Przepis na : obiad
Pecłonki, czyli gąski zielonki lub gąski niekształtne, to późnojesienne grzyby o niesamowitym aromacie i smaku. Ja je nazywam polskimi truflami, bo czasem trzeba je wygrzebać z ziemi (historia z jednego ze zbiorów na dole postu), a jedynym sygnałem, że są w niej ukryte jest popękany wzgórek piachu. Najlepszym towarzystwem dla nich są składniki o niezbyt intensywnym zapachu. Składniki (na 2 porcje) : 150 ml pęczaku mała cebula 2 szklanki pecłonek/gąsek jalapeno lub inne chili sól łyżka oleju do smażenia Grzy... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)