Składniki: jajka 8 sztuk "M", cukier 1 szklanka, aromat śmietankowy 3 krople, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, olej rzepakowy 6 łyżek, herbatniki 400 gram, polewa czekoladowa 1 opakowanie jeśli są jajka "L" to wystarczy dać 5 sztuk, mikserem do białości utrzeć jajka z cukrem i aromatem śmietankowym, ubijam na dużych obrotach z 4 minuty
W Mojej Kuchni Lubięukładacie je na udkach. Na koniec kładziecie na nich kilka kawałków masła i pieczecie w temperaturze 200 st. C pod przykryciem przez około godzinę. Możecie podać z sałatką z kaszy gryczanej, ogórka i koperku z łyżką jogurtu lub śmietany przyprawionej solą i pieprzem oraz z puree ziemniaczanym z masłem i czosnkiem niedźwiedzim. Smacznego! Click to view slideshow
GRUBY WAŁEKokoło 40-60 min.). Zaletą tego gulaszu jest to, że nie trzeba go zagęszczać żadną mąką, dzięki fasoli i porowi sos sam się wystarczająco zagęści :). Podajemy z kaszą, ryżem lub makaronem. Smacznego
Moje-pitraszeniepodać z innymi dodatkami. Do przygotowania placuszków wykorzystałam płatki owsiane górskie ekstra i mąkę koszalińską z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze. Przypominam i polecam Wam również przepis na pyszne ciasto z truskawkami . http://www.mlynystoislaw.pl/ Smacznego
Słodkie okruszkiGotowane pulpety w sosie pomidorowym to doskonała alternatywa na podanie mięsa mielonego inaczej. Smakują dobrze z ryżem, kaszą, makaronem ale też i z ziemniakami. Polecam je Wam jako szybki obiad :) Składniki: * 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego * 1 jajko * 2-3 łyżki bułki tartej * ulubione przyprawy do przyprawienia mięsa * sól, pieprz * 1 szklanka bulionu * 5-6 przecieru pomidorowego * mąka
Zrób to smacznieciągle miksując powoli wsypujemy mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Na koniec do naszej masy dodajemy wiórki kokosowe, miksujemy. Ciasto będzie gęste. Ciasto wykładamy łyżką do natłuszczonej i obsypanej kaszą manną keksówki. Kokosową babkę pieczemy na środkowym poziomie, w nagrzanym do 210 stopni piekarniku około 45 minut (do tzw. suchego patyczka). Czas pieczenia uzależniony jest od piekarnika. Po wystudzeniu babkę
Słodkie okruszkipóźniej wycinam kształty foremkami do ciastek. Po przepis zapraszam tutaj>>> Słoiki Świetnym (i wygodnym) pomysłem na zapakowanie przekąski jest wrzucenie jej do.... słoika! Możliwości jest wiele. Kasza jaglana, owsianka, jogurt naturalny, owoce, nasiona chia, rodzynki, musy owocowe. Domowe batoniki Te poniżej to nasze domowe snikersy. Mnóstwo orzechów, bardzo słodkie. I nie skłamię jak napiszę, że po takim
lady-och-mistrzyni.blogspot.comNastępnie kolejno dodawać żółtka po każdym miksując. Na koniec dodać mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać szpatułką lub mikserem na najmniejszych obrotach. Blachę wysmarować masłem i wysypać kaszą manną. Gotową masę biszkoptową przelać do blaszki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 30 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Krem: 300 g mascarpone
Niebieski kubek z kawajeszcze kilka minut dusić, posolić i popieprzyć według chęci. Mięsko rozpada się delikatnie i pyyyysznie smakuje! Nadaje się do mrożenia w szczelnych pojemnikach. Podawać można w towarzystwie wybranej kaszy. Porządna porcja białka i energii dla szalonych sportowców pod moim dachem. Macie takich u siebie? Dobrym dodatkiem jest sałatka z gotowanych buraczków ćwikłowych, wzbogacona cebulką, jabłkiem i olejem sezamowym
I tu będę miała takie teprzyrządzania dań typowych dla kuchni indyjskiej, w Polsce kojarzy nam się raczej tylko z mieszanką przypraw. To świetny sposób przyrządzenia kurczaka, którego możecie podać z ryżem, kus-kusem ulubioną kaszą lub pieczywem. Szybko się przyrządza, a mieszanka aromatycznych przypraw sprawia, że nasz układ pokarmowy pracuje o wiele wydajniej. W swoim przepisie użyłam przypraw typowych dla tego typu dania: kuminu, kolendry
Cooking Monsterprzyczepić, bo znalazłam tam dwa działy: "Słodki" i "Wytrawny", więc można kombinować do woli, a składniki na szczęście nie są z kosmosu i w kosmicznych cenach, bo są tam kasze, płatki owsiane, zdrowe zboża, owoce ogólnodostępne, ziarna, warzywa itd. Więc tu kolejny plus. Przepisów jest tan dużo, mało czytania, dużo oglądania i tu ta forma działa, bo jak sobie
Blondynka Gotujenadaje daniu charakteru a warzywa nie są breją, tylko komponują się z całością idealnie. My pałaszujemy takie danie samo, ale sprawdzi się idealnie jako dodatek do ryżu czy kaszy. Możecie podać do niego również sałatkę z pomidorów i cebulki. Ja uwielbiam natkę, więc góra oczywiście musiała być nią posypana. Przed pieczeniem filet podzieliłam na sznycle, jeśli tego nie zrobicie, czas
Mieszam w Garnkuowsianymi Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Koktajl pomarańczowy z morwą białą i zielonym jęczmieniem Koktajl marchwiowo - pomarańczowy Koktajl marchwiowo - pomarańczowy z jogurtem Koktajl truskawkowy Koktajl truskawkowo - bananowy z kaszą gryczaną Koktajl truskawkowo - miętowy Koktajl truskawkowy z natką z pietruszki i jagodami goji Koktajl warzywny na maślance Koktajl z egzotycznych owoców Koktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Koktajl
Moja smaczna kuchnialodówce przez 2-3 godziny. Ciasto możesz zrobić dzień wcześniej i przechowywać w zamrażarce lub lodówce. 4. Formę wyłóż papierem do pieczenia albo wysmaruj masłem i oprósz kaszą manną. 5. Podziel ciasto na dwie części mniej więcej w stosunku 3/4 i 1/4 6. Większą część zetrzyj na tarce i wyłóż nią spód ciasta. Nakłuj widelcem w kilku miejscach 7. Podpiecz
Fiolka w kuchnikotletach jajecznych z kaszy jaglanej ( przepis tutaj) przyszedł czas na kolejny zweganizowany przepis jajeczny. Zapraszam na wegańską pastę jajeczna z ciecierzycy. Pasta swój jajeczny smak zawdzięcza czarnej soli oraz płatkom drożdżowym, a dodatek szczypiorku jeszcze bardziej podkręca jej smak. Zamiast szczypiorku można użyć drobno posiekaną pietruszkę lub koperek. Pasta idealnie sprawdza się na kanapki lub jako farsz
wegujemy