, żeby nadać daniu nieco charakteru do przygotowania kaszy dodałam pastę curry. Z ielony kuskus z bazylią Czas przygotowania: 30 minut Proporcje dla 2 osób Składniki: 1 szklanka kaszki kuskus gorący bulion, ew. woda (ilość zależy od tego ile płynu wchłonie kasza) 1 łyżka zielonej pasty curry 1 szklanka ugotowanego mrożonego zielonego groszku 1 szklanka ugotowanej zielonej fasolki
Kulinarne przygody GatityWybaczcie długą nieobecność. To wszystko wina zębów mylnie nazywanych zębami mądrości. Ich poprawną nomenklaturą, powinno być: bólu i nienawiści. Żywię się kaszkami, kleikami i lodami. Większość dnia i tak przesypiam. Tęsknię za normalnym posiłkiem. Takim, jak ten poniżej na przykład. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Życie zamknięte w smaku