kasza - 17339 przepisów (strona:786/1156)

Burgery z fasoli i quinoa 150

Burgery z fasoli i quinoa. U nas w domu warzywne burgery są bardzo popularne. Staram s^ę zawsze urozmaicać. Robię je przeważnie z resztek warzyw i kasz, które pozostają mi z poprzedniego dnia. Burgery z fasoli przyrządziłam z czarnej fasoli , kukurydzy i szpinaku. Jeden warzywny burger w bułce z dodatkiem świeżych warzyw nasyci każdego głodnego. Burgery z fasoli Składniki

codojedzenia
Roladki wołowe z sosem grzybowym 182

dobra jest również wołowina zrazowa dolna lub górna. Szybkie danie to nie jest, bo dusić trzeba około 2 h, ale z sosem grzybowym smakuje wyśmienicie. Doskonale smakują podane z kaszą gryczaną lub kluskami śląskimi. Składniki: 1 kg wołowiny zrazowej (u mnie ligawa) 25 - 30 dag boczku wędzonego 1 duża cebula 2 - 3 ogórki kiszone 3 - 4 łyżki musztardy sarepskiej

Kuchcik gotuje
Co Lila jadła w środę? 2 183

myślałam, że do zrobienia placków potrzebny jest jakiś specjalny sprzęt (patelnia? hahaha).  Po takim pysznym obiedzie Lila nie miała już ochoty na podwieczorek ;) Zjadła dwie średnie tortille. Kolacja Kasza jaglana z bananem, dwa smaki. Jeśli interesuje Cię przepis na jakieś danie, napisz. Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz z tego - daj znać. Będę wiedziała, że pisanie

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Krem dyniowy ze słomką ptysiową 137

miksuję potem na gładki i gęsty krem . Posiłek wychodzi nadal pożywny, ale znacznie lżejszy i krócej leżakujący w żołądku niż gęsty gulasz czy smażony kotlet.  Zamiast makaronu czy kaszy, lubię wtedy dorzucić do talerza lekki groszek lub słomkę ptysiową. Do tego kilka plasterków świeżej kiełbasy dla zaostrzenia smaku i miska kremowej, warzywnej dobroci jest gotowa do spożycia! Muszę

Grunt to przepis!
Ciasto czekoladowe z oliwkami 131

Olma, zwycięzca 2 edycji programu Top Chef. Oprócz ciasta przygotowane zostały: chłodnik z zielonych oliwek z grzankami, pastą z czerwonej papryki i czarnych oliwek. Dorsz gotowany w ziołach z kaszą burgul i dressingiem na bazie czarnych oliwek. Pierś kurczaka z risotto z zielonymi warzywami i oliwkami. Wszystkie dania zostały przygotowane z użyciem Hiszpańskich oliwek.    zastawa

królestwo garów
Tagliatelle z cukinii ze szparagami i szpinakiem 156

dużą zawartość błonnika i wody. Jest tak skomponowane, że jedyną przyprawą jest szczypta soli. Idealne na ciepło i na zimno. Śmiało można dodać do niego makaron, ryż cz też kaszę. Resztę zabiorę ze sobą jutro do pracy na drugie śniadanie. Składniki na 3 porcje: wartość odżywcza 1 z 3 porcji: 160 kcal/11 g białka/16 g węglowodanów/5 g tłuszczu

greenscarf
Węglowodany w tym cukry na etykietach produktów 227

Różnica pomiędzy wszystkimi węglowodanami a cukrami na etykiecie to ilość wielocukrów w produkcie. Generalnie – im większa różnica, tym więcej wielocukrów. I więcej wielocukrów, tym lepiej! Przykład Jedna z kasz gryczanych (prażonych) w swojej tablicy wartości wyszczczególnia: Węglowodany: 69,3g w tym cukry: 0,7g Oznacza to, że cukry proste oraz dwucukry stanowią w sumie 0,7g, zaś wielocukry

