solimy i dusimy pod przykryciem przez kolejne dziesięć minut. Do potrawki dodajemy słodką śmietanę, ewentualnie doprawiamy jeszcze solą oraz pieprzem ( wcześniej próbując) i po ponownym zagotowaniu podajemy z kaszą lub innymi ulubionymi dodatkami
Miód i pieprzszczypta soli 500g mielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 700 ml śmietany 12-18% 2 jajka (duże lub 3 małe) 1 opakowanie budyniu waniliowego/śmietankowego 1,5 łyżki kaszy manny Dodatkowo: herbatniki do wyłożenia spodu kakao do posypania wierzchu Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i pozostawić do ostudzenia. (Czekoladę połamać i umieścić w metalowej miseczce. Miskę ustawić
Di gotujeteż się sprawdzają, ale trudniej się wyjmuje później rozmrożoną zupkę). 2. Słoik należy napełnić do nie więcej jak ¾ objętości. 3. Dodatki typu masło, olej, oliwa, mleko oraz produkty zbożowe (kasza, ryż, makaron) najlepiej dodawać każdorazowo po rozmrożeniu- wówczas zupka będzie miała odpowiednią konsystencję 4. Nigdy nie mrozimy ponownie rozmrożonego produktu! 5. Zawsze oznaczajmy datą i składem każdy słoiczek. Jak długo
Tradycyjna Kuchniarazu (z szeroką rurką do koktajli). Smacznego Do przygotowania koktajlu wykorzystałam otręby orkiszowe z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie także mąki, kasze i płatki. http://www.mlynystoislaw.pl
Słodkie okruszkitarty. Jeśli jeszcze go nie znacie to zachęcam do urozmaicenia nim swojego menu np. w taką oto tartę - jest pyszna:) Składniki : spód 1 szklanka ziarna teff (można zamiennie użyć kaszy jaglanej) 2 szklanki wody 4 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki oleju/oliwy czosnek niedźwiedzi lubczyk nadzienie 2 kostki tofu po 180 g 1/2 papryki czerwonej i 1/2 żółtej 1 mała cukinia
pyszne zdrowościbyło wyjątkowe śniadanie! słodkie, smaczne i sycące. Wszyscy domownicy zjedli swoje porcje choć zastanawiałam się czy nie będę musiała jeść wszystkiego sama. W końcu kasza jaglana nie należy do ulubionych potraw mego Syncia... a tymczasem... dzieci prosiły o dokładkę, Małżonowi też smakowała taka wariacja mimo tego, że jadł całość na zimno. Ja własnie planuję, że zrobię sobie taki miks jutro
Dzieje kuchennej Wiewióryprzed końcem pieczenia rozciąć rękaw aby mięso ładnie się zarumieniło. Po upieczeniu odczekać 10 minut aby soki się rozeszły po mięsie. Jeśli chcecie, kurczaka można nadziać przed pieczeniem ugotowaną kaszą
Smakołyki Asiszklanki, wiórki kokosowe 2 łyżki, kakao 3 łyżki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki SERNIK: jajka 5 sztuk, cukier 3/4 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, wiśnie z kompotu 1 szklanka poza margaryną do ciasta wszystkie składniki temperatura pokojowa - zimną margarynę, jajka, cukier, wiórki kokosowe, kakao, mąkę z proszkiem
W Mojej Kuchni Lubięrisotto z dodatkiem dzikiego ryżu, z kalafiorem i boczniakami ale świetnie sprawdziły by się każde grzyby. Do przygotowania tego dania zainspirował mnie mój nowy nabytek czyli "Ziarno" Dominiki Wójciak. Kaszę jaglana zastąpiłam ryżem ku uciesze co poniektórych domowników. Dzikotto risotto z kalafiorem i grzybami 200 g ryżu 300 g różyczek kalafiora oliwa 1 por 600 ml wrzątku 2 łyżki masła
Dzieje kuchennej Wiewiórygdzie czekają pyszne bułki i pachnący chleb. Dla osób na diecie bezglutenowej stworzyłyśmy osobne miejsce. Oprócz artykuły na ten temat, czeka na Was sprawdzony przepis na bezglutenowy chleb z kaszą gryczaną. Powstał również nowy dział Be Fit!, z myślą o tych, którzy chcą żyć zdrowo. W dziale DYI możecie m.in. podejrzeć jak przygotować proste dekoracje na stare doniczki. Dla podróżników
Codzienna kuchnia niecodziennaprzy ulicy Francuskiej 30. Są to najlepsze lody wegańskie jakie jadłam. Szczególnie polecam orzech laskowy :) Teraz mój absolutny ulubieniec! W maju bardzo często jadłam kotlety jajeczne zrobione z kaszy jaglanej z dodatkiem czarnej soli, o których pisałam tutaj. Wyjątkowo zasmakowały mi jak i innym domownikom. Pierwszym ulubieńcem kosmetycznym są maseczki do twarzy marki Rival de Loop. Ze względu
wegujemyryżowych Fasolę moczymy na kilka- kilkanaście godzin. Gotujemy do miękkości (lekkiego rozgotowania) odcedzamy. Studzimy. Dodajemy tłuszcz, olej i stopniowo wodę , miksujemy przy pomocy blendera, zagęszczamy mączką ryżową (można użyć kaszy manny) i doprawiamy do smaku, Przekładamy do dwu keksówek i pieczemy ok 1 godzinę w temp
Gotowanie jest łatweŻeberka duszone w sosie własnym to bardzo prosty obiadek, który bardzo lubię. Gotowe żeberka można podać z różnymi dodatkami, pasują do nich i kluski i ziemniaki i kasze. Co prawda wymagają dłuższego duszenia ale są równie pyszne jak duszona karkówka. składniki: ok 1 kg chudych żeberek 3 listki laurowe 4 kulki angielskiego ziela sól gorąca woda mąka do zagęszczenia
Monia miesza i gotujesłoiczka i wykorzystujemy później. Smacznego Do przygotowania mojej granoli wykorzystałam płatki owsiane górskie ekstra z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze. Przypominam i polecam Wam również przepis na pyszne ciasto z truskawkami . http://www.mlynystoislaw.pl
Słodkie okruszkitrzeba zrobić obiad, dysponując minimalną ilością produktów? Ja też. Ostatnio tą minimalną ilością były dwie piersi z kurczaka z lodówce. Wykorzystując fakt, że zawsze mam w domu ryż, kasze i makarony, a do tego niedawno, w zasadzie przypadkiem kupiłam przyprawę do gyrosa, postanowiłam pójść po najmniejszej linii oporu :) U mnie podane składniki nakarmiły trzy osoby, ale przy większych głodomorach będzie
Kulinarne zapędy Kokosa