zagotowania wody.Słoiki wyjmujemy z wody,mocno dokręcamy i odstawiamy do góry dnem. Takie buraczki to wspaniały dodatek do dań mięsnych,najbardziej uwielbiamy je z kaszą gryczaną i pysznym mięskiem gulaszowym
Niespełnione zdolności kulinarneLubicie zupy? Ja muszę się przyznać, że średnio. Jednak zawsze kiedy nadchodzi jesień, zaczyna robić się ponuro i zimno, talerz ciepłej zupy sprawia mi dużą przyjemność
Polska ZupaPrzez długi czas były więc uprawiane jako roślina ozdobna. Do momentu aż spróbowano bulw. A jak było w moim domu? Gościły na naszym stole każdego dnia, rzadko ustępując miejsca kaszom czy ryżowi. Musze przyznać, że sympatia do tego warzywa mnie nie opuściła ;) A sądząc po popularności ziemniaczanych postów nie jestem w tych uczuciach odosobniona :) Nie będę sugerować, w którą stronę
zadanie-gotowanieszpinaku i rzodkiewki Z jarmużem i jajkiem Białkowa z łososiem Lodowa z oliwkami w czosnku Dynia z pomidorami Pekińska ze śliwką Kalarepkowa Porowa ze śliwką Oczyszczająca warzywno- owocowa Z kaszą jaglaną
Tradycyjna Kuchniakomosy ryżowej szczypta soli łyżeczka pasty waniliowej łyżka syropu z kwiatu kokosa łyżka kremu dulce de leche jajko 125 g twarogu mielonego (pół kostki) czekoladowe guziczki do dekoracji Kaszę przepłukać, ugotować według przepisu na opakowaniu. Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez całą noc) zmiksować z twarogiem, jajkiem, solą, syropem i pastą waniliową. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni
Poranek na słodkoKasza jaglana z waniliowym jogurtem ze sproszkowanym koralowcem Sango , prażonymi płatkami kokosa, pestkami granatu i jabłkiem Sango ... co to takiego? Jest to koralowiec z japońskiej wyspy Okinawa. Zawiera sporo wapnia i magnezu, które korzystnie wpływają na równowagę kwasowo-zasadową w organizmie. Dzięki niemu możemy w łatwy sposób uzupełnić niedobór tych dwóch ważnych minerałów. Ja używam sproszkowanego koralowca firmy
Poranek na słodkojęczmienny Bananowy sernik sojowy bez sera Czekoladowe muffinki z soczewicy Pieczona quinoa po wiedeńsku Smażone knedle z ricotty Czekoladowe ciasto w 100% z mąki kokosowej nadziane mango Zapiekanka z kaszy z kremem krówkowym Sernik gryczany z daktylami Ciasto owsiane z jagodami Chałwowy sernik z migdałami i czekoladą Jęczmienne serduszka nadziane czekoladą Wegański suflet naleśnikowy Korzenne bułeczki bez spulchniaczy Serniczki
Poranek na słodkomarka produktów bio, które jednocześnie mają bardzo przystępną cenę. W ofercie marki znajdziecie jedynie naturalne produkty: * dżemy i konfitury; * koncentraty pomidorowe i ketchupy; * napoje i soki; * płatki, kasze, ziarna (również ekspandowane) i nasiona; * ryż i otręby; * makarony i mąki; * musli i ciastka; * bakalie; * kakao; * nasiona strączkowe * cukier brązowy i sól; * oleje; * susze warzywne i owocowe; Wszystkie wytwarzane
Poranek na słodkoZdrowe (czy może "zdrowsze") pasty kanapkowe zaczynają cieszyć się coraz większym powodzeniem. W supermarketach powoli pojawiają się pasty z tofu, fety, ricotty, ciecierzycy czy kaszy jaglanej. Nic dziwnego - są idealnym zamiennikiem pasztetów i słabo jakościowych wędlin. Jednak ciężko o pasty z ekologicznych składników, z nietypowymi dodatkami i w 100% świetnym składem. Ja właśnie na takie trafiłam! :) Już w dzieciństwie uwielbiałam
Poranek na słodkoJedno z dań na pewno zachowam sobie na wakacyjną podróż, żeby sprawdzić jak sprawdza się "w potrzebie" :) Co najlepsze, każde z nich ma dołączoną łyżeczkę. * quinoa z kaszą bulgur, * batoniki w trzech wersjach smakowych: - z nasionami, orzechami i miodem - z orzechami i ciemną czekoladą - z ananasem i kokosem * trzy dania gotowe do spożycia (sos + ugotowana quinoa): - z mango
Poranek na słodkointo the dough. Pour the batter into silicone mold. Bake for about 20 minutes. Enjoy! *** PROTEINOWE CIASTKO Z PESTKAMI DYNI /przepis własny/ 100 g ugotowanej komosy ryżowej lub innej kaszy 50 g ugotowanego groszku (około 2 łyżek); może być z puszki 2 jajka 2 łyżki protein z pestek dyni 1 łyżka dowolnej mąki 2 łyżki syropu klonowego lub cukru
Poranek na słodkogłęboka kratka (ilość kratek 3 x 5) * krótki czas nagrzewania * krótki czas pieczenia * lampki kontrolne * stabilna nóżka * wyprodukowana w Polsce * wysoka moc * wysokojakościowa, nieprzywieralna powłoka (nawet gofry z kaszy się nie przykleiły) * porządne wykonanie * łącznik, który ogranicza otwieranie płyty zajmuje mniejszą powierzchnię przy pieczeniu * znakomity kształt, struktura i grubość gofrów * przystosowanie do pracy ciągłej * równomierne dostępna w kolorze
Poranek na słodkotruskawkowy wysokobiałkowy deser jaglany na bazie jogurtu greckiego podany z poziomkami, truskawkami ananasowymi, malinami i bananowymi gwiazdkami *** PROTEINOWY DESER JAGLANY /przepis własny/ /1 porcja/ 50 g jagłów (poppingu z kaszy jaglanej) 300 g jogurtu greckiego łyżka odżywki białkowej (u mnie truskawkowo-bananowa od That's the Whey" 1/3 łyżeczki cynamonu 2 łyżki syropu klonowego + owoce Jogurt połączyć z odżywką
Poranek na słodkopulpety i gotujemy to ok 30 minut. Następnie dodajemy musztardę oraz mąkę roztrzepaną z wodą w kubku i całość mieszamy, tak aby zagęścić sos. Podajemy z ziemniakami lub kaszą oraz surówką
Emskie Smakisushi. Oczywiście nie wszystkie dodatki musisz wykorzystać. Składniki banan naleśniki domowa nutella (przepis tutaj>>> ) lub masło orzechowe dodatki do posypania otręby pestki dyni kasza jaglana ekspandowana amarantus ekspandowany nasiona chia Wykonanie Sushi możesz zrobić na dwa sposoby. Jeśli nie chce Ci się smażyć placków to obranego ze skórki banana wysmaruj domową nutellą lub masłem
lady-och-mistrzyni.blogspot.com