tarty i tartaletki – na słodko i wytrawne – znajdujące się na blogu: Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną Kruche tartaletki makowo serowe Tartaletki sernikowe ze śliwkami Tarta pieczarkowa z kaszą gryczaną oraz białym serem i natką pietruszki Tartaletki szarlotkowe z bezą cytrynową Tarta francuska z pomidorami i szynką parmeńską W wydarzeniu Ciasto na niedzielę - Malinowe szaleństwo , wraz ze mną uczestniczyły
mojewypiekiinietylkowygląda, ale też jest zdrowszy i bardziej wartościowy. Podajemy. Do przygotowania deseru użyłam płatków owsianych z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze. http://www.mlynystoislaw.pl/ Smacznego
Słodkie okruszkikurczaka w glazurze miodowej. To bardzo prosty, szybki i nieziemsko smaczny sposób na kurczaka. Kurczak w glazurze miodowej pasuje do bardzo wielu dodatków. Możecie go podać tradycyjnie z ziemniaczkami, kaszą jęczmienną, jaglaną, ryżem bądź z frytkami. Kurczaka możecie też położyć na kanapkę z dowolną sałatą i stworzyć na szybko lunch do pracy. Pomysłów tyle ile tylko wyobraźni. Cała sztuka
SMYKWKUCHNIpomidory, wino. Zagotować i odparować wino. Włożyć ponownie obsmażone mięso wyjęte wcześniej i wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego garnka. Wstawić do piekarnika na ok.1,5 godziny. Podawać z chlebem lub kaszą jaglaną. Posypać natką lub szałwią
AZgotuj!łyżki budyniu o smaku śmietankowym (u mnie bezglutenowy z eSłoneczko ) 2 małe słodkie gruszki cukier puder do oprószenia ciasta szczypta soli Przygotowanie: Tortownice smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. Do jednej miski wbijamy żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli. Do żółtek dodajemy cukier, miękkie masło i budyń. Całość dokładnie miksujemy. Następnie powoli łyżka po łyżce dodajemy
Słodkie okruszkiPyszne klopsiki wieprzowe w gęstym sosie koperkowym, z dużą ilością śmietany. Idealnie nadają się na obiad dla całej rodziny. Można podawać je z ziemniakami, kluskami bądź kaszą. Według mnie najlepiej smakują z ćwikłą z chrzanem. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkadanie, ale nie ma powodów też, żeby ich unikać. Strączki zawierają bardzo dużo białka, które co prawda nie jest idealne pod względem aminogramu, ale łącząc je, np. z ryżem, kaszą czy mąką, uzyskujemy już w posiłku pełnowartościowe białko! Poza tą sporną kwestią jaką jest białko w diecie wege osób, warto zaznaczyć, że strączki po prostu dobrze smakują i znajdują zastosowanie
Blendmanpatelnię rozdrobnioną natkę pietruszki. Makaron odcedzić i przełożyć na patelnię z grzybami. Wymieszać i podgrzewać ok. minuty. Podawać gorące. ----- Podobne: Rydze z patelni na surówce z fenkułu Gołąbki z kaszą jaglaną i grzybami Rydze w śmietanie "Pięć osób, które spotykamy w niebie" to kolejna książka Mitcha Alboma . Przypomina nieco "Wigilijną opowieść" Charlesa Dickensa z tym że zamiast trzech duchów
Weekendy w domu i ogrodziefolię spożywczą i schłodzić w lodówce przez godzinę. Następnie podzielić na dwie części i każdą rozwałkować na wielkość blaszki (którą należy wcześniej wysmarować masłem i wysypać mąką lub kaszą manną). MASA JABŁKOWA: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Włożyć do garnka, dodać cukier i cynamon, dusić aż będą miękkie i prawie jednolite. Następnie dosypać bułkę tartą, wymieszać i gorące
Cakes By Kejtlistki laurowe, ziele angielskie, rozmaryn, posiekane grzyby, zioła dalmatyńskie. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając - około 45 minut. W razie potrzeby dosalamy. Podajemy z kaszami lub ziemniakami polanymi sosem i ulubioną surówką. Wieprzowina w sosie SMACZNEGO
peggiwkuchniJest przy nim chwila zabawy z pomarańczą, ale poza tym jest łatwe w przygotowaniu. Bardzo aromatyczne, a dodatek mąki i kaszy kukurydzianej sprawia, że ma złoty kolor. Po jego upieczeniu pomarańczowo pachnie cały dom :) Jeśli macie więcej czasu, skórkę pomarańczy można zagotować (ok. 10-15 minut), a następnie pokroić w cienkie nitki i dodać do ciasta. Będzie bardziej aromatyczne
Kucharzycakawałki, zrumienić bez tłuszczu na patelni, dodać mąkę i chwilę mieszać, przełożyć do fasoli i grzybów. Wlać śmietankę i gotować kilka minut. Dodać posiekaną natkę. Podawać z pieczywem lub kaszą perłową, gryczaną
Czerwień i błękitulubionym sosem lub keczupem. Do przygotowania chrupiących talarków z kabaczka użyłam mąki pszennej koszalińskiej z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze. http://www.mlynystoislaw.pl/ Smacznego
Słodkie okruszkisporo się tego zebrało. Począwszy od paczek, które dostałem od różnych firm, skończywszy na, po prostu, swoim zbieractwie. Nagle okazało się, że w mieszkaniu mam praktycznie wszystkie popularniejsze kasze, ryże, mąki bezglutenowe, strączki… Gdyby nadeszła wojna, zapewne pół roku mógłbym się żywić tym co mam w kuchni. Podczas tego ogarniania chaosu natrafiłem na otwartą paczkę śliwek (na szczęście jeszcze
Blendmanklasycznego gulaszu. Prosty i niebywale smaczny. I można go dowolnie modyfikować. Dodać paprykę, pomidory czy cokolwiek lubicie i macie ochotę. Albo można nic nie dodawać i podać go z kaszą, ryżem, makaronem lub ziemniakami. Jest pyszny! 1-1,5 kg wołowiny (ewentualnie dziczyzny lub miks tych mięs) 3 cebule 4 łyżki pasty paprykowej lub mielonej słodkiej papryki 100 g słoniny
Marder&Marder Manufacture