kasza - 17339 przepisów (strona:765/1156)

Wegetariańska potrawka z cieciorką i kalafiorem 145

potrawką, dodając odcedzoną cieciorkę i sok z cytryny. Gotować przez kilka-kilkanaście minut pod przykryciem do czasu, aż kalafior będzie miękki.  Gotową potrawkę najlepiej podawać z ryżem lub kaszą. Smacznego

Kuchnia Ellie
Gulasz wieprzowy z borowikami i kurkami 188

niewielkiej ilości zimnej wody rozprowadzić mąkę ze śmietanką. Wlać do gotującego mięsa, energicznie mieszając, zagotować. Dodać posiekaną natkę i zioła. Po zagotowaniu przyprawić solą i pieprzem. Podawać z kaszą

Czerwień i błękit
Jak gotować ryż – brązowy i biały 157

paraboliczny, brązowy lub inne? Moim zdaniem tak! Są smaczne, uniwersalne, ponieważ pasują do dań wytrawnych i słodkich, a co najważniejsze większość ludzi go po prostu lubi. O ile z kaszami różnie bywa, o tyle na palcach jednej ręki mógłbym policzyć osoby w moim otoczeniu, które za nim nie przepadają (a znam więcej niż 5 osób ). Artykuł Jak gotować ryż

Blendman
Kurczak zapiekany w sosie barbecue 179

jest spalenizna :) Rozgrzane naczynie oraz pokrywkę żaroodporną stawiać zawsze na drewnianą deskę, w żadnym wypadku na zimny blat czy metal, bo szkło pęknie! Serwowałam z ugotowaną na sypko kaszą jaglaną i świeżym ogórkiem gruntowym

Grunt to przepis!
Żeberka duszone z porą 156

woda z której powstanie sos nie wygotowała się ,kiedy mięsko będzie już miękkie to zaprawiamy odrobiną mąki i przyprawiamy solą i pieprzem według uznania i gotowe , smakuje wyśmienicie z kaszą gryczaną bądź z kopytkami  ,ale to już według gustu

Mój Smak
pieczarkowa karkówka 142

dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy na bardzo małym ogniu około 2 godzin.  Jak mięso mamy już miękkie to możemy zaprawić troszkę mąką , aby zagęścić , bardzo fajnie smakuje z kaszą gryczaną

Mój Smak
Roladki z karkówki 129

piekarnika na 180 stopni na 2,5 godziny , sprawdzając czy mięsko nam się upiekło i czy jest już miękkie . jak mięsko już jest gotowe podaję z ziemniakami bądź z kasza , to już według uznania

Mój Smak
Jogurtowe udka 162

całą noc . Na następny dzień mięso przekładam do naczynia żaroodpornego  i wstawiam do piekarnika pod przykryciem na 200 stopni na około 2 godzin . Podaje z ryżem bądź kaszą jaglaną . Tak wygląda po upieczeniu

Mój Smak
Kuleczki drobiowe z mlekiem kokosowym 150

Zapraszam na bardzo smaczne kuleczki drobiowe , z dodatkiem świeżych ziół , oraz mleka kokosowego , bardzo smaczne połączenie , w tym przypadku takie mięsko podaję z kaszą orkiszową , zapraszam do wypróbowania . Składniki  1 podwójna pierś z kurczaka  1 pęczek natki pietruszki  1 średnia cebula  2 jajka  2 łyżki otrąb owsianych  1  łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka

Mój Smak
Placek po węgiersku z gulaszem 135

kleksem śmietany, zieleniną, konserwowym ogórkiem czy papryką wg uznania.  Smacznego :-) Placek po węgiersku z gulaszem Niewykorzystany gulasz możemy oczywiście zużyć na drugi dzień, świetnie będzie się komponował z kaszą,  ryżem, ziemniakami czy nawet z samym pieczywem. Natomiast z nadmiaru masy ziemniaczanej możemy usmażyć małe placki ziemniaczane  i podawać je ze śmietaną i cukrem (moje ulubione) czy zjeść

Aromatyczne Podróże
Boeuf Strogonow (Stroganow) 148

garnka z prawie miękkim mięsem, przyprawić i dusić do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną sosu z mięsa i zagęścić sos. Zagotować. Podawać z pieczywem, makaronem lub kaszą. Ja połowę porcji zamroziłam (bez zagęszczania sosu). Podana w przepisie mąka i śmietana do sosu przewidziana jest na całą porcję mięsa. *Historyjka jest fikcyjna, ale przepis pochodzi naprawdę od znajomej zakonnicy

Posadzone i zjedzone
Golonka najlepsza i mięciutka 137

pokrojoną w plastry. * Ten wywar z golonki jest wręcz genialną bazą do krupniku. Część wywaru zamroziłam, bo było go sporo, a do drugiej części dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki, kaszę jęczmienną wiejską i gotowałam 15 minut. Zabieliłam śmietaną, wsypałam natkę pietruszki i gotowe! Wyszedł przepyszny krupnik

Posadzone i zjedzone
JARMUŻ 162

kuchni holenderskiej, portugalskiej, brazylijskiej, północnoniemieckiej oraz południowoafrykańskiej. W Afryce jarmuż gotowany jest z mlekiem kokosowym i orzeszkami ziemnymi serwowany z ugotowanym ryżem lub z ugali lub futu robionymi z kaszy kukurydzianej. Natomiast w Japonii z jarmużu przygotowuje się sok zwany Aojiru, który zaczyna gościć na naszych stołach. W kuchni irlandzkiej dodawany jest do potrawy zwanej Colcannon, która tradycyjnie jest spożywana

Ciastka - domowe słodkości
Makowy marmurek z serem i śliwkami 116

Składniki: 25 dag masła 20 dag cukru 25 dag mąki pszennej 5 jajek 4 łyżki mleka 1 kg mielonego twarogu 2 łyżki soku z cytryny 6 łyżek kaszy manny 20 dag gotowej masy makowej (bez bakalii) śliwki Połowę masła kroimy na kawałeczki. Dodajemy do niego 10 dag cukru, mąkę i jedno jajko.  Szybko zagniatamy ciasto. Formujemy z niego kulę

Pyszności Słodkości

Proponowane wyszukiwania