SCHABOWE Z CUKINIA I PIECZARKAMI

SCHABOWE Z CUKINIA I PIECZARKAMI

SCHABOWE Z CUKINIA I PIECZARKAMI

Składniki     4 kotlety schabowe (ok60 dag)     2 łyżki mąki     1/2 szklanki kaszki kukurydzianej     jajko     oliwa do smażenia     pieprz, sól Sposób przygotowania     Kotlety rozbić tłuczkiem, posolić, oprószyć pieprzem i odstawić na 10 minut. Następnie obtaczać w mące, roztrzepanym jajku kaszy kukurydzianej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziem­niakami                                       ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, cukinia, grzyby, kotlet, schabowe, kotlety, dania obiadowe, kasza, obiad, kotlet schabowy z pieczarkami, pieczarki do obiadu, dania mięsne

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.