Składniki: jajka 5 sztuk "L", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki/błskawiczna, olej rzepakowy 1/4 szklanki, czereśnie 1/2 kg/jasne, herbatniki 200 gram, lukier biały - w opisie żółtka oddzielić od białek, z białek ubić sztywną pianę, do miski z żółtkami wsypać cukier wanilinowy, cukier i mikserem utrzeć do białości
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: mleko 2 % 1 litr, masło 3 łyżeczki, cukier 3 łyżki, kasza manna 11 łyżek, jagody 1/2 litra, sok malinowy - ile porzeba mleko zagotować z cukrem ,masłem, wsypywać do gotującego się mleka kaszkę manną mieszając, gotować około 5 minut ci jakiś czas zamieszać do naczyń dodawać porcję kaszki, posypać jagodami, porcję kaszki, jagody i tak do wysokości naczynia polać sokiem
W Mojej Kuchni LubięRoladki schabowe nadziane mięsem mielonym, ogórkiem i papryką, zaliczyć można do dań bardzo smacznych. Podaje się je z sosem, kluskami, kaszą, ziemniakami, makaronem lub możemy je zjeść z pieczywem. Są świetne na uroczysty lub niedzielny obiad oraz większe przyjęcie
Kulinarne Fantazje Mariolipulpety i gotujemy je w bulionie warzywnym z marchewką starta na tarce.Zredukować( odparować) sos,lekko wstydzić i dodać jogurt naturalny oraz koperek 3 łyżki.Wymieszać.Całość podawać z kaszą kuskus ,posypać resztą zieleniny.,ogórkiem i sałatką.Smacznego!. Jeśli jest taka potrzeba zaklepać mają ziemniaczaną roztopioną z odrobiną wody :) (1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizazwyczaj, ale są to produkty wartę uwagi. W tym miesiącu kupiłam również dwa urządzenia, które od razu stały się moimi ulubieńcami. Pierwszym ulubieńcem w czerwcu jest paprykarz z kaszą jaglaną firmy Dega. Mimo tego, iż jest on trochę za tłusty to jest to jeden z najlepszych paprykarzy wegańskich. Dodatkowo jego cena jest bardzo zachęcająca bo kosztuje
wegujemyminut, po tym czasie zdjąć pokrywkę i gotować jeszcze chwilę by nadmiar płynu odparował). W międzyczasie doprawić ziołami i octem balsamicznym, który podkreśli smak potrawy. Podawać z ryżem, kaszą, makaronem lub z bagietką
Dobra karmamąką, wodą i wlać do sosu mieszając do zagęstnienia sosu, wsypać natkę pietruszki, włożyć porcje mięsa, jeśli trzeba to doprawić do smaku przyprawą w płynie, podać z ziemniakami, kaszą lub z czym lubisz - cielęcina jest krucha, delikatna i aromatyczna grzybami.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmąki ryżowej / Rice flour fritters 8. Bananowe racuchy / Banana drop scones 9. Najprostsze z ananasami / The easiest fritters with pineapples 10. Z kaszy manny z suszonymi owocami / Semolina fritters with dried fruit KUK NUK to nowoczesna, autorska kuchnia Macieja Stankiewicza, przygotowywana wyłącznie w oparciu o świeże, regionalne produkty, dostarczane codziennie przez
Qlinarnie i QlinarnieDziś mam dla Was pyszną lekką ale sycącą sałatkę. Przyznam szczerze, że nigdy nie przepadałam za sałatkami z samym „zielskiem” ;) W zimie zawsze przyrządzam je z dodatkiem kasz, a w lecie wzbogacam je warzywami strączkowymi. Bób i kukurydza świetnie komponują się ze słodkimi dodatkami takimi jak pomidory malinowe i truskawki. Zachęcam Was do wypróbowania takiego połączenia. Do tego
Mienta blogtemat tradycyjnego arabskiego dania. Pastilla lub inaczej bastilla to marokański wytrawny placek z mięsnym nadzieniem zawiniętym w chrupiące ciasto warka przypominające filo. W mojej wersji znajdziecie cukinię, marchewkę i kaszę kuskus doprawione aromatycznymi przyprawami, fetą oraz pietruszką. Pastillę podpatrzyłam w jednym z programów Jamiego Olivera. To on wymyślił, aby zamiast jednego dużego placka przygotować kilka mniejszych pasztecików. Dawno
Chilli Czosnek i Oliwa,,Ziarno” to kolejna książka zwyciężczyni Master Chefa Dominiki Wójciak. Tym razem... Artykuł ZIARNO CZYLI 100 SPOSOBÓW NA NASIONA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Placuszki są przepyszne i już sam zapach sprawia, że nie sposób im się oprzeć. "Ziarna
Di gotujeskładniki z których przygotowujemy danie, były jak najlepszej jakości. Jako bazy sosu użyjmy domowego bulionu lub rosołu, a do pulpetów chudego samodzielnie zmielonego mięsa. Danie najlepiej smakuje z kaszą gryczaną lub ziemniaczkami puree. SKŁADNIKI / 4-6 porcji PULPETY 500 g mięsa mielonego / cielęcego z udźca lub wieprzowego z szynki 1 cebula starta na tarce 1 jajko 1 mała czerstwa bułka
cool and mintysubtelny sposób podkreśla smak grzybów. Świetne danie do serwowania na wszelkie uroczystości rodzinne lub jako wystawny obiad w czasie grudniowych świąt. Najlepiej smakuje z delikatnym puree ziemniaczanym lub kaszą jaglaną, gryczaną, jęczmienną. Jako sałatkę podałabym sałatę z winegretem. SKŁADNIKI / 2 porcje 400 g polędwiczki wieprzowej ( 1 polędwiczka) w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki młotkowanego czarnego pieprzu (grubo zmielonego ) 1 łyżeczka
cool and mintywydłużyć czas duszenia (do ok. 1 godziny) w razie potrzeby uzupełniając ilość bulionu lub wody. Jako dodatek świetnie sprawdzi się puree z batatów i słodkiego sosu chili lub kasza gryczana. SKŁADNIKI / 4 porcje 1 polędwiczka wieprzowa (ok 300 g) 1 cebula drobno posiekana 2 ząbki czosnku starte na tarce 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
cool and minty