potrawką, dodając odcedzoną cieciorkę i sok z cytryny. Gotować przez kilka-kilkanaście minut pod przykryciem do czasu, aż kalafior będzie miękki. Gotową potrawkę najlepiej podawać z ryżem lub kaszą. Smacznego
Kuchnia Ellieniewielkiej ilości zimnej wody rozprowadzić mąkę ze śmietanką. Wlać do gotującego mięsa, energicznie mieszając, zagotować. Dodać posiekaną natkę i zioła. Po zagotowaniu przyprawić solą i pieprzem. Podawać z kaszą
Czerwień i błękitparaboliczny, brązowy lub inne? Moim zdaniem tak! Są smaczne, uniwersalne, ponieważ pasują do dań wytrawnych i słodkich, a co najważniejsze większość ludzi go po prostu lubi. O ile z kaszami różnie bywa, o tyle na palcach jednej ręki mógłbym policzyć osoby w moim otoczeniu, które za nim nie przepadają (a znam więcej niż 5 osób ). Artykuł Jak gotować ryż
Blendmanjest spalenizna :) Rozgrzane naczynie oraz pokrywkę żaroodporną stawiać zawsze na drewnianą deskę, w żadnym wypadku na zimny blat czy metal, bo szkło pęknie! Serwowałam z ugotowaną na sypko kaszą jaglaną i świeżym ogórkiem gruntowym
Grunt to przepis!woda z której powstanie sos nie wygotowała się ,kiedy mięsko będzie już miękkie to zaprawiamy odrobiną mąki i przyprawiamy solą i pieprzem według uznania i gotowe , smakuje wyśmienicie z kaszą gryczaną bądź z kopytkami ,ale to już według gustu
Mój Smakdodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy na bardzo małym ogniu około 2 godzin. Jak mięso mamy już miękkie to możemy zaprawić troszkę mąką , aby zagęścić , bardzo fajnie smakuje z kaszą gryczaną
Mój Smakpiekarnika na 180 stopni na 2,5 godziny , sprawdzając czy mięsko nam się upiekło i czy jest już miękkie . jak mięsko już jest gotowe podaję z ziemniakami bądź z kasza , to już według uznania
Mój Smakcałą noc . Na następny dzień mięso przekładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do piekarnika pod przykryciem na 200 stopni na około 2 godzin . Podaje z ryżem bądź kaszą jaglaną . Tak wygląda po upieczeniu
Mój SmakZapraszam na bardzo smaczne kuleczki drobiowe , z dodatkiem świeżych ziół , oraz mleka kokosowego , bardzo smaczne połączenie , w tym przypadku takie mięsko podaję z kaszą orkiszową , zapraszam do wypróbowania . Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 pęczek natki pietruszki 1 średnia cebula 2 jajka 2 łyżki otrąb owsianych 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka
Mój Smakkleksem śmietany, zieleniną, konserwowym ogórkiem czy papryką wg uznania. Smacznego :-) Placek po węgiersku z gulaszem Niewykorzystany gulasz możemy oczywiście zużyć na drugi dzień, świetnie będzie się komponował z kaszą, ryżem, ziemniakami czy nawet z samym pieczywem. Natomiast z nadmiaru masy ziemniaczanej możemy usmażyć małe placki ziemniaczane i podawać je ze śmietaną i cukrem (moje ulubione) czy zjeść
Aromatyczne Podróżegarnka z prawie miękkim mięsem, przyprawić i dusić do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną sosu z mięsa i zagęścić sos. Zagotować. Podawać z pieczywem, makaronem lub kaszą. Ja połowę porcji zamroziłam (bez zagęszczania sosu). Podana w przepisie mąka i śmietana do sosu przewidziana jest na całą porcję mięsa. *Historyjka jest fikcyjna, ale przepis pochodzi naprawdę od znajomej zakonnicy
Posadzone i zjedzonepokrojoną w plastry. * Ten wywar z golonki jest wręcz genialną bazą do krupniku. Część wywaru zamroziłam, bo było go sporo, a do drugiej części dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki, kaszę jęczmienną wiejską i gotowałam 15 minut. Zabieliłam śmietaną, wsypałam natkę pietruszki i gotowe! Wyszedł przepyszny krupnik
Posadzone i zjedzonekuchni holenderskiej, portugalskiej, brazylijskiej, północnoniemieckiej oraz południowoafrykańskiej. W Afryce jarmuż gotowany jest z mlekiem kokosowym i orzeszkami ziemnymi serwowany z ugotowanym ryżem lub z ugali lub futu robionymi z kaszy kukurydzianej. Natomiast w Japonii z jarmużu przygotowuje się sok zwany Aojiru, który zaczyna gościć na naszych stołach. W kuchni irlandzkiej dodawany jest do potrawy zwanej Colcannon, która tradycyjnie jest spożywana
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: 25 dag masła 20 dag cukru 25 dag mąki pszennej 5 jajek 4 łyżki mleka 1 kg mielonego twarogu 2 łyżki soku z cytryny 6 łyżek kaszy manny 20 dag gotowej masy makowej (bez bakalii) śliwki Połowę masła kroimy na kawałeczki. Dodajemy do niego 10 dag cukru, mąkę i jedno jajko. Szybko zagniatamy ciasto. Formujemy z niego kulę
Pyszności Słodkości