Inspirowałam się wieloma przepisami, trochę dodałam, trochę odjęłam. W rezultacie powstał pyszny wegetariański burger. Mam nadzieję, że Tobie również posmakuje. Składniki na kotlety 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 marchewki 1 pietruszka 2 łyżki sosu sojowego 1/4 szklanki oleju 1/4 szklanki uprażonego sezamu 1.4 szklanki uprażonych pestek z słonecznika 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżeczka posiekanej pietruszki
Kukuleczkiwierzch ciasta i ponownie wstawić do piekarnika na ok 40 minut. Podawać na ciepło z lodami lub na zimno, posypaną cukrem pudrem. Po podpieczeniu ciasto można delikatnie posypać kaszą manną, która wchłonie nadmiar soku z jabłek
Kuchnia w czekoladziemiksujemy krótko na najmniejszych obrotach. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową, mieszamy ją delikatnie z ciastem (łyżką, nie mikserem). Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem (u mnie margaryną) i dokładnie obsypanej kaszą manną tortownicy (24 cm). Sernik wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i pieczemy około 45 minut (czas uzależniony od piekarnika). Potem zostawiamy sernik jeszcze parę minut w uchylonym piekarniku
Słodkie okruszkiwodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Następnie wlewamy sos słodko kwaśny i dusimy dalej aż mięso będzie miękkie po włożeniu widelca. Podajemy z ryżem , kaszą lub ziemniakami , co kto lubi :) Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliorganizmie nie jest zalecany dla osób z chorobami tarczycy. Jarmuż można przyrządzić podobnie jak szpinak, czyli podsmażyć lub zblanszować. Poza tym wzbogaci smak sałatek i dań warzywnych z ryżem, kaszą czy makaronem. Dużą sławą cieszą się także chipsy z jarmużu. To zielone warzywo jest również jednym ze składników potrawy kuchni irlandzkiej o nazwie colcannon, ale do tego tematu jeszcze powrócę
mojewypiekiinietylkoBurgery z fasoli i quinoa. U nas w domu warzywne burgery są bardzo popularne. Staram s^ę zawsze urozmaicać. Robię je przeważnie z resztek warzyw i kasz, które pozostają mi z poprzedniego dnia. Burgery z fasoli przyrządziłam z czarnej fasoli , kukurydzy i szpinaku. Jeden warzywny burger w bułce z dodatkiem świeżych warzyw nasyci każdego głodnego. Burgery z fasoli Składniki
codojedzeniadobra jest również wołowina zrazowa dolna lub górna. Szybkie danie to nie jest, bo dusić trzeba około 2 h, ale z sosem grzybowym smakuje wyśmienicie. Doskonale smakują podane z kaszą gryczaną lub kluskami śląskimi. Składniki: 1 kg wołowiny zrazowej (u mnie ligawa) 25 - 30 dag boczku wędzonego 1 duża cebula 2 - 3 ogórki kiszone 3 - 4 łyżki musztardy sarepskiej
Kuchcik gotujemyślałam, że do zrobienia placków potrzebny jest jakiś specjalny sprzęt (patelnia? hahaha). Po takim pysznym obiedzie Lila nie miała już ochoty na podwieczorek ;) Zjadła dwie średnie tortille. Kolacja Kasza jaglana z bananem, dwa smaki. Jeśli interesuje Cię przepis na jakieś danie, napisz. Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz z tego - daj znać. Będę wiedziała, że pisanie
lady-och-mistrzyni.blogspot.commiksuję potem na gładki i gęsty krem . Posiłek wychodzi nadal pożywny, ale znacznie lżejszy i krócej leżakujący w żołądku niż gęsty gulasz czy smażony kotlet. Zamiast makaronu czy kaszy, lubię wtedy dorzucić do talerza lekki groszek lub słomkę ptysiową. Do tego kilka plasterków świeżej kiełbasy dla zaostrzenia smaku i miska kremowej, warzywnej dobroci jest gotowa do spożycia! Muszę
Grunt to przepis!Olma, zwycięzca 2 edycji programu Top Chef. Oprócz ciasta przygotowane zostały: chłodnik z zielonych oliwek z grzankami, pastą z czerwonej papryki i czarnych oliwek. Dorsz gotowany w ziołach z kaszą burgul i dressingiem na bazie czarnych oliwek. Pierś kurczaka z risotto z zielonymi warzywami i oliwkami. Wszystkie dania zostały przygotowane z użyciem Hiszpańskich oliwek. zastawa
królestwo garówdużą zawartość błonnika i wody. Jest tak skomponowane, że jedyną przyprawą jest szczypta soli. Idealne na ciepło i na zimno. Śmiało można dodać do niego makaron, ryż cz też kaszę. Resztę zabiorę ze sobą jutro do pracy na drugie śniadanie. Składniki na 3 porcje: wartość odżywcza 1 z 3 porcji: 160 kcal/11 g białka/16 g węglowodanów/5 g tłuszczu
greenscarfduże kapary. Przygotowanie: Kuskus mieszamy z koperkiem i szczyptą soli, zalewamy gorącą wodą (ok. 1 cm nad powierzchnię kaszy). Odstawiamy na 5 min pod przykryciem. Groszek zalewamy wrzącą wodą na 5 min i odcedzamy. W tym czasie przygotowujemy p esto: Do blendera wkładamy rukolę, słonecznik, oliwki i miksujemy. Wlewamy olej rzepakowy, soku z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem do smaku
Moniki Smakołykipostanowiłam ją podgotować. To był strzał w przysłowiową dziesiątkę. Cukinia wyszła bardzo soczysta i jędrna. Oczywiście, nie musicie do jej nadziewania używać mięsa, albo do mięsa zamiast ciecierzycy użyć kaszy lub ryżu. Kuchnia to zabawa i postarajcie się bawić i dostosowywać potrawy do zawartości waszej lodówki. Drukuj Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 2 średnie
Mieszam w Garnkuróży od Polska Róża 250 g mascarpone (dobrze schłodzonego) 4 łyżki płatków migdałowych 2 czekoladowe jajeczka Przygotowanie Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę dokładnie smarujemy tłuszczem (margaryną) i obsypujemy kaszą manną (strzepując nadmiar). Do misy dojemy 3 łyżki schłodzonego masła, dodajemy 1/2 szklanki cukru i 2 żółtka. Całość ucieramy. Następnie dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Miksujemy
Słodkie okruszkiGołąbki to nie tylko nieśmiertelne mięso i ryż albo kasze, tym razem… Moje gołąbki są z najprostszych, wręcz ‘chłopskich’ składników. Pełne ziemniaków. I z twarogiem. I z oscypkiem na dodatek. I jeszcze z chrupiącymi skwarkami z boczku i z wędzonej słoniny. I są megapyszne! Naszykujcie sobie głębokie naczynie do zapiekania z pokrywką – szklane żaroodporne, gęsiarkę, garnek rzymski – miskę, garnek
Karo in the Kitchen