kg.skrzydełek Pasta tikka sól morska *********************************** Dzień wcześniej zamarynować skrzydełka w pašcie tikka i zostawić na noc do przemacerowani.Pieczemy w naczyniu żaroodpornym na złoty kolor.Podajemy z kasz ,ryżem lub ziemniakami oraz dużą ilością surówki.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkistole. Nie wyobrażam sobie dnia, bez warzywnego dodatku w postaci surówki do obiadu lub sałatki np. na kolację. Sałatki i surówki. 6 smacznych i prostych przepisów: Zdrowa sałatka z kaszą jęczmienną i warzywami Najłatwiejsza surówka obiadowa z kwaszonych ogórków Pyszna surówka z marchewki i pora Szybka sałatka jajeczna z porem, kukurydzą, groszkiem i rzodkiewką Szybka sałatka z pora w sosie
Słodkie okruszkiBRZOSKWINIĄ FIT SAŁATKA Z KREWETKAMI OWOCOWA FIT SAŁATKA FIT SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I SEREM FIT SAŁATKA Z RÓŻOWYM SOSEM I WARZYWAMI DIETETYCZNA SAŁATKA Z ANCHOIS DIETETYCZNA SAŁATKA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ FIT SAŁATKA Z SIEMIENIEM LNIANYM FIT SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM FIT SAŁATKA Z ŻURAWINĄ, POMARAŃCZEM
SMYKWKUCHNIcytryny 1 łyżka, cynamon 1/2 łyżeczki, goździki 2 sztuki, kisiel wiśniowy 1 opakowanie, mleko 1/2 litra, woda 1 szklanka, cukier 1 łyżka, sól 1/2 łyżeczki, masło 1 łyżka, kasza manna 7 łyżek, śmietana gęsta - ile potrzeba/lub jogurt wiśnie opłukać pod zimną wodą, w drylownicy wypestkować wiśnie, wsypać do garnka, zalać wodą wsypać cukier brązowy lub biały, sok z cytryny, cynamon
W Mojej Kuchni Lubięszkl.) 1 mały słoiczek konfitury różanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat waniliowy dosłownie odrobiną 1 kg.uprażonych jabłek z łyżeczką cynamonu 20 dag.masła ********************************************************* Do miski wsypać kaszę mannę,proszek do pieczenia .Wymieszać.Blaszkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.Następnie równomiernie wysyła dno formy 1/3 porcji mieszanki, na to nałożyć 1/2 porcji uprażonych jabłek ,posypać cynamonem, teraz
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Składniki: szklanka ugotowanej czerwonej kaszy quinoa pół puszki czerwonej fasoli 1 mała czerwona cebulka 2 małe czarne pomidorki 1 łyżka oliwy z oliwek świeża ciemna bazylia ostra papryka (dowolna) kolorowy pieprz sól Wykonanie: Quinoę gotujemy
Quinoa Raz!dzieciństwie stanowczo odpowiadałam NIE), więc akurat mam mieszane uczucie co do tego komplementu, ale mi też smakowało, zatem polecam zarówno zwolennikom jak i przeciwnikom tradycyjnej polskiej zupy z kaszą :) Składniki: 1 szklanka ugotowanej quinoy 1 pierś z kurczaka 2 marchewki 2 łodygi selera naciowego pół pora dwie garście świeżych listków szpinaku baby 1 i 1/2 litra wody 1 łyżka oliwy
Quinoa Raz!puszki pomidorów krojonych sól, pieprz, rozmaryn, cukier, odrobina czili w płatkach Pęczak ugotować na pół-miękko. Dokładnie oczyszczone (z tłuszczu i włókien) mięso zmielić przez maszynkę. Wymieszać mięso z kaszą, doprawiając szczyptą soli i pieprzu, oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Z papryk usunąć gniazda nasienne, nałożyć farsz a na koniec położyć plasterek serka. Do garnka wlać pomidory i ok. szklanki
Lubię to gotujęsumie zamysł był inny, ale wyszło bardzo smaczne danie. Trochę przez przypadek, bo sklep obok nie miał kaszy gryczanej...dzięki temu powstało coś pysznego. No, może jak na makaron (czas przygotowania), to "lata" świetlne...ale warto...nawet bardzo. Składniki 400 g makaronu fusilli 600 g żołądków drobiowych 500 ml bulionu drobiowego 1 liść laurowy woda 1 płaska łyżeczka
R'n'G Kitchenbędzie miękkie, wyjmujemy rolady i dodajemy do powstałego płynu serek mascarpone i 2 łyżeczki ajvaru. Dokładnie mieszamy. Po wymieszaniu wkładamy rolady z powrotem na patelnię. Podajemy np z kaszą pęczak i dowolną surówką. Skomentuj
MamaOskarkałyżeczka proszku do pieczenia kilka kropel aromatu waniliowego 50 g owoców – u mnie borówki, ale mogą być inne dowolne duża miska, mikser Blaszkę należy wysmarować masłem i wysypać kaszą manną lub bułką tartą Masło z cukrem i solą utrzeć na jasną, puszystą masę. Kolejno dodawać po jajku po każdym miksując. Ja wbijam jajka do małej miski i kolejno jedno
Niebieski kubek z kawaTakie wiśnie lubię. Po odsączeniu soku są idealne do ciasta i deserów. Można je dodawać do ugotowanego ryżu, kaszy jaglanej, grysiku lub budyniu. -5 kg wiśni -2,5 kg cukru Wiśnie wydrylować. Zasypać cukrem, odstawić na 12 godzin, najlepiej na noc, aby puściły sok. Wyparzone słoiki napełniać wiśniami z sokiem. Pozostały z wiśni sok rozlać
Kulinarne przemysleniaMiękka, delikatna wołowina otoczona aromatycznym sosem curry z dodatkiem żółtej fasolki i mnóstwa kiełków fasoli mung. Pyszny sos, odpowiedni do podpłomyków, makaronu, ryżu czy kaszy. Wołowinę podałam w pięknych, miedzianych patelniach, które są idealnej wielkości dla jednej osoby. Są w stałej ofercie Tureckiego Sklepu . Składniki: 400ml mleczka kokosowego 500g wołowiny 200g kiełków fasoli mung ze słoika 200g żółtej fasolki
Gotowanie i blogowanieKlopsik, też mi sprawa. Każdy jadł w swoim życiu klopsiki w takiej czy innej formie. W zabielonym mąką sosie pomidorowym i z kaszą albo ziemniakami, tak serwowała je moja mama. W sosie koperkowym były specjalnością babci. Potem odkryłam kuchnie włoską i pokochałam wszystkie klopsikowe warianty Jamiego Olivera oraz te jedne jedyne z parmezanem i w sosie z mlekiem
Dzieje kuchennej Wiewiórypapierowym i podajemy. Do przygotowania pysznie chrupiących pieczarek w panierce użyłam mąki pszennej tortowej z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze. http://www.mlynystoislaw.pl/ Smacznego Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę w specjalnej
Słodkie okruszki