Ciasna Kuchnia
Tort kuskus z golonką, groszkiem pod pesto z rukoli 162

duże kapary. Przygotowanie: Kuskus mieszamy z koperkiem i szczyptą soli, zalewamy gorącą wodą (ok. 1 cm nad powierzchnię kaszy). Odstawiamy na 5 min pod przykryciem. Groszek zalewamy wrzącą wodą na 5 min i odcedzamy. W tym czasie przygotowujemy p esto: Do blendera wkładamy rukolę, słonecznik, oliwki i miksujemy. Wlewamy olej rzepakowy, soku z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem do smaku

Moniki Smakołyki
Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami 126

postanowiłam ją podgotować. To był strzał w przysłowiową dziesiątkę. Cukinia wyszła bardzo soczysta i jędrna. Oczywiście, nie musicie do jej nadziewania używać mięsa, albo do mięsa zamiast ciecierzycy użyć kaszy lub ryżu. Kuchnia to zabawa i postarajcie się bawić i dostosowywać potrawy do zawartości waszej lodówki. Drukuj Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 2 średnie

Mieszam w Garnku
Szybki mazurek różany na kruchym cieście 139

róży od Polska Róża 250 g mascarpone (dobrze schłodzonego) 4 łyżki płatków migdałowych 2 czekoladowe jajeczka Przygotowanie Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę dokładnie smarujemy tłuszczem (margaryną) i obsypujemy kaszą manną (strzepując nadmiar). Do misy dojemy 3 łyżki schłodzonego masła, dodajemy 1/2 szklanki cukru i 2 żółtka. Całość ucieramy. Następnie dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Miksujemy

Słodkie okruszki
Rabarbarowo-jabłkowe ciasto waniliowe. Szybkie ciasto na oleju rzepakowym. 258

pieczenia, najpierw mieszamy ją w ciasto, a później miksujemy na najniższych obrotach miksera do połączenia składników i uzyskania jednolitej masy. Ciasto wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej np. kaszą manną tortownicy (u mnie 24 cm). Uwaga ciasto jedynie zakryje dno (tak ma być). Na ciasto wykładamy przygotowany wcześniej rabarbar z jabłkiem. Rabarbar i jabłka wykładamy tak, aby sok który puściły

Słodkie okruszki
Gołąbki z ziemniakami i twarogiem – mocno pachnące wędzonką 195

Gołąbki to nie tylko nieśmiertelne mięso i ryż albo kasze, tym razem… Moje gołąbki są z najprostszych, wręcz ‘chłopskich’ składników. Pełne ziemniaków. I z twarogiem. I z oscypkiem na dodatek. I jeszcze z chrupiącymi skwarkami z boczku i z wędzonej słoniny. I są megapyszne! Naszykujcie sobie głębokie naczynie do zapiekania z pokrywką – szklane żaroodporne, gęsiarkę, garnek rzymski – miskę, garnek

Karo in the Kitchen
Apple pies czyli tartaletki z jabłkami 175

Polecam :) ciasto: 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g masła 1 żółtko 2 łyżki serka homogenizowanego waniliowego 1 łyżeczka masła do posmarowania foremek 1 łyżeczka kaszy manny do wysypania foremek nadzienie: 2 kwaśne jabłka 1 łyżka miodu cynamonowego 1/4 łyżeczki cynamonu 120 g naturalnego musu jabłkowego 1 łodyga rabarbaru 2 łyżki borówki amerykańskiej 2 łyżki żurawiny

Mienta blog
pyszny gulasz z łopatki z czubricą zieloną, przyprawą harrisa, fasolką szparagową, warzywami... 201

przykryciem dusić do miękkości mięsa z 40 minut śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do sosu mieszając do zagęstnienia, do smaku doprawić przyprawą w płynie, podać z kaszą, ziemniakami lub z czym się lubi - gulasz jest aromatyczny, syty..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Konkurs Tygodnika Zamojskiego - dania i desery z serem białym 135

wysłane na konkurs to: Pasta z makreli i twarogu Pierogi z ciasta francuskiego z nadzieniem ruskim z domową przyprawą do sera białego Pasta twarogowa z krakersami Francuskie pierogi z kaszą i serem Sernik na kruchym spodzie (Sernik królewski) Sernik na zimno z truskawkami A oto nagroda sponsorowana przez Tygodnik Zamojski oraz Okręgową Spółdzielnię Mleczarską w Krasnymstawie

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania