wyraziste. Możemy zrobić je w wersji fit, zapiekając bez panierki lub też zapiekając w panierce. Dla tradycjonalistów wersja w panierce do usmażenia. Mięsko doskonale komponuje się zarówno z ryżem, kaszą jak i ziemniakami. Jeszcze jeden mięsny trick, którego nauczyłam się w poprzedniej pracy od koleżanki. Jeśli macie mięso, które powiedźmy, że było kupione kilka dni temu i z jakiś względów
Mieszam w Garnkuszklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 700 g jabłek (oczyszczonych i bez skórki, pokrojonych w ósemki) cukier wanilinowy (opakowanie małe) tłuszcz i bułka tarta lub kasza manna do wysmarowania formy blacha wymiary 28 x 23,5 cm Przygotowanie: Masło stopić następnie ostudzić. W misce połączyć masło z cukrem, następnie ucierając dodajemy kolejne składniki: jajka, przesianą mąkę, skrobie
Niezły Młynekpotrawy. Kropkę nad i stawiamy pieprzem cayenne, smaki pięknie się komponują. Ja podałam z kawałkami mięska, na którym gotowałam zupę i całymi ziarnami kukurydzy. Można zaserwować ją z pieczywem, kaszą, na przykład jaglaną lub makaronem. Jeśli chcecie przygotować bezmięsną wersję tej zupy, polecam podsmażyć uprzednio wszystkie warzywa na bulion, najlepiej na maśle, dzięki temu smak wywaru będzie ciekawszy
Pichceniomaniawzględu na dużą zawartość tkanki łącznej posiada właściwości żelujące, więc fajnie zagęszcza sos i nadaje mu delikatnego, kremowego smaku. Taki ciemny, zawiesisty gulasz pysznie smakuje z kaszą lub kopytkami :)) Składniki: 1,5 kg pręgi wołowej 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 marchewka 1 łodyga selera naciowego słodka papryka ostra papryka majeranek ziele angielskie liść laurowy
Walijskie PichceniePolskie zupy są dla Miśków, makarony dla Miśki małej, a curry to moje ulubione dania. W każdym tygodniu u nas to wygląda podobnie: zupa, makaron, kasza, ryż, kluchy, a pozostałe to dania typu „co znajdę w ogrodzie/spiżarni z tego zrobię obiad, poza tym w weekend zawsze jest jakieś ciasto i ciasteczka. Przewrotnie moje curry nie zawiera curry
greenscarfJeśli jemy gulasz to zazwyczaj z ziemniakami lub kaszą. Dzisiaj spróbowałam przygotować z makaronem linguine bo w lodówce miałam połowę opakowania i szkoda by było, żeby się zmarnował. Efekt końcowy był zadowalający SKŁADNIKI : karkówka – 20 – 30 dkg makaron linguine – 200 gram olej do smażenia – 4 łyżki przyprawa do gulaszu – 2 płaskie łyżeczki miód – 1 łyżeczka musztarda delikatesowa – 1 łyżeczka
kuchniabellissima.wordpress.comgrzybów, zagotować, przyprawić solą i pieprzem. Grzyby pokroić w paseczki, dodać do sosu. Tuż przed podaniem wymieszać sos ze śmietaną. Już nie gotować. Sos nelsoński podaje się do ziemniaków, kasz, klusek, zrazów
Przepisy kulinarne babci Antoninyrynku dziwnie się na nas patrzą, ale kto by się tym przejmował. Wróćmy do brukselki. Będzie dobra jako dodatek do mięsa. Inne jej oblicze poznamy, kiedy dodamy ją do kaszy czy brązowego ryżu. Nam smakuje bardzo. W wersji ze zdjęcia, w składzie jest szynka. Możecie próbować wersji również z boczkiem. Możecie na kilka minut przed końcem, posypać brukselkę parmezanem. Drukuj
Mieszam w Garnkuowocami, musami lub orzechami. Doskonałe na śniadanie, podwieczorek, czy słodkie "co nieco". Składniki: 150 g jogurtu naturalnego 1 jajko 1/2 szklanki mąki jaglanej ( lub zmielona w młynku do kawy kasza jaglana ) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia olej kokosowy do smażenia 1 szklanka malin 1 łyżka cukru trzcinowego Wykonanie: Maliny umieścić w rondelku, dodać cukier i gotować, aż się rozpadną
kolorowotorcikowokasza jaglana jest bardzo zdrowa i smaczna to chyba nie muszę pisać. Równie smaczne są płatki jaglane,które doskonałe pasują do jogurtu,owsianki czy deseru. Ja wykorzystałam je do panierowania kotletów i oto efekt. Kotlety wyszły złociste i bardzo chrupiące. 400 g filetu z piersi indyka 150 g pełnoziarnistych płatków jaglanych 1 jajko sól świeżo mielony pieprz
Kolorowa kuchnia ElkiMiałam Was wczoraj uraczyć czymś wytrawnym, ale jakoś mi nie wyszło. To znaczy, nie to, że danie mi nie wyszło 😉 Po prostu nie wyszła mi
gotować!dodałam. Kapelusze na patelni wysmażyłam, a przed podaniem świeżych kiełek dołożyłam. To znakomita przystawka mięsno grzybowa, prosta i w smaku wyjątkowa. Można je również np. z kaszą, ziemniakami podawać i na obiad ze smakiem zajadać. Składniki: 6 szt. dużych pieczarek portobello, 1 duża biała cebula, 2 duże ząbki czosnku, 1 łyżeczka posiekanego świeżego tymianku, 250 g mięsa
Moniki Smakołykipewno stracicie zbędne kilogramy i ja im wierzę, bo sama nigdy nie liczyłam kalorii, a po zmianie nawyków straciłam zbędny tłuszczyk. Ja na pewno wypróbuję kostki z kaszy manny z pietruszką, bo urzekły mnie swą prostotą i apetycznym wyglądem. Nabrałam także wielkiej ochoty na krem z pieczonych buraków z pomarańczą, bo bardzo mnie takie połączenie smaków zaintrygowało i zaciekawiło
Cynamonowe szczęścieWegetariańskie, warzywne KOTLECIKI Z KOMOSY RYŻOWEJ Z TARTYMI BURACZKAMI i... Artykuł Kotleciki z komosy ryżowej z tartymi buraczkami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESkładniki: czerwona papryka ok. 170g ziemniaki ok. 50dag cukinia ok. 35 dag jajko 2 ząbki czosnku mała cebula 2 łyżeczki siemienia lnianego 4 łyżki płatków owsianych kasza manna - (wg wyczucia, kiedy masa będzie zbyt luźna to stopniowo dosypujemy) sól, pieprz 5 listków świeżej bazylii pieprz ziołowy posiekana natka pietruszki papryka ostra Paprykę myjemy, usuwamy nasionka, kroimy w kostkę. Ziemniaki
Gotuj z Agnes