kasza - 17339 przepisów (strona:758/1156)

Warzywa w roli głównej 120

Dominika Wójciak w swojej książce ,,Warzywo. 100 sposobów na jarzynę" udowadnia, że jedzenie warzyw w towarzystwie roślin strączkowych i pełnoziarnistych kasz wcale nie jest nudne, a wręcz pobudza nasze zmysły do szukania niezwykłych połączeń smakowych. Artykuł Warzywa w roli głównej pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
FILET Z KURCZAKA W JABŁKACH 128

plastry. Całość dokładnie zawijam w folie aluminiową. Filet piekę w piekarniku 180 stopni przez 30 min. Po upieczeniu studzę. Podaję na zimno do pieczywa lub na ciepło do ziemniaków, kaszy

Gotowanie Patki
Szybkie mini pączki z bananami 245

Następnie układamy na talerz i oprószamy cukrem pudrem. Podajemy. Do przygotowania ciasta użyłam mąki pszennej z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze. http://www.mlynystoislaw.pl/ Smacznego

Słodkie okruszki
Szynka z dzika pieczona w niskiej temperaturze 156

nagrzanego do 100 stopni na 4 godziny. Mięso wyjąć i odłożyć, sos przecedzić, zagotować dodać zimne masło. Wymieszać. Gdy masło się rozpuści, zdjąć sos z ognia. Podałam z biała kaszą gryczaną i smażonymi marchewkami.   zastawa

królestwo garów
Roladki ze schabu z mozzarellą i pomidorami. 189

zalewamy bulionem. Roladki pieczemy w temperaturze 180 stopni aż będą miękkie tak około 60 minut.Naczynie można przykryć żeby roladki podczas pieczenia zbytnio się nie zeschły. Podajemy z ziemniakami, ryżem, kaszą lub czym wolicie. Takie roladki wyśmienicie smakują na zimno na kanapce. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczona fasola z suszonymi pomidorami i rozmarynem 149

Wiecie, że jestem zwolenniczką prostej kuchni, czyli minimum nakładu a maksymalny efekt. Takie jest właśnie dzisiejsze danie. Początkowo chciałam do niego dodać kaszę, ale okazało się tak sycące, że wystarczyła kromka świeżego pieczywa skropiona oliwą, i tak właśnie polecam ją jeść. Miśka widząc jak kroję suszone pomidory z góry mi zapowiedziała, że ona jadła zupę u babci i jeść już

greenscarf
Potrawka z zielonej soczewicy 154

Potrawka z zielonej soczewicy z marchewką Rozgrzewająca potrawka zdrowa i pożywna. Można jeść ją z ziemniaczkami, kaszami, ryżem czy też z makaronem, ale również z samym chlebem.  Czasem wystarczy na prawdę tylko parę składników, żeby zjeść coś sycącego.  Zapraszam do zapoznania się z przepisem.  Pozdrawiam Przepis: Składniki: 1 szklanka zielonej soczewicy 2 marchewki 90 g przecieru pomidorowego

Mój pomysł na
Mięsne roladki w ziołach 125

Mięso z ud kurczaka, pozbawione kości, jest bardzo fajną alternatywą do wyczarowania rozmaitych dań. Można je łączyć z innym mięsem, nadziewać kaszą lub warzywami. Zapiekać, dusić oraz gotować na parze. Dzisiaj proponuję formę roladek. Składniki: -4 sztuki mięsa z udek kurczaka bez kości -4 plastry szynki lekko wędzonej lub gotowanej -4 plastry żółtego sera -4 małe korniszony -4 łyżeczki musztardy

Kulinarne przemyslenia
Wieprzowina w sosie kurkowym 149

mięso będzie miękkie. W razie potrzeby gdyby sosu było bardzo mało można podlać mięso niewielką ilością ciepłej wody. Mąkę wymieszać ze śmietaną i zaciągnąć sos. Podawać z ziemniakami lub kaszą. Ja podałam z ziemniakami i surówką z białej kapusty. Obiadek smakował wyśmienicie

Kolorowa kuchnia Elki
,,Faszerowane pomidory z kuskusem’’ 114

Składniki: 6 średniej wielkości okrągłych pomidorów 15 dag mielonego mięsa drobiowego 15 dag pieczarek 1 cebula Pół papryki Połowę średniej wielkości pora Szklanka gorącego bulionu łyżka oleju 4 łyżki kaszy kuskus łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Pomidory dokładnie myjemy, odkrawamy czapeczki, wydrążamy miąższ z nasionkami. Drobno posiekaną cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do niej zmiażdżony czosnek

Podróż w kulinaria
Roladki z bakłażana zapiekane w sosie pomidorowym 151

szynką parmeńską, zapieczone w pikantnym sosie pomidorowym. Ta potrawa może być zarówno ciepłą przystawką, jak i daniem głównym, jeśli podamy je ze świeżym pieczywem, ryżem, czy kaszą. Muszę przyznać, że smak tych bakłażanowych roladek pozytywie mnie zaskoczył! Są wyraziste i bardzo aromatyczne - po prostu pyszne. To idealne, rozgrzewające danie na jesień!   Składniki: 1 duży bakłażan

Kulinarne Inspiracje
Zdrowa żywność typu instant :) 157

aromatu miętowego, ale tak na prawdę nie poczułam jej tutaj nawet w najmniejszym stopniu. Mieszankę musiałam zalać podwójną porcją wody niż tak jak zalecano, ponieważ ziarna nadal były twarde. Kasze i zboża dobrze namiękły, ale nie aż tak, aby powstała mazista masa. Konsystencja była odpowiednia i wszystkie składniki stworzyły smaczną całość. Podczas jedzenia czuć ziarna słonecznika, które przyjemnie chrupią. Wyczuwalne

Zdrowie na języku :P
Komosa ryżowa na mleku roślinnym z owocami 264

Komosę ryżową opłukać na sitku (płukać zimną wodą). 2. Mleko zagotować, wsypać komosę ryżową i zamieszać. Zmniejszyć gaz na najmniejszy i garnek do połowy nakryć pokrywką (jeśli zakryjemy cały, kasza może nam wykipieć), gotować przez około 15-20 minut, aż pojawią się białe „ogonki” (jak przy gotowaniu maku). Następnie zdjąć z ognia i odstawić na około 5-10 minut

Mała Cukierenka
Chili sin carne 143

przyprawy wymienione w przepisie i posolić do smaku. Potrawę gotowac jeszcze 10 minut na wolnym ogniu, aby aromaty i smaki przypraw połączyły się z warzywami. Chili podawać z ryżem, kaszą jaglaną lub pieczywem, z dodatkiem świeżej kolendry, szczypiorku, koperku lub natki pietruszki. Smacznego

Codziennik Kuchenny
Polenta, bezglutenowy dodatek do zup 142

Zagotować wodę , posolić na tyle, aby woda była słona, dodać  masło . Do wrzącej wody wsypać  kaszkę  i dokładnie mieszać.  Zmniejszyć ogień do minimum i mieszać kaszę, aby nie przywarła do dna garnka. Gotować ok. 15 minut. Ugotowaną polentę, przelać do płaskiego naczynia, przelanego wodą lub natłuszczonego. Wyrównać powierzchnię polenty za pomocą łyżki zmoczonej w wodzie. Pozostawić

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania